4x4 Harmonija Rugājos 3

 
30.jūnijs 2009 10:18

Katrs, kurš kaut reizi vasaras vidū ir apmeklējis Trofi reidu Rugājos zina nemainīgo tikšanās vietu pie Harmonijas. Arī šogad īsi pēc vasaras saulgriežiem Latvijas dziļāko dubļu braucēji pulcējās Rugājos uz Latvijas Trofi reidu čempionāta IV posmu.

Uz starta stājās 22 automašīnu ekipāžas četrās ieskaites grupās, četri ATV pāri un 16 tūrisma kausa ieskaites dalībnieki.

Pirmajā sacensību dienā sporta kategorijas veica orientēšanās zonu ar KP un kontrollaiku 12 stundas.

TR1 kategorijā vismeistarīgākie izrādījās Inta Freiberga ekipāža ar atrastiem 92 kontrolpunktiem 11 stundās 57 minūtēs, par 3 kontrolpunktiem mazāk Aigara Mizgas ekipāžai, bet 3 vietā Andra Bīriņa ekipāža ar 73 kontrolpunktiem.

TR2 kategorijā diezgan pārliecinoši pirmajā vietā orientēšanās zonā Gundars Skudriņš ar 76 kontrolpunktiem.

TR3 kategorijā ar atrastiem visiem trasē izliktajiem kontrolpunktiem Viļņa Zeizas ekipāža, bet otrajā vietā šī gada Pasaules lielāko sacensību  „Ladoga Trophy” uzvarētājs Proto klasē Edvīns Vansovičs arī atradis visus punktus, taču patērēja tam nedaudz vairāk laika nekā Vilnis.

OPEN kategorijā pirmajā vietā izvirzījās Jāņa Siliņa ekipāža ar atrastiem 82 punktiem, otrais ar 76 Arnis Pušs ar saviem līdzbraucējiem, trešajā vietā Dāvja Sliedes ekipāža.

Savukārt ATV kategorijā pēc pirmās dienas līderi Jāņu ekipāža Jānis Dardzāns un Jānis Lazdāns ar 95 no 96 kontrolpunktiem.

Pirmajā dienā distancē devās arī tūrisma kausa dalībnieki, kuriem bija jāveic sava orientēšanās zona ar kontrollaiku 5 stundas un 29 kontrolpunktiem, atrodot visus distancē izliktos punktus vadībā pēc šīs disciplīnas izvirzījās Uģa Strazdiņa un Esmeraldas Freibergas ekipāžas, bet trešajā vietā Jāņa Šarākova vadītā automašīna ar 25 atrastiem kontrolpunktiem.

Tūrisma kategorijas dalībnieki pēc OZ devās iemēģināt slaveno Medņu trasi, kurā 3 atvēlēto stundu laikā bija jāveic pēc iespējas vairāk apļu, šajā disciplīnā savu meistarību nodemonstrēja Andra Užuļa ekipāža, kas veica 6 apļus un pārliecinoši pārspēja tuvākos sekotājus Freibergu un Strazdiņu, kuriem pa spēkam bija 4 apļi. Tādējādi tūrisma kausa ieskaitē uzvaru izcīnīja Uģis Strazdiņš/Gustavs Poga/Matīss Majors/Valērijs Bilinskis otrie Esmeralda Freiberga/ Sindija Beķere/ Guna Freiberga/ Raitis Onužāns bet trešo vietu izcīnīja Andris Užulis/Vinte Užule/ Aivars Balandiņš/ Atis Bērziņš.

Otrajā sacensību dienā arī sporta kategorijas devās iekarot Medņu apli, automašīnu kategorijām laika norma 3 stundas, savukārt ATV braucējiem 2 stundas.

TR1 Kategorijā arī otrajā dienā savu līdera statusu pierādīja Inta Freiberga/Ginta Kalniņa/Alda Beķera/Igora Kavecka ekipāža kas uzvarēja arī apļu sacensībās un arī sacensību kopvērtējumā, otro vietu izcīnīja Aigars Mizga/ Alvis Reinšmits/ Arvils Mizga/ Kārlis Ķergalvis, bet trešā vieta Nikolajam Boicovam/Romānam Jermolājevam.

OPEN kategorijā beidzot Trofi-reidu fejas pievarēt izdevās Jāņa Siliņa/ Ulda Nikolājeva/ Mārtiņa Jankovska ekipāžai izcīnot otro vietu Medņu aplī pilnīgi pietiekami lai izcīnītu uzvaru sacensību kopvērtējumā. Visātrāk medņu apli no OPEN klases braucējiem veica Dāvja Sliedes/Andra Kovača ekipāža, kas arī izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, bet trešie Arnis Pušs/Arnis Ziemelis/ Inese Cirīte.

Arī TR2 kategorijā pēc pirmās dienas arī apļos līderi saglabāja savas vietas un Pārliecinoši uzvaru izcīnīja Gundara Skudriņa/Normunda Bērziņa/Ērika Goldberga vadītais auto, bet otrajā vietā Ints Marcinkevičs/ Miķelis Bērziņs/Dzintars Runča, savukārt dalīta trešā vieta ar vienādu punktu skaitu pēc abām sacensību dienām Nila Bernāna/Mārtiņa Martinsona/ Arņa Krastiņa ekipāžai un Gunta Nadļonoka/Ģirta Leimaņa ekipāžai.

TR3 kategorijā savu pārsvaru apliecināja arī Viļņa Zeizas/Agara Zeizas ekipāža, kas arī apļos pārspēja Edvīna Vansoviča/Dmitrija Birznieka ekipāžu. Automašīnu mazo brāļu ATV kategorijā Jāņu Dardzāna un Lazdāna ekipāžu neizdevās pārspēt Olafam Liepiņam un Jurim Romancēvičam

Nākamais Latvijas trofi reidu čempionāta posms notiks jau pēc mēneša 26 jūlijā Ērgļos, uz tikšanos Latvijas mālainākajā Trofi posmā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas automobiļu federācijas
Trofi reidu komisija
 
Visi komentāri
 
269718. viesis 30.jūnijs 2009 13:26
0 0 Atbildēt

stulbums kkaads

269727. viesis 30.jūnijs 2009 21:43
0 0 Atbildēt

Katram savs,nepatīk neskaties/nelasi.

269760. viesis 2.jūlijs 2009 8:43
0 0 Atbildēt

un ja veel bilde buutu no Rugaajiem..... :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti