Aizvadīts pasaules motokrosa čempionāta otrais posms

 
7.aprīlis 2009 10:56

Sevlijevas trasē 5. aprīlī norisinājās pasaules motokrosa čempionāta otrais posms - Bulgārijas Grand Prix. Atšķirībā no pirmā čempionāta posma Itālijā, kur sliktie laika apstākļi izjauca lieliskās sacensības un rezultātus sagrieza kājām gaisā, Bulgārijā laika apstākļi lutināja un gan MX1, gan MX2 klases dalībnieki piedzīvoja lieliskas sacensības.



Par šo sacensību zvaigzni kļuva jaunzēlandietis Džošs Kopins (Josh Coppins), kurš savu pēdējo uzvaru svinēja pēc pagājušās sezonas Vācijas Grand Prix, abos MX1 klases sacensību braucienos parūpējās par lieliskām divkaujām. Pirmajā braucienā par uzvaru jaunzēlandietis cīnījās ar beļģi Kenu Dedīkeru (Ken de Dycker) un otrajā braucienā ar spāni Džonatanu Baraganu (Jonathan Barragan). Cīņā pret Dedīkeru jaunzēlandietim neradās ne mazākā iespēja pārņemt līdera lomu, un finišu abi motosportisti sasniedza 1. un 2. pozīcijā ar nepilnu divu sekunžu (1.654) starpību. Otrajā braucienā, kurā spānis Baragans, kurš pirmajā braucienā nekādi nespēja apsteigt trešajā pozīcijā braucošo vācieti Maksimiliānu Naglu (Maximilian Nagl) un finišēja ceturtajā pozīcijā, centās revanšēties Sevlijevas trasei par smago kritienu, ko, esot ceļā uz savu pirmo uzvaru karjerā, viņš piedzīvoja pagājušā gada Bulgārijas Grand Prix laikā, jaunzēlandietis Džošs Kopins savstarpējās divkaujas laikā pat vairākus apļus veica kā sacensību līderis, taču divkaujā zaudēja un finišu atkal sasniedza otrajā pozīcijā. Otrajā braucienā vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena izcīnīja Kopina komandas biedrs, itālis Deivids Filiperts (David Philippaerts), kuram otrajā braucienā kopā ar tautieti, divkārtējo pasaules čempionu MX2 kalsē Antonio Cairoli (Antonio Cairoli) veiksmīgi izdevās apsteigt vācieti Maksimiliānu Naglu.

Bulgārijā par jauno pasaules čempionāta līderi MX1 klasē, atņemot šo godu igaunim Tanelam Leokam, kurš abos braucienos spēja izcīnīt sesto vietu, kļuva beļģi Kens Dedīkers (Ken de Dycker), kuram jau nākamajā čempionāta posmā Stambulā nāksies smagi cīnīties par čempionāta līdera titula saglabāšanu, jo kopvērtējumā tikai vienu punktu no viņa atpaliek Bulgārijas Grand Prix zvaigzne Džošs Kopins. Igauņa Tanela Leoka kontā šobrīd ir 55 punkti, kas ir par pieciem punktiem kā līderim, taču pietiekami, lai šobrīd čempionāta kopvērtējumā ieņemtu trešo vietu.

Arī Bulgārijas Grand Prix latviešu MX1 klases motobraucējiem neizdevās pierādīt savu konkurētspēju – Ivo Šteinbergs pirmajā braucienā finišēja 23. un otrajā braucienā – 30. pozīcijā. Līdzīgas sekmes bija arī Fīlipam Kempelim, kurš pirmajā braucienā bija 27., bet otrajā – 24. vietā.

Kopš 2004. gada, kad tika izveidota MX2 klase, motociklu ražotājs Honda līdz šim vēl nebija izcīnījis nevienu uzvaru, taču Sevlijevas trasē pirmo MX2 klases uzvaru gan savā karjerā, gan Honda vēsturē izcīnīja francūzis Marvins Maskvins (Marvin Musquin), kurš labāko rezultātu uzrādīja arī kvalifikācijas braucienos. Otro vietu pirmajā braucienā izcīnīja Itālijas Grand Prix uzvarētājs francūzis Gotjē Paulins (Gautier Paulin), bet trešo – francūzis Nikolā Aubins (Nicolas Aubin). Otrais brauciens jaunajam francūzim Maskvinam gan nebija tik veiksmīgs, taču, neskatoties uz sliktu startu, kritienu un vairākām kļūdām, viņam izdevās finišēt trešajā vietā. Šajā braucienā uzvaru izcīnīja cits viņa tautietis Stīvens Frosards (Steven Frossard), otrajā vietā atstājot čempionāta līderi Gotjē Paulinu. Arī MX2 klasē latviešiem vēl nav izdevies izlauzties augstāk – Justam Augustam šoreiz 29. rezultāts abos braucienos, bet Matīsam Karro šīs bija pavisam neveiksmīgas sacensības – izstāšanās abos braucienos ar tam atbilstošām vietām – 40. un 37.

Nākamais Pasaules motokrosa čempionāta posms Turcijas Grand Prix notiks 14. aprīlī Stambulas trasē. Plašāka informāciju par Pasaules motokrosa čempionātu ir iespējams atrast oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com

Latvijas Grand Prix notiks 27. un 28. jūnijā Ķeguma motocentrā "Zelta Zirgs" un šī būs pirmā reize, kad Baltijā notiks tik augsta līmeņa motokrosa sacensības. Informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti