Kalifornijā obligātā autostiklu tonēšana traucēs bezvadu ierīču darbību 7

 
13.oktobris 2009 11:00

Kalifornijā ir pieņemts likums par obligāto automobiļu stiklu tonēšanu ar speciālu pārklājumu, kurā ir iestrādātas mikroskopiskas metāla oksīda daļiņas. Pēc valsts ierēdņu domām, tāds pārklājums atstaros saules gaismu un saglabās zemāku temperatūru automobiļa salonā.

Tas, savukārt, samazinās degvielas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā. Tāpat jaunievedums pasargās auto priekšējo paneli un sēdekļu apdari no bojājumiem un izbalēšanas. 

<seesam>Autoražotāji un kompānijas, kuras ražo dažāda veida bezvadu ierīces un satelīta navigācijas sistēmas, ir pret šādu obligāto tonējumu. Pēc ekspertu domām, ievērojot visas prasības, automobiļu stikli būs gandrīz melni, bet metāla oksīda daļas var traucēt GPS sistēmu, mobilo telefonu darbībai, kā arī kavēt garāžas vārtu distances vadības pults signāla uztveršanu. 

Pēc The Detroit News informācijas, kompānija Garmin jau ir veikusi pētījumus, kas pierāda šāda veida stikla pārklājuma ietekmi uz GPS signālu uztveršanu un piedāvā izmantot tonējumu, kurš nevis atstaro, bet gan apslāpē saules starus un netraucē bezvadu ierīču darbībai. Taču likumdevēji piedāvā kompānijām izmantot ārējās antenas.

Nākamā mēneša beigās Kalifornijas gaisa resursu padome plāno publiskot jaunā likumprojekta tekstu, kurš stāsies spēkā 2012.gadā. Tonējums būs obligāts automobiļiem ar masu līdz 4,5 tonnām. Līdz 2014.gadam visiem automobiļiem Kalifornijā ir jābūt tonējumam ar 45% aizsardzību pret saules stariem, bet līdz 2016. - ar 60% aizsardzību.

Kā uzskata padomes eksperti, jaunais likums līdz 2020.gadam par 700 tūkst.tonnu samazinās CO2 izmešu daudzumu atmosfērā, kas ir līdzvērtīgs tam, ja 140 tūkst.automobiļu gadu vispār nebrauktu pa ielām. Obligātais tonējums pēc septiņiem gadiem sadārdzinās katru automobili par 250 ASV dolāriem, taču autovadītāji līdz ar to ieekonomēs uz samazinātā degvielas patēriņa rēķina.
 

 
Visi komentāri
 
271851. viesis 13.oktobris 2009 11:46
0 0 Atbildēt

Pa savam jau nemaz nav slikti - ja būs ārējā antena jāļiek mobsim, tad visticamāķ aŗī Hands Free pieliks klāt utml. Tiesa šķiet ka visiem jauniem auto - tā vairs nav aktuāla probza. Un visam citam aŗī raidītāju var aizstiept teiksim pie priekšas režģa (vārtiem utml.) Principā bizness nodrošīnats lērumam dažādu ražotāju. ;)

271852. viesis 13.oktobris 2009 11:54
0 0 Atbildēt

Raksts ir īpatnējs, jo aizmirst piebilst, ka degviela tiks ietaupīta uz gaisa kondicionieru izmantošanu auto salona atdzesēšanai, nevis ka logu tonējums darbosies kā saules baterija vai savādāk.

271877. viesis 13.oktobris 2009 14:27
0 0 Atbildēt

jauki, tikai nav pateikts, vai jātonē visi logi vai priekšējais(-ie) ir izņēmums. Tagad gaidu CSDD komentāru par to, kā tas varētu attīstīties pie mums,- es nemaz nebūšu apvainojies, ja šo pieņems arī pie mums un es atkal varēšu atlikt plēvi uz priekšējiem sānu logiem!!!

271885. viesis 13.oktobris 2009 16:51
0 0 Atbildēt

:D Vieni ieekonomēs – otri sadārdzinās :D

:D Kā zināms no aritmētikas – mainot saskaitāmos vietām – summa nemainās :D

271887. viesis 13.oktobris 2009 17:11
0 0 Atbildēt

jā, būtu labāk vairāk tramvajus ieviesuši :D

271890. viesis 13.oktobris 2009 23:39
0 0 Atbildēt

ideja ir visai interesanta

es gan teiktu lai aprīko visus jaunos auto + visus ko ieved no ārzemēm, bet esošie lai kalpo kamēr "izmirst dabīgā nāvē"

Bet ar radio, gps utml uztvērēju darbību šķiet tā galīgi nav problēma - ārējā antena, pie priekšas restes noslēpta, jeb citādi... varianti tak ir daudz, lai arī tie prasa papildus ieguldījumus, tieši tādēļ šo nevajadzētu attiecināt uz jau esošajiem auto.

271892. viesis 14.oktobris 2009 7:58
0 0 Atbildēt

Būs drošāk!

MOBĪLO, TAK BRAUCOT NEDRĪKST LIETOT (rokā turot)

GPS - nenovērsīs vadītāja uzmanību no ceļa...

P.S Kinčīgi, ka tonēti logi ietaupa degvielu...

Banģugām patiks :-D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti