Jaunam mācību gadam sākoties, parūpēsimies par savu drošību uz ielas! 1

 
2.septembris 2009 8:08

1.septembris katru gadu ir nozīmīga diena gan bērniem, gan vecākiem. Visi ir atgriezušies no vasaras brīvdienām, un bērni uzsāk skolas gaitas. Viena no redzamākajām septembra pazīmēm, kas liecina par to, ka sācies rudens, ir automašīnu pilnās ielas.

Pēdējo gadu statistika liecina, ka septembris ir viens no tiem mēnešiem, kad ceļu satiksmes negadījumos gūto traumu skaits palielinās – vidēji katru gadu septembrī negadījumos cieš 30 bērni-gājēji. Diemžēl arī šī gada sešos mēnešos dzīvību zaudējuši jau 2 bērni-gājēji.

Katru gadu tiek meklēti arvien jauni veidi, kā uzrunāt sabiedrību, lai jau iepriekš novērstu satiksmes negadījumu iespējamību. Bērni un viņu vecāki tiek uzrunāti caur satiksmes drošības kampaņām, spēlēm, mācību materiāliem, satiksmes drošības nodarbībām – caur visdažādākajiem pasākumiem, kas vienlaikus ir gan aizraujoši, gan pamācoši.

Arī šogad esam padomājuši par izglītojošām aktivitātēm dažādu vecumu auditorijai, tādēļ Ceļu satiksmes drošības direkcija šajā mācību gadā aicina:

- sākt jauno mācību gadu ar satiksmes drošības stundu, jo bērni pa vasaru ir aizmirsuši kā pareizi uzvesties pilsētas intensīvajā satiksmē, kā arī uz lauku ceļiem. Mācību gada sākumā visi pirmās un otrās klases skolēni saņems CSDD izveidoto jauno ilustrācijām bagāto grāmatu „Lieli ceļi, mazi ceļi - droši ceļi” un pedagogiem būs metodiski ieteikumi šo stundu novadīšanai.

- visus sākumskolas skolēnus 9. septembrī noskatīties filmu „Lieli ceļi, mazi ceļi - droši ceļi”. Filmas kadri palīdzēs bērniem nostiprināt zināšanas, kas iegūtas pildot mācību grāmatas uzdevumus. Filmiņa gan latviešu, gan krievu valodās tiks translēta 2009. gada 9. septembrī LTV1 kanālā plkst. 10.35 latviešu valodā un LTV7 kanālā plkst. 10.45 krievu valodā.

- 6.-8. klašu audzēkņus piedalīties satiksmes drošības konkursā „Gribu būt mobils”. Konkurss norisināsies jau trešo reizi, un līdz šim guvis lielu atsaucību jauniešu vidū. Konkursa tēma – viss par un ap mopēdistiem, jo motorizētie mazjaudas transportlīdzekļi ir ļoti populārs pārvietošanās līdzeklis šī vecuma pārstāvju vidū. Informācija par konkursu būs pieejama visās Latvijas vispārizglītojošās skolās. Konkursam pieteikties var mājas lapā www.gribubutmobils.lv.

- 2010. gada aprīlī piedalīties „Jauno satiksmes dalībnieku forumā”, kas norisināsies jau 17. reizi. Katru gadu aptuveni 2000 jauno velobraucēju savu pirmo izglītību satiksmes drošības jautājumos iegūst tieši šajās CSDD rīkotajās sacensībās.

Papildus informācija par jaunākajiem projektiem atrodama CSDD mājas lapā – www.csdd.lv sadaļā „Sabiedriskās aktivitātes”.

Visi projekti tiek finansēti no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.
 
Visi komentāri
 
270738. viesis 2.septembris 2009 11:00
0 0 Atbildēt

Es jau parūpējos par savu drošību uz ielas: nazis pie jostas, otrs somā un gāzes baloniņš kabatā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti