«General Motors» vienojas par «Opel» pārdošanu 2

 
14.augusts 2009 12:07

"Sberbank-Magna" konsorcijs un amerikāņu autokoncerns "General Motors" ir atrisinājuši visas domstarpības par Opel pirkšanu. Puses ir sagatavojušas parakstīšanai līgumu par GM Eiropas nodaļas pārdošanu, ziņo Reuters.

Jaunie Opel pirkšanas noteikumi ļauj Sberbank pārdot savu daļu "GAZ grupai" vai Vņešekonombank bez jebkāda pārejas perioda. Taču, ja Sberbank gribēs pārdot savu daļu kādai citai pusei, tad šī pārdošana ir jāsaskaņo ar General Motors.

Sarunu gaitā pēdējā brīdī tika mainīti arī citi darījuma noteikumi. Puses vienojās, ka automobiļi Opel netiks pārdoti Korejas un ASV tirgos. Kanādā jaunie īpašnieki Opel automobiļus varēs tirgot tikai pēc diviem gadiem kopš uzņēmuma pirkšanas. GM atļāva tirgot Opel automobiļus Ķīnā, izņemot divus modeļus, kuru tirdzniecību Ķīnā konsorcijs varēs uzsākt tikai pēc pieciem gadiem.

Konsorcijam Sberbank-Magna nepienākas arī neviena daļa no General Motors biznesa Krievijā. Pēc līguma noteikumiem "GAZ grupai", kura ir konsorcija rūpnieciskais partneris, tiks atvērta pieeja pie amerikāņu autokoncerna tehnoloģijām. Jebkura cita potenciālā partnera kandidatūra būs jāsaskaņo ar GM.   

Konsorcija pārstāvji ir pārliecināti, ka viņiem izdosies divu gadu laikā padarīt Opel par peļņu nesošu uzņēmumu. 
 
Visi komentāri
 
270403. viesis 14.augusts 2009 13:00
0 0 Atbildēt

Tomēr savādi, ka tieši krievi izrādās īstenie GM pircēji. Lai nu izdodas. Un vēl - man šķiet, ka Opel pašlaik trūkst naudas nevis tāpēc, ka viņiem būtu slikti auto, bet vienkārši mūsdienās auto pērk mazāk un tāpēc ceru, ka banka/Magna/Gaz nesāks mainīt visu Opel pārvaldību, marketingu utt., pieņemot, ka nelaime ir tajā, nevis tirgus mazspējā.

270411. viesis 15.augusts 2009 18:30
0 0 Atbildēt

tāpēc ceru, ka banka/Magna/Gaz nesāks mainīt visu Opel pārvaldību, marketingu utt., pieņemot, ka nelaime ir tajā, nevis tirgus mazspējā.

................

Njaa, tas Krievijaa ir raksturiigs domu gaajiens. Magna ne taa, bet Sberbanka , GAZ utt.... "Za Ruljom" septembra numuraa ir baisi labs raksts par sho teemu, un ne tikai par konkreeto gadiijumu, veidots, kaa Krievijas kompaanijas "ROLF" dibinaataaja un iipashnieka monologs :-) Super! Vareetu paartulkot, bet kas pikji maksaas :-(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti