5008 – Peugeot jaunais universālis (MPV) 2

 
5.jūnijs 2009 11:42

5008 ir Peugeot jaunais kompaktais universālis, kas apvieno ārēju dinamiskumu un eleganci ar plašu salonu. 5008, kas var būt ar 5 vai 7 vietām un ietilpst M1 segmentā, papildina un nostiprina Peugeot modeļu piedāvājumu ģimenes automobiļu tirgū.



5008 nosaukumā esošais cipars 5 norāda uz Peugeot iepriekšējiem ģimenes automobiļiem (504 un 505), tajā pašā laikā nosaukuma vidū esošās divas nulles apzīmē transportlīdzekļus ar augstu virsbūves konstrukciju un paaugstinātu sēdekļu stāvokli. Cipars 8 precizē automobiļu paaudzi, kurā ietilpst 5008.

5008 vadītāja vieta savā segmentā ir oriģināla un inovatīva. Ērtais vadītāja sēdeklis novietots augstu un tādējādi nodrošina braucējam lielisku ceļa pārskatāmību un drošības sajūtu.


Gaišs un plašs interjers

5,77 m² lielā stikla virsma (t.sk. 1,69 m2 stikla jumts) padara salonu ļoti gaišu un nodrošina lielisku redzamību. Telpas ir daudz gan sānos, gan virs galvas, gan pie kājām, gan priekšējos, gan aizmugures sēdekļos.



Otrās rindas sēdekļu atzveltņu slīpumu var regulēt, sēdekļus var arī bīdīt uz priekšu-atpakaļ 130 mm diapazonā, kas ļauj palielināt bagāžas nodalījuma tilpumu vai piedāvāt vairāk telpas trešajā rindā sēdošajiem.

Praktiskums

5008 salonu var pārveidot vairākos veidos. 2. rindā ir trīs vienāda platuma sēdekļi, kuru slīpumu un garenisko stāvokli var regulēt. Sēdekļus var arī atsevišķi nolocīt un iegremdēt grīdā, kā rezultātā veidojas viena līmeņa grīdas virsma. Vadītāja blakussēdētāja sēdekļa atzveltni iespējams nolaist uz priekšu, izveidojot galdiņu, turklāt šādi salonā var pārvadāt garus – līdz 2,76 m – priekšmetus.

Otrās rindas sānu sēdvietu sēdekļa daļu var pacelt ar vienu rokas kustību (kā kinoteātra krēslus), bet muguras balsts virzās uz priekšu, vienkāršojot iekļuvi 3. sēdekļu rindā, kur atrodas divi pilna izmēra sēdekļi, kas, ja nav vajadzīgi, ir pa vienam viegli saliekami un iegremdējami grīdā.

Izcili ietilpīgs bagāžas nodalījums

5008 praktiskajam bagāžas nodalījumam ir kuba forma, kas atvieglo kravas ievietošanu. Bagāžas nodalījuma tilpums atkarībā no sēdekļu stāvokļa ir 758 - 823 litri (zem bagāžas nodalījuma pārsega), ja 3. rindas sēdekļi ir salocīti. Maksimālajā variantā – ja nolocīti otrās un trešās rindas sēdekļi – kravas telpas ietilpība sasniedz pat 2 506 litrus. 5008 bagāžas nodalījums ir viens no lielākajiem savā segmentā!



Aizmugurējo durvju dizains skaidri norāda uz vienkāršu piekļuvi, kas ir svarīga īpašība ģimenes automobilim.

Pasažieru ērtums

Plašais un praktiskais salons ir ļoti komfortabls. Trešajā rindā sēdošie jutīsies tikpat ērti un droši kā visi pārējie pasažieri. Otrajā rindā esošie sānu drošības aizkari sniedzas arī līdz trešās rindas pasažieriem. No aizmugures sēdekļiem ir arī labs skats uz priekšpusi.



Multimediju sistēma automobiļa aizmugurei

Salonā integrētā aizmugures daļas multimediju sistēma sastāv no diviem priekšējo sēdekļu galvas balstos esošiem 7 collu krāsainiem ekrāniem, slēdža konsoles, kas savietojama ar dažādām ārējām audio/ video ierīcēm, un diviem pāriem Bluetooth bezvadu austiņām.

Modernas tehnoloģijas drošības rīcībā

5008 drošības un ērtību aprīkojums savā segmentā ir moderns un inovatīvs:

    * Head up display – datu atainošana uz vējstikla: vadīšanai būtiska informācija (ātrums, kruīza kontroles informācija un distances brīdinājums) tiek atainota uz ekrāna, kas atrodas uz vējstikla tā, lai vadītājam tās aplūkošanai nebūtu jānovērš skats no ceļa un viņš varētu koncentrēties uz braukšanu.
    * Distances brīdinājums: priekšējā buferī atrodas sensors, kas mēra distanci līdz priekšā braucošajam automobilim, kalkulē laiku līdz iespējamajai sadursmei un nosūta informāciju uz vējstikla ekrānu. Ja auto pievirzījies pārāk tuvu priekšā braucošajam, vadītājs saņem brīdinājuma signālu.
    * Snow Motion ir riteņu pretslīdēšanas sistēma, kas ļauj vadītājam efektīvi uzsākt braukšanu uz apledojuša vai apsniguša ceļa un turpināt kustību.
    * Galvas drošības spilvens/sānu drošības aizkars sedz visas 3 sēdekļu rindas un ir pieejams versijā ar 7 vietām. Drošības aizkars sadursmes gadījumā atveras kopā ar sānu drošības spilveniem.
    * Standarta aprīkojumā ietilpst ESP, 6 drošības spilveni, automātiskā stāvbremze ar palīgsistēmu braukšanas uzsākšanai pret kalnu, brīdinājuma signāls par nenostiprinātām drošības jostām, riepu spiediena sensori u.tml. 5008 pārdomātais drošības aprīkojuma komplekts nodrošina ērtu un drošu braucienu.

 Rūpīgs un vidi saudzējošs motoru piedāvājums


5008 dzinēju gammā ir 2 benzīna motori:
·   1.6 VTi 120 ZS BVM5 Euro 5 (vidējais degvielas patēriņš 7,3 l/100 km un CO2 emisija 169 g/km)
·   1.6 THP 156 ZS BVM6 Euro 5 (vidējais degvielas patēriņš 7,1 l/100 km un CO2 emisija 167 g/km)

4 dīzeļmotori:
·   1.6 HDi FAP 110 ZS BVM6 (vidējais degvielas patēriņš 5,4 l/100 km un CO2 emisija 143 g/km)
·   1.6 HDi FAP 110 ZS BMP6 (vidējais degvielas patēriņš 5,2 l/100 km un CO2 emisija 135 g/km)
·   2.0 HDi FAP 150 ZS BVM6 Euro 5 (vidējais degvielas patēriņš 5,8 l/100 km un CO2 emisija 151 g/km)
·   2.0 HDi FAP 163 ZS BVA6 Euro 5 (vidējais degvielas patēriņš 6,8 l/100 km un CO2 emisija 178 g/km)

Jaunās paaudzes vadīšanas palīgsistēmas

Ikdienas braucieni kļūst ērtāki pateicoties vairākām noderīgām un inovatīvām sistēmām, tostarp, piemēram, parkošanās palīgam vai brīvas manevrēšanas telpas mērīšanai.

Augstāko tehnoloģiju multimediji

5008 piedāvā jaunāko telemātikas sistēmu - WIP (World In Peugeot).
WIP Sound bāzes līmeņa sistēma piedāvā CD automobiļa radio (atskaņo arī MP3 formātu). Šo sistēmu var papildināt ar Bluetooth brīvroku aprīkojumu un USB, pateicoties WIP Connect ierīcei.

Divas navigācijas sistēmas:

    * WIP Nav: 7 collu augstas izšķirtspējas krāsu ekrāns, Eiropas kartes SD atmiņas kartē, Bluetooth brīvroku aprīkojums, CD automobiļa radio MP3 un papildu ligzda.
    * WIP COM 3D: 7 collu augstas izšķirtspējas krāsu ekrāns, 30 Gb cietajā diskā saglabātas trīsdimensionālas Eiropas kartes, USB un audio/video ievads, jukebox funkcija, Bluetooth brīvroku aprīkojums u.t.t. GSM modulis ar SIM kartes atveri ļauj izmantot tālruņa funkcijas.

Papildu aprīkojumā ietilpst arī HiFi JBL sistēma ar 240 W pastiprinātāju, 6 vidējas frekvences skaļruņiem un sabvūferi (zemas frekvences skaļruni).

5008 prezentācija norisināsies šī gada rudenī Frankfurtes auto izstādē, bet jau ziemā tas nonāks pārdošanā Latvijā.
 
Visi komentāri
 
269170. viesis 5.jūnijs 2009 14:04
0 0 Atbildēt

vispar jau tas nav universals, bet gan minivens.

269192. viesis 7.jūnijs 2009 5:20
0 0 Atbildēt

Salons tāds interesants, ķebļi arī interesanti, viss būtu tik skaisti [vienīgi normālu stūri vajadzētu uzlikt :D ], tik viena bēda - vienīgais zem haubes aplūkojamais veidojums, kas tur būtu saucams par "motoru" ir kāds no abiem 2.0 ķīseļiem - bet nu mazlitrāžas šujmašīnas ir francūžu nacionālā īpatnība :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti