«Zelta stūres rats 2009»: dubulta uzvara uzņēmumam Volkswagen 2

 
9.novembris 2009 10:36

4.novembra vakarā Berlīnē notikušajā “Zelta stūres rats 2009” apbalvošanas ceremonijā Volkswagen varēja priecāties par divām godalgām: jaunais Polo guva uzvaru supermini kategorijā, bet jaunizveidotais Polo BlueMotion bija veiksmīgs 2007. gadā ieviestajā kategorijā „Zaļais stūres rats”.

Jaunais Polo, kura tirdzniecība tika uzsākta šā gada augustā, izrādījās vakara lielais uzvarētājs: Volkswagen labāk pārdotās markas piektās paaudzes auto, kas ir aprīkots ar ārkārtīgi efektīvām piedziņas tehnoloģijām un atbilst augstākajām drošības, komforta un kvalitātes prasībām, sacentās par uzvaru supermini kategorijā ar četriem sāncenšiem. Jaunizveidotais Polo BlueMotion līdzīgi spēja pārliecināt visus žūrijas locekļus un ieguva godalgu „Zaļais stūres rats”: tā 3,3 litru vidējais degvielas patēriņš un 87 g/100 km CO2 izmešu daudzums bija viennozīmīgi izšķirošie faktori lēmuma pieņemšanā. Pateicoties šiem rādītājiem, Polo BlueMotion ir vislabākā izvēle gan kā ekonomiskākais, gan videi draudzīgākais piecu sēdvietu automobilis pasaulē. Polo BlueMotion ir aprīkots ar ārkārtīgi novatorisku, tomēr par saprātīgu cenu pieejamu progresīvo tehnoloģiju komplektu. Tas ietver jaunu 1,2 TDI common rail dzinēju, bremžu spēka atgūšanu ar reģeneratīvo bremzēšanas sistēmu, Start-Stop sistēmu, zemas rites pretestības riepas, kā arī sportiskus aerodinamikas elementus.

„Zelta stūres rats” jaunajiem auto modeļiem ir viens no nozīmīgākajiem apbalvojumiem. To kopš 1976. gada piešķir žurnāli BILD am Sonntag un AUTO BILD. Šā gada uzvarētājus noteica neatkarīga žūrija, ko veidoja 22 žurnāla AUTO BILD starptautisko izdevumu galvenie redaktori, kā arī tehniķi, autosporta profesionāļi un sabiedrībā zināmi cilvēki, veicot vairākas dienas ilgus testa braucienus Balacco pilsētā Itālijā. Balvas „Zaļais stūres rats” ieguvēju nosaka žūrija, kuru veido speciālisti no politiskā sektora, vides aizsardzības asociācijām, autobūves industrijas un auto klubiem, pēc tam, kad pirmo atlasi ir veikuši žurnāla lasītāji.
 

 
Visi komentāri
 
272286. viesis 9.novembris 2009 14:27
0 0 Atbildēt

Šis rakstiņš izskatās pēc lielīšanās. Solīduma pēc jau varēja pieminēt, cik tad nominācijas vispār tika piešķirtas un kas tajās vinnēja.

272287. viesis 9.novembris 2009 15:27
0 0 Atbildēt

Paši organizē, paši uzvar, pašiem prieks :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti