Volkswagen Commercial Vehicles uzbūvē miljono T5 automobili

 
6.jūlijs 2009 10:24

Uzņēmuma Volkswagen Commercial Vehicles Hanoveres rūpnīcā šodien konveijeru atstāja miljonais T5 sērijas automobilis. Tas ir Transporter Van 1,9 l TDI 62 kW Tornado Red krāsā.

„T5 ir un paliek pirmais numurs savā klasē saskaņā ar Eiropas un Vācijas jaunajiem pārdošanas datiem”, svinību laikā Hanoveres rūpnīcā uzsvēra Štefans Šallers (Stephan Schaller), Volkswagen Commercial Vehicles izpilddirektors. „Viens miljons T5 automobiļu nozīmē vienu miljonu pircēju, pret kuriem mums ir noteikta atbildība. Bez tam šis skaitlis ir visu Volkswagen Commercial Vehicles uzņēmuma darbinieku nopelns: kā ražošanas nodaļas, tā attīstības un sagādes nodaļas, kvalitātes nodaļas un pārdošanas nodaļas, visu zīmola struktūrvienību un dīleru tīkla nopelns”, sacīja Šallers.

Heinrihs Zefjers (Heinrich Söfjer), Volkswagen Commercial Vehicles rūpnīcas padomes priekšsēdētājs, arī uzsvēra darbinieku ieguldījumu: „Kolēģiem atkal ir veicies ar T5, uzbūvējot automobili, kas apliecina mūsu augstos kvalitātes standartus! No vienas puses tas veicina pircēju uzticēšanos T5, no otras puses mēs esam spējuši saglabāt tirgus līdera pozīcijas kā labos, tā sliktos laikos. Tas ir T5 ieguldījums Hanoveres kā vieglo kravas automobiļu un atpūtas automobiļu centra attīstībā vakar, šodien un rīt”.

Pagājušajā gadā Volkswagen Commercial Vehicles uzņēmums piegādāja pircējiem aptuveni 178 000 T5 automobiļu. Bez Vācijas, nozīmīgākie Eiropas tirgi ir Lielbritānija, Nīderlande un Austrija.

Pašreizējās sērijas veiksmes stāsts aizsākās 2003. gada 3. martā. T5 tiek ražots uzņēmuma Volkswagen Commercial Vehicles rūpnīcās Hanoverē un Poznaņā. Automobiļa slēgtie modeļi tiek ražoti Hanoverē, bet vaļējas konstrukcijas modeļi ar dubultu kabīni un kravas kasti tiek būvēti Poznaņā. T5 sērijā ietilpst Transporter, Caravelle, Multivan un California modeļi. Katru atsevišķu modeli veido plašs variantu klāsts. Neskaitāmi apbalvojumi un pirmās vietas vietējo un starptautisko auto žurnālu aptaujās demonstrē T5 popularitāti. Katru gadu T5 iegūst balvas savā automobiļu klasē: „Gada furgons” "Van of the Year", „Gada Transporter” "Transporter of the Year" (2003.), „Starptautiskais gada furgons” "International Van of the Year" (2004.), „Gada auto” "Car of the Year" (auto motor und sport 2004.– 2009.), „Gada pilnpiedziņas auto” "Four-wheel vehicle of the Year" (Auto Bild Allrad, 2005. – 2009.), „Gada labākais ceļojumu automobilis” "Touring vehicle of the Year (promobil, 2009.) un, visbeidzot, „Klasiskais nākotnes automobilis” "Classic vehicle of the future" (Motor Klassik, 2007.).   

T5 automobilis ir tirgotāju, pakalpojumu sniedzēju, strādnieku, vietējo un reģionālo varas institūciju, ministriju un privāto klientu izvēle Nr. 1, nodrošinot visdažādākās transporta pakalpojumu prasības. Vienalga, vai tas ir furgons, automobilis ar kravas kasti vai dubultu kabīni, Kombi vai Caravelle, Multivan vai California – tiek apmierinātas katra klienta prasības. T5 tiek ražots ar garu un īsu riteņu garenbāzi, ar stūri labajā un kreisajā pusē. Ja vēl pieskaita individuālo dzinēju komplektāciju, tikai Hanoveres rūpnīcā vien T5 automobilim tiek ražoti 460 standarta varianti. Ja uz ražošanas līnijas tiek montēts automobilis ar īsu riteņu garenbāzi, tam seko automobilis ar garu riteņu garenbāzi, furgonam seko Kombi ar vienu vai diviem sānu logiem. „Tas norāda, ka mēs varam ieklausīties pircēju prasībās, mūsu devīze ir: būvēt automobili pēc pieprasījuma”, saka Šallers.     

T5 modeļa ražošana norit pilnā sparā. Viens miljons saražotu automobiļu ir stimuls pārspēt tā priekšteča T4 1,7 miljonus eksemplāru, kas tika saražoti Hanoveres rūpnīcā.

Lai uzsvērtu rūpnīcas saistību ar Hanoveres reģionu, uzņēmums Volkswagen Commercial Vehicles, atzīmējot šo ražošanas panākumu, ziedos automobili T5 Caravelle ģimenei, kas izraudzīta kampaņas „Sirds bērniem” ietvaros.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti