CSDD: Latvija iekļauta EUCARIS 2 sistēmā 1

 
30.aprīlis 2009 10:08

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) saņēmusi Transportlīdzekļu un vadītāju informācijas apmaiņas sistēmas EUCARIS (European Car and Driving Licence Information System) sekretariāta apliecinājumu par Latvijas iekļaušanu EUCARIS 2 sistēmā, tādejādi šajā procesā apsteidzot pat tādas EUCARIS dalībvalstis kā Vācija, Apvienotā Karaliste un Beļģija.

Jaunā sistēma pilnveidota ar dažādiem uzlabojumiem - tajā iespējams iegūt plašāku informāciju par tās dalībvalstīs reģistrētajiem transportlīdzekļiem un vadītājiem, piemēram, transportlīdzekļu tehniskajiem datiem, kā arī salīdzināt reģistrācijas dokumentu datus. Šī sistēma ir ļoti nozīmīga, jo ar tās palīdzību dalībvalstīm ir iespējams apmainīties arī ar informāciju par transportlīdzekļu īpašniekiem, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kā arī īstenot pārrobežu sodu neizbēgamības principu.

Latvija bija pirmā Austrumeiropas valsts, kas 1997. gadā kļuva par EUCARIS dalībvalsti. CSDD veidotais Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrs tika iekļauts starptautiskā datu apmaiņas sistēmā, jo tika precīzi sakārtota likumdošana un Latvijā izveidotais reģistrs pilnībā atbilda starptautiskās sistēmas tehniskajām un drošības prasībām.

EUCARIS ir informācijas sistēma, kas tiešsaistes režīmā ļauj dalībvalstīm apmainīties ar informāciju par katru reģistrēto transportlīdzekli un vadītāja apliecību. Ar sistēmas palīdzību pirms reģistrācijas tiek pārbaudīti Latvijā ievestie, citā dalībvalstī reģistrētie transportlīdzekļi. Ja sistēma uzrāda, ka transportlīdzeklim ir reģistrēts liegums vai cits apgrūtinājums, CSDD sazinās ar konkrētās dalībvalsts transportlīdzekļu reģistru un pieprasa informāciju par lieguma iemeslu un iespējām veikt transportlīdzekļa reģistrāciju Latvijā. Gadījumos, ja tiek saņemta informācija, ka transportlīdzeklis ir zagts un atrodas meklēšanā, CSDD nekavējoties informē Valsts policiju.
 
Visi komentāri
 
268578. viesis 1.maijs 2009 13:04
0 0 Atbildēt

Vai tas nozīmē, ka fotoradaru fotkas no ārzemēm var sasniegt savus laimīgos īpašniekus arī Latvijā? :)

AGA

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti