Notiek Ziemeļu transporta koridora 2. posma sabiedriskā apspriešana 4

 
22.decembris 2009 10:49

Kā ziņo Rīgas Domes Satiksmes Departaments, līdz 2010.gada 27.janvārim notiek ietekmes uz vidi novērtējuma sabiedriskā apspriešana Ziemeļu transporta koridora 2. posmam – no Daugavgrīvas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei. Tiek piedāvāti trīs Ziemeļu transporta koridora 2.posma alternatīvie risinājumi.

Sabiedriskās apspriešanas laikā, 7. janvārī plkst. 18.00 Rīgas domes Sēžu zālē (Rātslaukums 1), paredzēta tikšanās ar iedzīvotājiem, kā arī notiks divas diskusijas ar speciālistiem – 8. janvārī ar arhitektiem un inženieriem un 15. janvārī – ar vides un ekonomikas speciālistiem.

Atsauksmes līdz 27.01.2010. var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības ielā 23) Rīgas domē (Rātslaukums 1) 2. stāvā, kur novietota atsauksmēm paredzēta kastīte un Pilsētas attīstības departamentā (Amatu ielā 4), kā arī visos Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros.

Materiāli par Ziemeļu transporta koridora 2. posmu ir pieejami Rīgas domē (Rātslaukums 1) 2. stāvā un mājas lapā www.rdpad.lv, kur ir atrodama arī speciāli izveidotā aptaujas anketa par Ziemeļu koridora 2. posma trases variantiem.

Kopumā Ziemeļu transporta koridora īstenošanas rezultātā tiks uzbūvēts ērts ātrsatiksmes autoceļš, kas šķērsos Rīgu rietumu – austrumu virzienā, neskarot pilsētas vēsturisko centru. Plānotais ceļa garums ir ap 30 km. Rietumos Ziemeļu koridors pieslēgsies Rīgas apvedceļam pie Babītes, bet austrumos - pie Vidzemes šosejas Berģos. Projekts ģeogrāfiski sadalīts četros posmos, no kuriem visnozīmīgākais un sarežģītākais ir tieši patlaban uz sabiedrisko apspriešanu nodotais 2. posms, kas šķērso Daugavu un virzās gar pilsētas centru tā ziemeļu pusē no Daugavgrīvas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Ziemeļu koridora 2. posma pirmajā variantā visa autotrase posmā starp Daugavgrīvas ielu un Gustava Zemgala gatvi ievietota tunelī, t.sk., tunelis ir zem Meža kapiem. Šis variants ir daudzkārt dārgāks nekā citi varianti, bet ar vispozitīvāko ietekmi uz dzīvojamām mājām, vietējās satiksmes organizāciju, vidi, ainavu un kultūras mantojumu salīdzinājumā ar pārējiem piedāvātajiem variantiem.

Otrajā variantā trase posmā no Gustava Zemgala gatves virzās pa estakādi, apejot Meža kapus, tālāk pa Upes ielu un Skanstes ielu līdz Ganību dambim, pārejot augstajā tiltā pāri Daugavai. Meža kapu apejas izbūvei nepieciešams nojaukt dažas dzīvojamās mājas, taču, pat ierēķinot nekustamā īpašuma atpirkšanas izdevumus, šis variants ir daudz lētāks par abiem pārējiem piedāvātajiem variantiem. Variants salīdzinoši visvairāk skar dzīvojamās mājas ap projektējamo trasi, sarežģī vietējās satiksmes organizāciju, atstāj lielāko ietekmi uz vidi, ainavu un kultūras mantojumu, taču kā būtisks ieguvums vērtējams Skanstes ielas apkaimes sasniedzamības uzlabošanās.

Savukārt trešajā variantā trase virzās pa tuneli zem Meža kapu dienvidu daļas, virszemē pa Bukultu ielu zemes līmenī, bet no Ganību dambja līdz Daugavgrīvas ielai – augstais tilts pāri Daugavai. Šis variants ir dārgāks nekā otrais variants (ar estakādi), taču tas ir labāks no ietekmes uz dzīvojamām mājām, vietējās satiksmes organizācijas, vides, ainavas un kultūras mantojuma viedokļa.
Trases variantus salīdzināja skiču projektētājs „Basler&Hofmann” (Vācija) un ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādātājs „ELLE” (Latvija).

Papildus informācija par Ziemeļu transporta koridora projektu – www.ziemelukoridors.lv.

 
Visi komentāri
 
273566. viesis 28.decembris 2009 13:32
0 0 Atbildēt

nav neviena komentāra???

nu tad es esmu pirmais!!! :)

labs ir sāku komentēt:

pats galvenais - pēc 50 gadiem tas rajons būs zem jūras ūdens līmeņa!

jo pašlaik sākas lēna un nenovēršama austrumeiropas ģeoloģiskās plātnes lūšana pa Pleskavas - Rīgas - Liepājas līniju.

tātad Rīga sāks grimt!

atkal kārtējais miljardu slīcināšanas projekts???

eh...

273567. viesis 28.decembris 2009 13:34
0 0 Atbildēt

ģeoloģiskā plātne grimst tāpēc, ka tai no abām pusēm spiež āzijas un grenlandes plātnes

ieteicams neiztērēt (neizšķērdēt) nodokļu maksātāju naudiņu īpaši lielos apmēros

273568. viesis 28.decembris 2009 13:35
0 0 Atbildēt

gaLatvijai ir jāizvēlas jauna galvaspilsēta - iesaku Daugavpili, jo tā ir caurmērā 90 metrus virs jūras līmeņa

273569. viesis 28.decembris 2009 13:37
0 0 Atbildēt

Liepāja, Ventspils, Jelgava - šis pilsētas atradīsies zem jūras līmeņa

Talsi, Tukums būs nākotnes ostas pilsētas, bet, iespējams, atradīsies uz salām - tās varētu saukt par Kurzemes salu un Milzklna salu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti