Māris Neikšāns pārstāvēs Latviju Pirelli Star Driver konkursā

 
14.jūlijs 2009 0:10

Autorallija braucējs Māris Neikšāns pārstāvēs Latviju starptautiskajā Pirelli Star Drive konkursā, kura mērķis ir veicināt jaunu sporta zvaigžņu atklāšanu pasaules autorallija čempionātā.


Māris Neikšāns ir pazīstams ar Somijas rallija vidi, jo savā karjerā aizvadījis vairākas sacīkstes šajā valstī, tajā skaitā pasaules rallija čempionāta posmus.

LMT Rallija komandas braucēja Neikšāna tuvākais uzdevums būs dalība Ziemeļeiropas reģiona kvalifikācijas konkursā, kura veiksmīgs iznākums ļaus iekļūt konkursa Eiropas finālā. Konkursā piedalās dalībnieki no visas pasaules.

Pirelli Star Drive konkursu veido riepu ražotājs Pirelli sadarbībā ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Šīs cīņas uzvarētājs kā balvu saņem apmaksātu dalību sešos pasaules čempionāta Production WRC klases posmos. Šogad šo izdevību izmanto pērnā gada Pirelli Star Drive Eiropas fināla uzvarētājs soms Jarko Nikara. Jauno talantu konkursā drīkst piedalīties piloti, kuri 2009. gada 1. janvārī nebija sasnieguši 27 gadu vecumu, kā arī ne šogad, ne pērn nav piedalījušies vairāk kā trijos WRC posmos.

Latvijas Automobiļu federācija par savu pārstāvi izvēlējās gados jauno, taču pieredzējušo un autosportā daudzus titulus un medaļas sasniegušo Māri Neikšānu. Piektdien, 10. jūlijā Ziemeļeiropas reģiona fināla organizatori publicēja konkursa dalībnieku sarakstu, kurā iekļauts arī Neikšāns. Ziemeļeiropas reģiona atlasē savus sportistus varēja pieteikt desmit valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Norvēģija, Zviedrija, Somija, Dānija, Īslande, Apvienotā Karaliste un Īrija. Visas, izņemot Īslandi un Dāniju, nominējušas savu nākotnes rallija zvaigzni. Lietuvu pārstāvēs Vitauts Šveds, bet Igauniju – Otts Tanāks. No astoņiem dalībniekiem labākie pieci iekļūs Eiropas finālā, kas notiks oktobrī Austrijā.

Ziemeļeiropas reģiona konkurss notiks jūlija beigās Somijā, Jivaskilas apkārtnē, nedēļā, kad tiks aizvadīts pasaules autorallija čempionāta posms Neste Oil Rally Finland. Konkurss sāksies 29. jūlijā. Pirmais uzdevums būs sportistu fiziskās formas pārbaude. Tai sekos interviju sadaļa, kurā tiks noskaidrotas sportistu prasmes attiecībās ar preses un mediju pārstāvjiem, dalībnieku komunikācijas spējas. 30. jūlijā konkurss turpināsies sacīkšu režīmā. Tiks izmantots nepilnus četrus kilometrus garais Ruuhimaki ātrumposms, kas pazīstams kā jaukta seguma – grunts un asfalta – brauciens Somijas rallija sastāvā. Konkursa dalībnieki startēs ar savām sacīkšu automašīnām, Māra Neikšāna gadījumā ar N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX. Uzrādītais sniegums tiks vērtēts pēc īpašas sistēmas, jo pieteiktie dalībnieki pārstāvēs dažādas automašīnu klases.

Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Dainars Dambergs atzīmē: „Es LAF vārdā ar gandarījumu un lepnumu uz šo konkursu pavadu tieši Māri Neikšānu, jo viņš atbilst ne tikai šī konkursa dalības nosacījumiem, bet, manuprāt, lieliski tiks galā ar gaidāmajiem uzdevumiem. Praktiski visi Ziemeļeiropas reģiona valstu pārstāvji ir demonstrējuši lieliskas spējas sacīkstēs un likuši par sevi manīt arī starptautiskajā arēnā, tāpēc Mārim konkurence būs ļoti nopietna. Taču Latvijas pārstāvis ir augstākā līmeņa sportists, ko viņš nodemonstrējis gan ar saviem daudzajiem čempiontituliem sportā, gan lielo līdzjutēju atbalstu trases malās.”

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti