«Audi A5 Coupé» piešķirts Vācijas «Dizaina Oskars» 3

 
5.novembris 2009 8:18

Vācijas Dizaina padome piešķirs automobilim Audi A5 Coupé Vācijas Federatīvās Republikas 2010. gada Dizaina balvu. Šī ir jau ceturtā reize, kad Audi modelis iegūst šo visprestižāko no visiem Vācijas dizaina apbalvojumiem.

Tas tiks pasniegts Frankfurtes International Ambiente Fair izstādes atklāšanas ceremonijā 2010. gada 12. februārī. Kopumā šī slavenā konkursa Produktu dizaina kategorijā uzvarām tika vainagoti 23 produkti.

„Audi Dizaina komandu un mani šis apbalvojums patiešām saviļņo. Tas pārliecinoši apstiprina Audi zīmola dizaina izcilību. A5 Coupé lepojas ar dizaina ikonas gēniem, un ir lieliski, ka to saskata arī žūrija,” teica Stefans Zīlafs (Stefan Sielaff), Audi Dizaina nodaļa vadītājs.

Volfgangs Ēgers (Wolfgang Egger), Audi grupas Dizaina nodaļas vadītājs, piebilst: „Audi A5 Coupé turpina klasiskās divdurvju sport/touring coupé tradīcijas: iespaidīgi un drosmīgi demonstrējot tās ar Audi modernās dizaina valodas elementiem. Arī braukšana ar A5 piedāvā nepārspējamu vadāmību un lielisku komfortu garos ceļojumos.”

Laikā kopš Audi A5 Coupé laišanas tirdzniecībā 2007. gada jūnijā līdz 2009. gada septembra beigām visā pasaulē ir pārdoti aptuveni 112 000 šo automobiļu. Lielākie tirgi ir Vācija, ASV, Lielbritānija, Francija un Itālija.

Balva

Neviens cits dizaina konkurss nav prasīgāks pret tā dalībniekiem. Piemēram, uzņēmums var tajā piedalīties tikai tad, ja tā produkts jau ir ieguvis nacionālu vai starptautisku apbalvojumu. Turklāt, uzņēmumus tam piesaka Vācijas Ekonomikas Ministrija un likumdevēji vai Vācijas Federālā Ekonomikas un Tehnoloģiju Ministrija.

Žūrija

Uzvarētājus nosaka neatkarīga speciālistu žūrija. Viņi strādā vai nu šajā industrijā, universitātēs, masu medijos vai specializējas dizainā. Žūrijas locekļus izvēlas Federālā Ekonomikas un Tehnoloģiju Ministrija.

Vēsture

Dizaina balva ir visprestižākais oficiālais dizaina apbalvojums Vācijas Federatīvajā Republikā, to piedāvā Federālā Ekonomikas un Tehnoloģiju Ministrija. Pirmo reizi tā tika pasniegta 1969. gadā – ar nosaukumu „Vācijas laba dizaina balva”. Pēc tam apbalvojums tika piešķirts ik pēc diviem gadiem, katru reizi ar to izteica atzinību par citādiem nopelniem. 1992. gadā pirmo reizi tika nomainīts balvas nosaukums. Turpmāk tika pasniegta Vācijas produktu dizaina balva un Vācijas dizaina čempiona balva – kas godāja dizaina virtuozu par ieguldījumiem šajā sfērā.
Kopš 2006. gada katru gadu tiek pasniegta Vācijas Federatīvās Republikas Dizaina balva par izciliem panākumiem produktu dizaina un dizaina komunikācijas jomā, kā arī dizaina radītājam. 2010. gadā pirmo reizi tiks piešķirta Vācijas dizaina balva daudzsološākajam dizainerim.

Fonds

Vācijas Dizaina padome ir bezpeļņas fonds, kas šobrīd sastāv no 150 locekļiem – to starpā industrijas pārstāvjiem, dizaina uzņēmumiem, asociācijām un iestādēm. Visi locekļi uztver dizainu kā līdzekli kultūras un ekonomikas vērtību radīšanai. Kā teikts Vācijas Bundestāga sastādītajā dibināšanas lēmumā, Dizaina padome rada komunikācijas bāzi katram, kas piedalās dizaina radīšanas procesā. Padomes starpnozaru daba rada arī vienreizēju diskusiju telpu starpnozaru ideju apmaiņai, kas veicina dizaina attīstību, vienlaikus nodrošinot zināšanu nodošanu starp Vācijas Dizaina padomi un tās mērķa grupām.
 

 
Visi komentāri
 
272244. viesis 5.novembris 2009 9:23
0 0 Atbildēt

Loti loti smuks auto, tik tiesam.

272256. viesis 5.novembris 2009 15:00
0 0 Atbildēt

Glīts auto, nav ko iebilst. Vienīgi, nu sāk jau apnikt tā slavenā "nuvolari" priekšējā reste. Vācijas laukos vairākās vietās tml. restes redzēju piestiprinātas pie māju fasādēm - īsti gan neizpratu to nozīmi. Vispār jau audi dizaineriem būtu pienācis laiks padomāt par tās restes maiņu .

272259. viesis 5.novembris 2009 19:15
0 0 Atbildēt

Kas tev tai restei nepatīk? :D Tikai pirms kaut kādiem pieciem gadiem un jau ņems un mainīs :D Audī restes dizaini vidēji desmit gadus iet :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti