«Mercedes-Benz» E-klase atzīta par 2009.gada komfortablāko auto

 
12.novembris 2009 12:33

Ar ievērojamu punktu pārsvaru, apsteidzot tādus konkurentus kā Audi Q5, BMW X1, Opel „Insignia”, Subaru „Legacy”, Peugeot 3008 un Ford „Fiesta”, par šī gada Komfortablāko auto konkursā „Gada Auto 2009” atzīta tieši Mercedes-Benz E-klase.

Komfortablākā automobiļa godu Mercedes-Benz E-klase iemantojusi gandrīz visu žūrijas pārstāvju vērtējumā, kopumā saņemot 32 punktus, savukārt kā nākamais vērtējumu skalā ierindojās BMW X1 vien tikai ar 2 punktiem.

„Līdzās plašam drošības aprīkojumam, komforts vienmēr ir bijis viens no Mercedes-Benz E-klases raksturīgām kvalitātes pazīmēm. Kā atbildi uz ambiciozāku vadītāju prasībām, Mercedes-Benz ir izstrādājis dinamiskas braukšanas aprīkojumu ar elektroniski vadāmo amortizācijas sistēmu. Turklāt E-klase piedāvā īpašu izvēli starp komforta un sporta braukšanas programmām. Mums ir patiess prieks, ka šīs īpašības novērtē ne tikai pircēji un autovadītāji, bet arī konkursa žūrijas locekļi un auto speciālisti,” saka SIA Domenikss vieglo automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītāja Inga Melngalve.

„Reti kad žūrijas vērtējums ir bijis tik viennozīmīgs. Viens no Mercedes-Benz E-klases trumpjiem ir salona apdare un virsbūves kvalitāte. Šī brīža apstākļos daudzi auto ražotāji cenšas manipulēt ar cenām, izmantojot plastmasu kā apdares materiālu. Mersedess šajā ziņā ir palicis uzticīgs kvalitātei un salona apdarē pārsvarā izmantojis koku,” saka konkursa „Gada Auto” dibinātājs un auto žurnālists Atis Jansons.

Komfortablākais auto ik gadu tiek noteikts, izvērtējot automobiļu gaitas un vadāmības īpašības, ekonomiskumu, ekoloģiju, dinamiku, ergonomiku, salona apdari, komfortu un vizuālo risinājumu, automobiļa cenas un vērtības attiecību, kā arī tehnisko risinājumu atbilstību attiecīgās klases standartiem.

Konkursa „Gada Auto 2009” noslēguma pasākums–izstāde notiks 23. novembrī, Rīgā, Rātslaukumā, kur no plkst. 14:00 līdz 22:00 vienkopus būs apskatāmi visi automobiļi, kas pretendējuši uz šī gada labākā auto godu.

Konkurss „Gada Auto” Latvijā tiek rīkots kopš 1996. gada, un SIA Domenikss, pārstāvot Mercedes-Benz automobiļus, ir bijis aktīvs tā dalībnieks. Augstāko apbalvojumu un „Gada Auto” titulu Mercedes-Benz ieguva 2001. gadā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti