«Renault Espace» atzīmē savu 25. gadadienu ar bagātīgi aprīkotu speciālizlaiduma modeli 3

 
1.jūnijs 2009 10:21

Šis speciālizlaidums būs pieejams ierobežotā skaitā, bet tā aprīkojums patiešām ir unikāls.

Unikāla 25. gadadienas pakete

Speciālizlaiduma Espace izveide ir bāzēta uz jau esošā Voyage Versiont aprīkojumu, tas nozīmē papildus tehnoloģiskās, drošības, ceļojuma ērtības, kā arī braukšanas prieku un arī būtisku izmaksu ietaupījumu pircējam.

Bez tam speciālizlaiduma versija varēs lepoties ar īpašu ārieni – alumīnija diskiem un īpašo Look Pack (priekšējā reste un spārnu rotājumi automašīnas krāsā, hromēts priekšējais gaisa ieplūdes ventilis, spīdīgi melni āra spoguļi un B-pīlāri), kā arī īpašu 25. gadadienas simbolu uz B pīlāra.



Automašīnai būs arī Renault brīvroku sistēmas karte, klimata kontrole, kas iestiprināta aizmugures durvīs un Carminat CD Bluetooth Auditorium MP3 navigācijas sistēma ar patērētājam īpaši pievilcīgu interaktīvu koordinēšanu, kā arī satiksmes informāciju un brīvroku telefona funkcijām, ieskaitot pieeju adrešu grāmatai.

Drošības aprīkojumā būs ietvertas automātiskās tuvās gaismas, riepu spiediena monitoringa sistēma, ISOFIX bērnu sēdeklīša stiprinājumi visiem aizmugures sēdekļiem, kā arī seši gaisa spilveni (vadītājam un priekšējam pasažierim priekšējie frontālie gaisa spilveni, kā arī priekšējie sānu gaisa spilveni, bez tam galvas aizsardzībai sānu gaisa spilveni otrās un trešās rindas pasažieriem).

Ceļošanas ērtības nodrošinās pieci identiski, slidināmi un automātiski fiksējami sēdekļi ar noliecamām atzveltnēm, integrētām drošības jostām un galvas atzveltņiem, kā arī DVD/DivX atskaņotājs  ar septiņu collu ekrāniem, kas iemontēti priekšējo sēdekļu aizmugurē un domāti  aizmugurē sēdošajiem pasažieriem. Ekrāni kontrolējami ar tālvadības pulti, sistēma ir savietojama ar visdažādākajām spēļu iekārtām.

Ceļojuma piedzīvojumu nodrošina apjomīgais priekšējais stikls 2,2m2 platībā un elektroniski atverama jumta lūka, kā arī viena no efektīvākajām klimata kontroles sistēmām, kas ietver saules, temperatūras un toksiskuma sensorus, šī klimata kontrole ir efektīva pat sēžot pašos tālākajos sēdekļos. Bez tam automašīnās ir 4x30W radio/ CD ar MP3 savietojamību un astoņiem pastiprinātājiem.

Espace – auto ar interesantu stāstu

Savos pirmsākumos Espace tika izveidots sadarbībā ar Matra Automobile, un tolaik tas bija visai revolucionārs modelis. Pirmo reizi plašākai publikai tas tika atrādīts 1984. gada jūlijā – Espace bija pirmais MPV segmenta automobilis Eiropā. Sākotnēji tas bija pieejams tikai ar benzīna dzinēju, bet drīz vien klāsts tika papildināts ar dažādas jaudas benzīna un dīzeļdzinējiem. Automašīna bija domāta 7 braucējiem un, pateicoties pārbīdāmajiem sēdekļiem, to bija ļoti ērti izmantot dažādiem mērķiem. Kopumā Espace I modelis tika pārdots gandrīz 192 000 eksemplāros.



1991. gada februārī klajā nāca Espace otrā paaudze, kam bija raksturīgas apaļīgākas kontūras un vēl ērtāk pārveidojams salons. 1994. gadā tika atzīmēta Espace 10 gadu jubileja, kurai par godu tika radīts Espace F1 – Espace ar RS5 V10 F1 dzinēju. Espace II  piedāvājums ietvēra arī modeli ar automātisko ātrumkārbu. Līdz 1997. gadam tika pārdotas gandrīz 320 000 Espace II automašīnas, bet 1996. gadā no konveijera noripoja 500 000 Espace automobilis.
Trešā Espace paaudze nāca klajā 1996. gadā un atkārtoti apstiprināja modeļa dižciltīgo dabu, kopskaitā tika pārdots ap 365 000 automobiļu.

2002. gadā Espace IV visu pārsteidza ar uzlabotu tērauda korpusu, kā arī V6 benzīna un dīzeļdzinēju, kas bija jaunums šim segmentam. Visiem aizmugures sēdekļiem ir integrētās trīs punktu drošības jostas, un tos pa sliedītēm ir iespējams pārvietot tādā pozīcijā, kādā vien pasažieris vēlas. Espace IV bija pirmā automašīna, kas ieguva 5 zvaigznītes EuroNCAP testos. Līdzīgi kā iepriekšējo paaudžu Espace modeļi, arī šis kļuva par hītu. Kopš 2008. gada Espace tiek pārdots ar tādu pašu garantiju kā citi Renault labākie modeļi – 3 gadi vai 150 000 km nobraukums. Līdz šim brīdim, sākot to pirmā modeļa, kopumā visā pasaulē pārdots vairāk nekā 1,2 miljoni Espace automašīnu.

Renault pārstāvniecība Baltijā
 
Visi komentāri
 
269080. viesis 1.jūnijs 2009 10:28
0 0 Atbildēt

"hromēts priekšējais gaisa ieplūdes ventilis"

a kādi ventīļi būs pakaļējiem riteņiem? :D

269081. viesis 1.jūnijs 2009 10:34
0 0 Atbildēt

Kas ir slidināmi sēdekļi?

269083. viesis 1.jūnijs 2009 11:27
0 0 Atbildēt

patiesībā šī ziņa jau ir gandrīz 2 nedēļas veca :D

latviešu tulki ir paši tulcīgākie tulki pasaulē - 13 dienu laikā viņi spēj šitik auhjenna sačakarēt jebkuru ziņu :|

body colour cowl vent grille and wing trims, chrome front

bumper air-intake surround, gloss black exterior mirrors and B-pillar

tiek tulkots kā

priekšējā reste un spārnu rotājumi automašīnas krāsā, hromēts priekšējais gaisa ieplūdes ventilis, spīdīgi melni āra spoguļi un B-pīlāri

"almost 1.2 million" tiek tulkots kā "vairāk nekā 1,2 miljoni"

vispār ņekui fanot pārāk spēcīgi ;)

The 25th anniversary limited edition will be released from June in six countries

(France, Germany, Belgium, Spain, Holland and Poland).

šito mūsu braši tulki varētu interpretēt "ņeuhj izripīnāt lūpu"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti