Latvijas autokrosa čempionus izšķir pēdējais pagrieziens

 
12.oktobris 2009 13:43

Ar dramatiskām cīņām Brenguļu autotrasē pie Valmieras noslēdzies Latvijas autokrosa čempionāts. Par sezonas zelta medaļu ieguvējiem kļuvuši Edgars Galvanovskis (1600, Lielvārde), Ainārs Kenigsbergs (2000 Super, Saldus/Būvfirma RRP), Raimonds Jerāns (Open, Salacgrīva) un Ģirts Mūrnieks (B600, Valmiera).

Atsevišķi tituli tika noskaidroti īpaši aizraujoši – 1600 klasē Galvanovskis par čempionu kļuva sezonas pēdējā apļa pēdējā līkumā, kad izstājās līdzšinējais kopvērtējuma līderis Andris Priedītis (Mārupe, Baltic Auto Parts).

1600: 100 metri līdz čempiontitulam

1600 klases finālbrauciens sākās ar pamatīgām sadursmēm pirmajos apļos, taču braucienam nostabilizējoties šķita skaidrs, ka pēc uzvaras un Latvijas čempiontitula dodas Andris Priedītis, bet viņam sekojušais Edgars Galvanovskis gatavojas otrās vietas svinēšanai gan posmā, gan čempionātā. Taču aptuveni simt metrus pirms finiša Priedīša mašīna pēkšņi apstājās ar nolūzušu priekšējo balstiekārtu. Galvanovskis aizspruka garām un finišēja pirmais. Tā kā Edgara uzvaras gadījumā Priedītim bija jābūt vismaz trešajam, liktenīgā izstāšanās atņēma Andrim čempiona titulu un nodeva to Galvanovska rīcībā.

Apbrīnojamā sacīkstē uz pjedestāla kopā ar jauno čempionu kāpa divi debitanti – pirmo čempionāta sacīksti aizvadošais valmierietis Andis Vanters guva otro vietu, bet trešais – otro sacīksti aizvadošais čempiona brālis Gunārs Galvanovskis.

Bronzas medaļu čempionātā aiz E. Galvanovska un Priedīša klasē sasniedza Andis Kļava, kurš aizvadīja perfektu sacīksti, uzvarot visus priekšbraucienus, taču finālā izstājās tehnisku problēmu dēļ.

2000 Super: Spīķim uzvarēta kauja, Kenigsbergam – karš

2000 Super klasē aizraujošā finālā uzvaru guva Jānis Spīķis (Rīga, Autosun). Šādā situācijā viņš varēja kļūt par čempionu, ja kopvērtējuma līderis Ainārs Kenigsbergs (Saldus, Būvfirma RRP) finišētu zemāk par sesto vietu. Tomēr Kenigsbergam paveicās – viņš tik tiešām finālbraucienā izstājās, taču citu konkurentu izstāšanos dēļ Ainārs klasificēts piektajā pozīcijā, līdz ar to Latvijas čempiona tituls rokā.

Brenguļos aiz Spīķa finišēja Jānis Berķis (Ventspils, N&J) un Māris Ločmelis (Jumprava). Kopvērtējumā aiz Kenigsberga un Spīķa trešajā vietā Mārtiņš Porietis (Aknīste, Indāres/EMU Skulte).

Open: Jerāns – divkārtējs

Open klasē čempiontitula dalīšana izvērtās vienkāršāk – līderis Raimonds Jerāns (Salacgrīva) guva kārtējo čempionāta posma uzvaru situācijā, kad izstājās sīvākie konkurenti Normunds Skribis (Engure) un Jānis Kozlovskis (Ogre, Aleks Plus). Rezultātā Jerāns pārliecinoši sasniedza čempiona titulu, pievienojot to jau 2008. gadā izcīnītajam panākumam. Sudrabs – Skribim, bronza – Kozlovskim.

Pēdējā posmā aiz Jerāna otro vietu guva sezonas debitants Jānis Vanags (Lielvārde), trešais – Imants Kolomenskis (Ogre).

B600: Čempions – Mūrnieks

Pēdējā posmā B600 bagiju klasē uzvaru guva Ģirts Zīle (Sigulda), taču, finišējot otrais, par čempionu kļuva Ģirts Mūrnieks (Valmiera), sasniedzot pirmo Latvijas čempiona titulu kopš 1996. gada. Zīle sasniedza vicečempiona statusu, bet trešais gan posmā, gan čempionātā – Renārs Vinokurovs (Liepāja).

Kroskarti CK 125: noskaidroti medaļnieki

Brenguļos notika arī jauniešu čempionāta CK 125 kroskartiem pēdējais posms. Nestartējot jau zināmajam čempionam Ralfam Sirmacim tika sadalītas pārējās medaļas. Uzvara otro vietu kopvērtējumā atnesa Otto Vočtavam (Ventspils), bet otrā vieta čempionāta bronzu sagādāja Dāvim Tobiasam (Ķeipene).

Folkreiss: Smagā mācību stundā uzvara Melngāršam

Folkreisa dalībniekiem un rīkotājiem Brenguļu autotrase sniedza vairākas svarīgas mācības, kas arī bija uzdevums jaunā sporta veida debijas sezonā: trase standarta automašīnām bija īpaši smaga, tāpēc braucieni bija ilgi un mokoši sportistiem un tehnikai. Šajā situācijā labākais izrādījās valmierietis Andris Melngāršs, pārspējot rencēnieti Jevgēniju Bergu un debitantu Mareku Daini (Jūdaži) – Baltijā slavenajam dīdžejam [Ex] da Bass debija izrādījās īpaši veiksmīga!

Atšķirībā no Latvijas autokrosa čempionāta sportistiem, Folkreisa dalībniekiem sezona vēl nav galā – atlikusi vēl cīņa sporta kompleksā 333 (norises datums tiks precizēts).

Latvijas autokrosa čempionāta 6. posma rezultāti œ»»

Latvijas čempionāta noslēguma kopvērtējums »»

Cita informācija: www.autocross.lv

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti