Deviņi Latvijas sportisti pret Eiropu «Mūsas» trasē

 
20.maijs 2009 11:51

Šajā nedēļas nogalē sporta kompleksā „Mūsa” pie Bauskas notiks Eiropas autokrosa čempionāta 3. posms. Uz starta sacīkstē, cīnoties pret spēcīgākajiem Eiropas autokrosa braucējiem, stāsies deviņi Latvijas sportisti, startējot visās trijās čempionāta klasēs.

D-1 salonautomobiļu cīņās valsti pārstāvēs Jānis Bogdanovičs un Aldis Zēbergs, D-3 bagiju klasē – Aleksejs Jaluņins, bet D-3A klasē – Juris Kuļikovskis, Māris Līcis, Jānis Boks, Dāvis Aupe, Armands Hohfelds un Anatolijs Abramovs. Latvijai ir cerības uzvarēt!



FOTO: Jānis Bogdanovičs tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem uzvaras pretendentiem nedēļas nogales D-1 klases cīņās s/k „Mūsa”. Atliek ātrumam pievienot tehnikas izturību un Latvijas sportists var uzvarēt. (Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon)


Pateicoties sporta kompleksa „Mūsa” iemantotajam prestižam Eiropas čempionāta sabiedrībā Latviju ik gadu apmeklē arvien kuplāks dalībnieku skaits. Šogad atkal pārspēti rekordi gan kopējā dalībnieku skaita, gan valstu pārstāvniecības ziņā. Uz starta Bauskā stāsies gandrīz 80 sportistu no 15 valstīm (Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Čehija, Ungārija, Itālija, Šveice, Vācija, Nīderlande, Austrija, Slovākija, Beļģija, Ukraina, Luksemburga).

Pilnpiedziņas salonautomašīnu D-1 klasē pieteikušies 17 dalībnieki. Aldim Zēbergam un Jānim Bogdanovičam cīņa būs ļoti sarežģīta, taču abiem latviešiem ir visas izredzes iekļūt vadošajā trijniekā. Ventspilnieka Zēberga rīcībā būs spēcīga tehnika, turklāt viņa galvenais trumpis allaž ir prasme izvairīties no smagām kontaktcīņām un viltība. Jānis Bogdanovičs, savukārt, „Mūsā” ieradīsies ar vienu no spēcīgākajām mašīnām un ekspertu aprindās tiek saukts pat par galveno sacīkstes favorītu. Taču ar piebildi, ka mašīna nesagādās kārtējos nepatīkamos pārsteigumus, kas iznīcinājuši arī šīs sezonas sākumu. Tāpat jāpārlauž neveiksmju sērija, kas Bogdanoviču pēdējos gados piemeklējusi tieši „Mūsas” trasē.

Pilnpiedziņas bagiju D-3 klasē (motora darba tilpums līdz 4000 kub. cm) pieteikušies 19 sportisti. To vidū Latvijas sportists Aleksejs Jaluņins, kurš bijis regulārs čempionāta viesis praktiski katru gadu kopš „Mūsas” debijas Eiropas čempionātā 1990. gadā. Alekseja izredzes uz augstiem rezultātiem nav spīdošas tehnisku apsvērumu dēļ – tā kā Latvijas posms ir vienīgā sacīkste, kuru pēdējās sezonās apmeklē Jaluņins, piebremzējusies arī ikdienišķā tehnikas attīstība. Taču Alekseja pieredze droši var sagādāt vietu klases A finālā – izšķirošajā braucienā, kurā sportisti cīnās par posma uzvaru.

Pilnpiedziņas bagiju D-3A klasē (motora darba tilpums līdz 1600 kub. cm) lielākais dalībnieku skaits – pieteikti 28 sportisti, no kuriem seši ir Latvijas pārstāvji. Lai arī iepriekšējās sezonās galvenās cerības saistījās ar Jāņa Boka startiem, šoreiz Latvijai nav izteikta „pirmā pilota”, jo Jānis šo sezonu Eiropas čempionātā izlaiž, gatavojoties jauniem plāniem nākamajā gadā. Līdz ar to Latvijas posms šobrīd paredzēts kā vienīgā sezonas sacīkste.

Kamēr Boks aizvadītajās sezonās cīnījās Eiropā, pašu mājās izveidojusies spēcīga bagiju braucēju jaunā paaudze. Iespējamie pārsteigumu autori – gados jaunie Māris Līcis, Juris Kuļikovskis un Dāvis Aupe – ir ļoti spēcīgi un drosmīgi sportisti, turklāt tehniskā gatavība ir labā līmenī. Eksperti vērš uzmanību uz 18 gadus vecā Māra Līča pēdējā laika sniegumu – pirms gada debitējis Baltijas bagiju čempionātā rudenī jēkabpilietis svinēja šī seriāla vicečempiona titulu un pirmo uzvaru. Šonedēļ debija Eiropas čempionātā.

Divi pieredzējušie tukumnieki Armands Hohfelds un Anatolijs Abramovs būs tie, kuri uz iekļūšanu A finālā pretendēs pateicoties stabili veiktiem braucieniem. Armands Hohfelds – vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempionātu medaļnieks – nevar lepoties ar spēcīgāko tehniku, taču viņa milzīgā pieredze ļaus izmantot konkurentu kļūdas. Tiesa, pēdējā laikā Armanda mašīnu nomoka tehnikas defekti, kas ir iemesls bažām arī šajā reizē.

Anatolijs Abramovs pērn izrādījās labākais no Latvijas sportistiem D-3A klasē, sasniedzot 11. vietu. Kas interesanti, arī 2007. gadā Bauskas posmā Anatolijs guva tieši 11. pozīciju – vienu vietu aiz A fināla. Pirms šīs sezonas uzlabota tehnika un aizvadīti treniņi – viss sakārtots tā, lai trešajā Latvijas posma mēģinājumā varētu ielēkt desmitniekā!

Vēl bez trim Eiropas čempionāta klasēm trasē dosies arī satelītsacīkstes kategorija – atraktīvie B600 bagiji, kuriem šosezon pirmo reizi piešķirts arī Latvijas čempionāta statuss. Klasē pieteikušies 12 dalībnieki, to vidū pēdējo divu sezonu Baltijas D-3A čempionāta uzvarētājs Maido Rūsmans. Būs arī interesanta debija – klasē pirmo autosporta sacīksti aizvadīs Nikolajs Jaluņins – D-3 klasē startējošā veterāna Alekseja Jaluņina dēls.

Atgādinājums skatītājiem: Oficiālā sacensību atklāšana notiks svētdien, 24. maijā 11:00. Taču jau sestdien pl. 17:00 startēs pirmā kvalifikācijas sērija (braucieni ar kopēju startu), tāpēc neatņemiet sevi intriģējošas emocijas un esiet klāt jau rīt! Un neaizmirstiet atribūtus Latvijas sportistu atbalstīšanai!

Latvijas sportisti Eiropas čempionātā

D-1
110 – Aldis Zēbergs (Toyota Corolla, Ventspils)
111 – Jānis Bogdanovičs (Ford Focus, Dobele)
D-3A
210 – Jānis Boks (Fast&Speed-Honda, Rīga)
233 – Anatolijs Abramovs (Fast&Speed-Honda, Tukums)
252 – Armands Hohfelds (Volkswagen, Tukums)
255 – Juris Kuļikovskis (Spitznagel-Opel, Baloži)
272 – Māris Līcis (Suzuki, Jēkabpils)
288 – Dāvis Aupe (Suzuki, Ogre)
D-3
32 – Aleksejs Jaluņins (Volkswagen, Rīga)

Pilns dalībnieku saraksts un pasākuma programma šeit: http://musa.lv/zinas/1/144

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti