Sestdien «Mūsā» ap deviņdesmit autokrosa dalībnieku

 
8.septembris 2009 10:11

Sestdien, 12.septembrī sporta kompleksā Mūsa notiks Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta un Folkreisa kārtējā sacīkste. Uz starta dažādās klasēs stāsies kopumā ap 90 sportistu.

Šāds dalībnieku skaits vienā Latvijas krosa čempionāta posmā vērojams pirmo reizi vairāk nekā desmit gadu laikā!
Speciālisti atzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad autokross piedzīvo dalībnieku skaita kāpumu sarežģītas ekonomiskās situācijas apstākļos. Arī iepriekšējie autokrosa „ziedu laiki” bija krīzes periodā – ap 1998. gadu, kad valstī un tās apkārtnē plosījās tā sauktā Krievijas krīze. Līdzīgi piemēri meklējami arī pirmajos atjaunotās neatkarības gados – tieši kross deviņdesmito gadu sākumā piedzīvoja straujāko dalībnieku skaita attīstību. Lielais dalībnieku skaits aplūkojams LAF Krosa komisijas sadraudzības lapā www.autocross.lv, kas, starp citu, savā četru gadu jubilejā piedzīvojusi ievērojamus uzlabojumus. Organizatoru mājas lapa – www.musa.lv.

Sestdien Mūsā ne tikai autokross. Sporta kompleksā sava cīņa arī rudens gadatirgus dalībniekiem – pieteikušies vairāk nekā 50 visdažādāko nozaru tirgotāji! Joprojām gaidāmo aviošovu pieslīpē kompānija „Baltijas helikopters”, savukārt bērni var gatavoties draiskulībām „Anneles” atrakciju parkā!

Taču galvenais fakts: sestdien Mūsā būs ko redzēt! Latvijas čempionāta četrās klasēs – 1600, 2000 Super, Open un B600 – kopumā uz starta plāno stāties vairāk nekā 50 sportistu. Baltijas D-3A bagiju čempionāta sacīkstē šobrīd pieteikti 11 dalībnieki, taču ir liela iespēja, ka skaits palielināsies ar pāris pēdējā brīža pieteikumiem. LAF Bērnu kausa izcīņā Beta bagiju klasē gatavi cīņai vismaz 12 sportisti. Savukārt Folkreiss, kura debijas sezonā šī būs jau sestā sacensība, gatavojas jaunam dalībnieku skaita rekordam – pieteikti jau 14 dalībnieki, taču oficiālais pieteikumu termiņš noslēgsies tikai šodien pusnaktī, līdz ar to arī šajā klasē sportistu var kļūt vairāk.

Galvenā intriga: regulārajiem autokrosa līdzjutējiem atraktīvākās būs cīņas Latvijas čempionāta klasēs. Lielais dalībnieku skaits un negaidītie čempionāta viesi no Lietuvas var izmainīt spēku samērus šajā posmā, kas, savukārt, var sajaukt situāciju kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka Latvijas čempionātā šī būs piektā sacīkste no sešām – tātad īpaši svarīgs posms čempiontitulu dalīšanā. Jāatzīmē, ka tikai īpaša apstākļu sakritība var noteikt kādu šā gada čempionu vēl pirms pēdējā posma. Kopvērtējuma situācija klasēs ir tik sarežģīta, ka līdz uzvarētāju noskaidrošanai būs jāgaida pēdējais posms Brenguļu autotrasē oktobrī.

Baltijas D-3A čempionāta posmā, visticamāk, turpināsies Latvijas jauno talantu Māra Līča (Jēkabpils, Alko) un Andra Kuļikovska (Baloži, Reiger) cīņa. Nav skaidrs, cik spēcīga būs Lietuvas komanda, kura gatavojas ierasties negaidīti kuplā skaitā.

LAF Bērnu meistarsacīkstēs Beta bagijiem Mūsā notiks pēdējais posms. Šeit arī noskaidrosies, vai par kopvērtējuma uzvarētāju kļūs bijušā autokrosa D-1 braucēja, sabiedrībā zināmā TV autospeciālista Uģa Vītola atvase Roberts Vītols, vai Liepājas mēra, rallija braucēja Ulda Seska dēls Mārtiņš Sesks. Abi ir ļoti līdzīgās pozīcijās kopvērtējumā, arī spēku samēri trasē neprognozējami.

LAF Folkreisa nākamā cīņa būs, iespējams, spilgtākā līdzšinējā sezonā, jo piesakās arvien jauni dalībnieki. Jau nolemts, ka pēc pieteikumu termiņa beigām, kas noslēgsies šodien, papildu dalībnieki netiks piesaistīti, jo dalībnieku skaits pārspēj iepriekšējās prognozes un sacīkšu diena var izrādīties par īstu, lai izspēlētu paredzēto Folkreisa un citu klašu programmu!

Ieeja pasākumā invalīdiem un bērniem līdz skolas vecumam kopā ar vecākiem par brīvu, bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja un sēdvieta tribīnēs 3 Ls, pārējiem apmeklētājiem sēdvieta B,C un D tribīnēs 5 Ls, bet sēdvieta A tribīnē 7 Ls. Visiem sacensību apmeklētājiem ar ieejas biļetēm būs iespēja apmeklēt arī Dalībnieku parku, tikties ar sportistiem un apskatīt sporta spēkratus. Biļetes būs iespējams iegādāties pasākuma dienā kasēs pie ieejas Sporta Kompleksā ''Mūsa''.

Latvijas autokrosa čempionāta 5.posmu Mūsā nebūtu iespējams noorganizēt bez ģenerālsponsora -- Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļš, atbalstītājiem -- Aldaris, Lux Auto, IB Serviss Canon un Veiters.

Sadarbības partneri -- Eden, SOS, Peri, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas autoceļu uzturētājs, Motors24.lv, Mascus, Teltis.lv un Cafeteria.lv. Nenovērtējams ir arī informatīvo atbalstītāju -- TV5, LTV 7, LNT, SWH, SWH+, Ātruma Cilts, Zebra, Draugiem.lv, iAuto.lv, Delfi Autosports, Latvijas Avīze, Bauskas Dzīve, Auto Bild Latvija, Auto Euro, Sports -- ieguldījums šo sacensību popularizēšanā un sabiedrības informēšanā.

Viesturs Saukāns,
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti