Atgādinājums: Iereibušiem līgotājiem zaudējumi būs jāatlīdzina no savas kabatas 2

 
18.jūnijs 2009 9:13

Satiksmes uzraudzības birojs, CSDD un apdrošināšanas sabiedrība „ERGO Latvija” atgādina visiem līgotājiem, ka braukšana alkohola reibumā ir nopietns ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas var beigties ar negadījuma izraisīšanu.

Saskaņā ar likumdošanu par braukšanu alkohola vai narkotisko vielu ietekmē piemērojams ne tikai bargs administratīvais sods vairāku simtu latu apmērā, transportlīdzekļa konfiskācija vai pat cietumsods, bet apdrošināšanas kompānija, pēc apdrošināšanas atlīdzības izmaksas cietušajam, visu izmaksāto summu regresa kārtībā ir tiesīga piedzīt no ceļu satiksmes negadījumu izraisījušā vadītāja. Tātad iereibušajam līgotājam būs jāmaksā no savas kabatas. Savukārt KASKO apdrošināšanas gadījumā vainīgais saņems atteikumu, tādējādi pašam apmaksājot gan sava transportlīdzekļa remontu, gan atmaksājot regresa prasību apdrošinātājam.

„ERGO Latvija” speciālisti atgādina, ka Latvijā apdrošināšanas atlīdzības maksimālais iespējamais apmērs saskaņā ar likumdošanu var sasniegt 250 000LVL katrai cietušajai personai un 70 000 LVL par mantai vai īpašumam nodarīto zaudējumu, ko regresa kārtībā var piedzīt no transportlīdzekļa vadītāja, kurš reibumā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu.

Saskaņā ar OCTA Likuma 41.pantu apdrošinātājs ir tiesīgs iesniegt regresa prasību pret transportlīdzekļa vadītāju, kas ceļu satiksmes negadījumā nodarījis zaudējumus trešajai personai, ja tas vadījis transportlīdzekli, būdams alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotoksisko, psihotropo vai citu apreibinošu vielu iespaidā.

 Ingrīda Ķirse, ERGO sabiedrību Latvijā valdes locekle: „Alkohola vai citu vielu reibumā izraisīts ceļu satiksmes negadījums ir rupjš un apzināts autovadītāja pārkāpums pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Par šādu rīcību soda ne tikai Valsts policija, bet arī apdrošinātājs. Likumdošanā ir iestrādāta norma, kas ļauj apdrošinātājam OCTA gadījumos regresa kārtībā no vainīgā autovadītāja atgūt cietušajiem atlīdzinātos zaudējumus, ko apdrošinātāji arī izmanto. Tādēļ aicinām līgotājus nekādā gadījumā nesēsties pie stūres alkohola reibumā, jo šādā veidā jūs pakļaujat riskam ne tikai sevi, bet arī savas ģimenes drošību. Rūpējaties par savu, savas ģimenes un citu cilvēku dzīvību, veselību un naudu! Lai Jāņi ir šī gada Priecīgākie Svētki mums visiem!”

Andris Lukstiņš, CSDD direktors: „Braukšana apreibinošo vielu ietekmē nav attaisnojama. Diemžēl pārāk daudz dzīvību tiek zaudēts un dzīvju izpostīts par spīti regulāriem sabiedrības informēšanas pasākumiem. Šogad īpaši vēršamies pie autobraucēju līdzcilvēkiem, kurus esam uzrunājuši arī iepriekš. Izglāb draugu – neļauj braukt reibumā! Iespējams, atturot no sēšanās pie stūres vienu draugu, tiks izglābtas vairākas dzīvības.”

Svētku laikā par satiksmes drošību rūpēsies pastiprināti    

Kā liecina Satiksmes uzraudzības biroja apkopotie dati, šī gada piecos mēnešos, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, par 22,4% samazinājies to autovadītāju skaits, kuri pie stūres sēdušies dzērumā vai apreibinošu vielu ietekmē.

Edmunds Zivtiņš, Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks: „Lai gan pie stūres alkohola reibumā braucošo autovadītāju skaits ir samazinājies par piekto daļu, joprojām šādas rīcības rezultātā tiek izraisīti ceļu satiksmes negadījumi. Reaģējot uz šo faktu, tiek organizēti plaši Ceļu policijas reidi visā valsts teritorijā. Arī Jāņu brīvdienās, kas šogad iekritušas garas, notiks Ceļu policijas reidi, lai iespēju robežās rūpētos par drošību uz valsts ceļiem.”

Saskaņā ar Satiksmes uzraudzības biroja datiem, šī gada pirmajos piecos mēnešos reibumā pie stūres aizturēti 3055 autovadītāji, no kuriem CSNg izraisījuši 210 cilvēki, bet bojā gājuši jau 101 cilvēki.
 
Visi komentāri
 
269504. viesis 18.jūnijs 2009 14:15
0 0 Atbildēt

CP - plātīzeri. Skumīgi, bet fakts. Kā vienmēr.

269510. viesis 18.jūnijs 2009 17:34
0 0 Atbildēt

Un kapec nav atgadinajums CP, ka vini ar savu kukulnemsanu provoce dzerajus laist gar ausim sho bridinajumu..

212.93.97.166

SAMSUNG-SGH-U900/1.0 SHP/VPP/R5 NetFront/3.4 SMM-MMS/1.2.0 profile/MIDP-2.0 configuration/CLDC-1.1

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti