Turpinās pieteikšanās AutoStils Supersprintam «Līgo Mūsā 2009»

 
4.jūnijs 2009 9:26

No 1. līdz 18. jūnijam turpinās pieteikšanās AutoStils Rallija Supersprintam „Līgo Mūsā 2009”, kas notiks sporta kompleksā Mūsa dažas dienas pirms Līgo svētkiem – 21. jūnijā.



Šī sacīkste būs Latvijas Supersprinta kausa izcīņas otrais posms. Savukārt Latvijas autosports piedzīvos svarīgu debiju – tiks aizvadīts Folkreisa „Lielā sākuma” kauss.

AutoStils Rallija Supersprints 21. jūnijā atgriezīsies Mūsas trasē, kurā 2008. gada maijā notika šī atraktīvā un demokrātiskā autosporta veida pirmā sacīkste. Lai arī Bauskas trasē Supersprinta dalībnieki viesosies jau trešo reizi, veicamā distance vienalga būs jaunums, jo organizatori regulāri eksperimentē un izveido dažādas trašu konfigurācijas. Tāpat kā iepriekšējās Supersprinta Mūsas vizītēs, arī šoreiz veicamā trase neaprobežosies ar leģendāro Eiropas autokrosa čempionāta apli, bet gan tiks izmantota praktiski visa sporta kompleksa teritorija.

Līdz 18. jūnija pl. 10:00 turpinās pieteikumu pieņemšana AutoStils Supersprinta sacīkstei. Jau šobrīd – reģistrēšanās trešajā dienā -- pieteikumu saraksts sasniedz dalībnieku skaita atzīmi „80”, bet atlikušajās divās nedēļās sportistu skaits turpinās augt. Mudinājums potenciālajiem dalībniekiem – tā kā sportistu skaits sacīkstēs ir ierobežots, pieteikšanos ieteicams neatlikt uz pēdējo brīdi! Pieteikuma anketu iespējams aizpildīt šeit: http://autosport.lv/?id=10323&ac=reg.

AutoStils Supersprinta princips nav mainīts – sportistiem joprojām būs jāveic divu, trīs kilometru garš ātrumposms. Dalībniekiem būs iespēja aizvadīt trīs braucienus, no kuriem sacensību rezultātus noteiks katra sportista divu labāko braucienu laika summa. Arī klašu un papildu vērtējumu sadalījums paliek līdzšinējais – astoņas automašīnu klases un U18 vērtējums, kurā par uzvaru cīnās jaunieši, kuri dzimuši ne agrāk kā 1991. gadā.

Taču 21. jūnijs sporta kompleksā Mūsa būs zīmīgs arī ar Latvijā jaunā autosporta veida Folkreisa debiju. „Lielā sākuma” kausa izcīņas sacensības notiks daļā Mūsas krosa trases apļa, bet braukšana notiks ar kopēju startu no vienas līnijas.

Atgādinām, ka Folkreiss ir izcili zemu izmaksu autosporta veids, kurā katram ir tiesības pēc sacīkstēm iegādāties jebkuru startējušo automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro. Turklāt mašīnas īpašniekam aizliegts atteikties no pārdošanas. Šādā veidā tiek ierobežotas tehnikas sagatavošanas izmaksas, līdz ar to padarot tehniku pieejamāku plašākam potenciālo sportistu lokam un saglabājot salīdzinošu vienlīdzību tehnikas konkurētspējā. Tas nozīmē, ka, ja persona vēlas startēt kādā no nākamajām LAF Folkreisa sacensībām, 21. jūnijā ierodoties Mūsā ar 950 eiro kabatā būs iespēja kļūt par Folkreisa mašīnas īpašnieku! Sīkāk par Folkreisa „Lielā sākuma” kausa izcīņu informēs LF Krosa komisija tuvāko dienu laikā.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti