Jānis Rozītis uzvar Krievijas streetbike freestyle atklātajā čempionātā

 
3.jūlijs 2009 8:58

Latvijas komandas Stuntfighters Team Latvia braucējs Jānis Rozītis turpina savu uzvaras gājienu tuvējās valstīs un Latvijas, Baltijas, Polijas, Anglijas un Ziemeļvalstu čempiona tituliem ir pievienojis uzvaru arī Krievijas čempionātā.

27. jūnijā Maskavā notika Krievijas motosporta federācijas organizētais čempionāts Motul M1 Stunt Battle 2009, kurā piedalījās 18 spēcīgākie Krievijas braucēji un divi Latvijas pārstāvji – Jānis Rozītis un Atis Gromovs. Sacensību nolikums paredzēja trīs kārtas ar obligāto programmu kvalifikācijā (braukšana uz aizmugurējā riteņa, braukšana uz priekšējā un burnauts ap pilonu) un brīvas izvēles triku programmu pusfinālā un finālā, kā arī sacensības komandu ieskaitē ar improvizētu stafeti.



Kvalifikācijā Rozītim pietika ar viena elementa izpildīšanu, lai iegūtu nepieciešamos punktus dalībai pusfinālā, kurā sāka iezīmēties šo sacensību favorīti - Jānis Rozītis un Antons Fiļipovs, kuri, izpildot dažādu triku programmu, divu Krievijas un viena ASV tiesneša vērtējumu summā ieguva vienādu punktu skaitu. Fināla brauciens Jānim izdevās nevainojams un rezultātā uzvara, aiz sevis atstājot vēl vienu Krievijas cerību – Igoru Kisiļevu, savukārt, rupji kļūdoties vienā no saviem fināla trikiem, Antonam Fiļipovam jāsamierinās ar bronzas medaļu.



Diemžēl treniņbraucienos kāju satraumēja otrs komandas braucējs Atis Gromovs, kas Atim liedza iespēju cīnīties par labu rezultātu un komandai neļāva piedalīties komanda stafetē.

Iepriekšējā sezonā Jānis Rozītis šajās sacensībās bija uzaicināts kā tiesnesis un atzinīgi novērtēja augsto organizācijas kvalitāti. Arī šogad līmenis bija ļoti augsts un komanda cerīgi skatās uz turpmākiem startiem Krievijā. Vien jācer, ka Krievijas motosporta federācija neņems piemēru no Polijas kolēģiem, kas pēc ārzemnieku uzvaras čempionātā nākamos pasludināja par slēgtiem.

Nākamās sacensības komandas kalendārā ir Vācijas atklātais čempionāts jūlijā, kas sola visu Eiropas labāko braucēju dalību.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti