Mercedes-Benz SLS AMG saņem balvu «Zelta stūre 2009»

 
16.novembris 2009 8:24

Jauno auto konkursā “Zelta stūre 2009” (Das Goldene Lenkrad), ko jau 33. reizi organizē Vācijas mediju izdevumi “Bild am Sonntag” un “Auto Bild”, par labāko luksuss sporta auto nominēts Mercedes-Benz SLS AMG.

<seesam>Vairāk nekā 250 tūkstoši žurnālu lasītāju starp 11 citiem sporta auto kā labāko atzina tieši Mercedes-Benz SLS AMG, īpaši novērtējot tā unikālo dizainu, komfortu un tehnisko izsmalcinātību. Līdzīgus panākumus un augstus novērtējumus saņēmis leģendārais 1950. gada Mercedes-Benz SL 300 “Gullwing” sporta auto ar uz augšu atveramajām durvīm jeb tautā sauktiem “paceltajiem spārniem”. 

“Zelta stūres rats” jaunajiem auto modeļiem ir viens no nozīmīgākajiem nozares apbalvojumiem. To kopš 1976. gada piešķir žurnāli “Bild am Sonntag” un “Auto Bild”. Šā gada uzvarētājus noteica neatkarīga žūrija, ko veidoja 22 žurnāla “Auto Bild” starptautisko izdevumu galvenie redaktori, kā arī tehniķi, autosporta profesionāļi un sabiedrībā zināmi cilvēki, veicot vairākas dienas ilgus testa braucienus Balacco pilsētā Itālijā.

Šī tik ļoti kārotā balva – “Zelta stūres rats 2009” – kā labākajam luksuss sporta auto oficiāli tika pasniegta Berlīnē Daimler AG Mercedes-Benz priekšsēdētājam un izpilddirektoram Dr. Dieter Zetsche. Mercedes-Benz ir viens no veiksmīgākajiem auto zīmoliem, kas guvis vairākkārtējus apbalvojumus konkursā “Zelta stūre”. Ar īpašiem panākumiem var lepoties tieši Mercedes-Benz “Gullwing” modelis, kam nominācija un “Zelta stūres 2009” balva ir jau astoņpadsmitā uzvara, kas gūta dažādos konkursos.

Mercedes-Benz SLS AMG sporta auto izceļas ar savu vieglo konstrukciju, perfektu braukšanas dinamiku un drošību. To nodrošina unikāla tehnoloģiju pakete, kas veidota no viegla alumīnija, tostarp durvju konstrukcija un AMG 6,3 litru V8 dzinējs, kas sasniedz 420 kW/571 ZS maksimālo jaudu un 650 Nm griezes momentu. Šī kombinācija garantē dinamisku sniegumu augstākajā līmenī. Ideāla svara sadalījumu 47:53 procents starp priekšējo un aizmugurējo asi, kā arī zemais smaguma centrs pastiprina šo sporta auto dizainu. Mercedes-Benz SLS AMG ātrumu no nulles līdz 100 km/h sasniedz 3,8 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 317 km/h.

Mercedes-Benz SLS AMG modeļa oficiāla tirdzniecība tiks uzsākta 2010. gada pavasarī, bet jau šobrīd to iespējams pasūtīt pie Domenikss, Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā. Tā cena ir sākot no 191 520 EUR, ieskaitot PVN.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti