«VW Polo» iegūst «Eiropas Gada auto 2010» titulu

 
1.decembris 2009 9:46

„Eiropas Gada auto” ir viena no pasaulē prestižākajām automobiļu godalgām un visautoritatīvākā Eiropas prēmija. To piešķir autožurnālistu žūrija no 23 Eiropas valstīm. Gada labākā automobiļa izvēle notiek vairākos posmos. Šogad līdz finālam tika 7 automobiļi.

Galvenie faktori gada auto izvēlē bija tā ārējais izskats, ekonomiskums, drošība, interjers un tehniskie rādītāji. Šogad finālā iekļuva VW Polo, Toyota iQ, Opel Astra, Škoda Yeti, Mercedes E-class, Peugeot 3008 un Citroen C3 Picasso.

Pirmo vietu un titulu „Eiropas Gada auto 2010” ieguva VW Polo ar 347 punktiem, tikai par 10 punktiem aiz sevis atstājot Toyota iQ ar 337 punktiem.

Trešā vieta tika piešķirta Opel Astra (211 punkti), ceturtā – Škoda Yeti (158 punkti), piektā – Mercedes E-class (155 punkti), sestā – Peugeot 3008 (144 punkti) un septītā vieta tika Citroen C3 Picasso (113 punkti). 

Galvenā cīņa izvērtās starp Polo un iQ. Tomēr savā klasē VW Polo izrādījās labākais pēc attiecības „cena-kvalitāte” un pēc tehniskajiem rādītājiem. Tāpat ekspertiem iepatikās automobiļa uzlabojumi, tādi kā dubultais sajūgs, un „ideālie izmēri”. 

Otrās vietas ieguvēja - Toyota iQ, galvenās priekšrocības ir augstā manevrētspēja, ekonomiskums un izmēri. Iespējams, tieši šie plusi neļāva automobilim iegūt pirmo vietu, jo iQ tika uzskatīts drīzāk par gadžetu, nevis automobili.

<seesam>Pārējiem kandidātiem bija daudz izteiktākas priekšrocības un trūkumi. Tā piemēram, trešās vietas ieguvējs Opel Astra, tāpat kā iQ, ieguva 5 zvaigznes EuroNCAP drošības testos. Žūrija uzslavēja to par interjeru, taču automobili pievīla pārāk augstā cena un „klaustrofobisks aizmugurējais sēdeklis”.

Škoda Yeti kritiķi neatrada nekādus īpašus trūkumus – tas tika atzīts par kompaktu, patīkamu lietošanā un nedārgu, taču visas šīs priekšrocības žurnālisti neuzskatīja par kaut ko īpašu.

Mercedes-Benz E-class tika atzīts par „komfortablu, dinamisku, piebāztu ar gadžetiem, patīkami vadāmu”. Kā trūkumi bija minēti „neveikls eksterjers” un „blāvs interjers”.

Pēc kritiķu domām Peugeot 3008 ir premium klases interjers. Auto mīnuss – „neveikls ārējais izskats”. Viens no žurnālistiem nosauca to par „gvinejas cūciņu”.

Pēdējas 7.vietas ieguvējs Citroen C3 Picasso tika uzslavēts par „teicamo dizainu” un „atsperīgo braukšanu”, tomēr kopumā eksperti atzina šo automobili par „vismazāk interesantu starp visiem septiņiem pretendentiem”.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti