Izmaiņas transportlīdzekļu reģistrācijas kārtībā 2

 
23.decembris 2009 9:34

Turpmāk spēkrata turētāju varēs piereģistrēt tikai pašam klātesot vai uz pilnvaras pamata, savukārt CSDD automātiski aktualizēs reģistra informāciju, ieviešot jaunu statusu „Izslēgts no reģistra”.

Šādas inovācijas paredz 22. decembra valdības sēdē atbalstītais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts „Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”.

Noteikumi nosaka ceļu satiksmē iesaistīto mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju (puspiekabju) un mopēdu reģistrācijas kārtību VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcijā” (CSDD).

Turpmāk transportlīdzekļa turētāju reģistrēs tikai tā klātbūtnē vai iesniedzot turētāja izdotu pilnvaru . Turētājam vai tā pilnvarotai personai būs jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments vai CSDD izsniegta Latvijas Republikas transportlīdzekļa vai mazizmēra kuģošanas līdzekļa vadītāja apliecība, vai mācību braukšanas atļauja. Tādējādi plānots izskaust krāpniecisku gadījumu iespējamību.

Normatīvais akts paredz, ka kopīpašuma gadījumā līdzīpašnieki varēs iesniegt reģistrācijai nepieciešamos dokumentus dažādās CSDD nodaļās un atšķirīgā laikā. Reģistrāciju veiks, ja direkcijā ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti un pārbaudīta iesaistīto personu identitāte. Tādējādi būs atvieglots reģistrācijas process, ja tajā iesaistītās personas atrodas dažādās Latvijas vietās vai nevar ierasties CSDD nodaļā vienlaicīgi.

Vēl noteikumu projekts paredz transportlīdzekļa izslēgšanu no reģistra, ja CSDD saņēmusi informāciju, ka tas pastāvīgi reģistrēts ārvalstī vai arī tam piecus gadus nav veikta valsts tehniskā apskate un transportlīdzekļu reģistrā ar spēkratu nav veikta neviena reģistrācijas darbība.

 
Visi komentāri
 
273542. viesis 24.decembris 2009 16:16
0 0 Atbildēt

dažas patiesības

1) līzinga auto reģistrāciju, nododot nr zīmes NAV iespējams veikt, jo tas līdzinās tā noņemšanai no uzskaites. Līzinga kompānijas uz to varētu parakstīties tikai pie nosacījuma, ka auto fiziski tiks glabāti viņu noteiktā teritorijā.Kas par to un cik maksās?!

2) pārtraucot reģistrāciju ir jāmaksā ne tikai 2.12 , bet arī transporta nodeva līdz noņemšanas brīdim. un, ja auto nav gājis apskati 2009 gadā, vai nav ticis pārrakstīts, nodoklis ir jāmaksā par VISU 2009 gadu, NEatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklis ir piedalījies ceļu satiksmē vai nē. reģistrācijas pārtraukšana IR izdevīga tiem autiņiem , kam ŠOGAD transporta nodeva jau IR nomaksāta, tad atliek tikai tie 2.12 Ls par reģistrācijas pārtraukšanu

Prātīgākie atliek šo procesu uz 2010 gada janvāri, jo tad transporta nodeva būs jāmaksā pa DĀRGAM, bet TIKAI par vien mēnesi. Un tas sanāk DAUDZ lētāk, nekā to darīt 2009 gada decembrī

3) ir mīts, ka transporta nodeva būs jāmaksā TIKAI par tiem mēnešiem, kad reāli piedalāmies ceļu satiksmē, piemēram, vasaras laikā. Atjaunojot aktīvo statusu un saņemot atpakaļj nr zīmes ir jāmaksā nodoklis no tekošā mēneša LĪDZ GADA BEIGĀM.Likumi tādi, un tad, kad, piemēram, vasara ir garām un atkal pārtraucam reģistrāciju un atkla nododam nr zīmes visi tie, kas šo nodokli LĪDZ GADA beigām jau ir samaksājuši MASVEIDĀ dodamies uz VAS LATVIJAS VALSTS CEĻI un pieprasām ATMAKSĀT pārmaksāto transporta nodevu.

Sīkāka info www . lvceli. lv, Par Latvijas Valsts ceļiem, Latvijas Valsts ceļu pakalpojumi, Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas pārmaksas atmaksāšana.

4) par norakstīšanām(pilnīgi un galīgi). Likumdošana uzliek par pienkumu jebkurai LR fiziskai un juridiskai personai transportlīdzekļus, uz kuriem attiecās dabas resursu nodoklis(visus vieglos un smagos ar pilno masu līdz 3500 kg IESKAITOT) ķopš 01.10.2004 utilizēt transportlīdzekļus videi draudzīgā veidā, nododot tos licencētiem pārstrādes uzņēmumiem,kas savukārt ir saņēmuši vides ministrijas atbilstošu licenci, pretī saņemot likvidācijas sertifikātu. To 2004-2006 gados ir izdarījis retais. NNodevu puikām, kas brauca garām, sagriezu pats utt, utt, ut. Lai nu kur, bet šeit gadiem ir valdījis izteikts tiesiskais nihilisms. Tagad, kā dzirdams, CSDD Rīgas nodaļā ir STUNDĀM garas rindas, lai transportlīdzekli norakstītu. bet CSDD jau noraksta jau tikai tos, kas ir iznīcināti LĪDZ 30.09.2004, IESKAITOT, ja tas tiekot rakstiski apliecināts un pēc šī datuma nav saņemts jebkāds reģistrācijas paklpojums, vai ieta TA. Un daudzi tiek apgriezti riņķī, NEsaņemot cerēto. Sava nihilisma dēļ.

Tiesa, 22.12.2009 MK pieņēma radikālas izmaiņas Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kas atļaušot norakstīšanu, rakstiski to apliecinot MAINOT kontroldatumu uz 31.12.2009, kas arī būtu loģiski, ņemot vērā, ka transportlīdzekļu nodevas PARĀDA skaitītājs ieslēdzas 01.01.2010.

tāpat arī tiks ieviesta norma par izslēgšaanu no aktīvā reģistra, ja 5 gadu laikā nav notikušas nekādas darbības(pārrakstīšana, TA). Ja pareizi saprotams, par IZSLĒGTIEM no reģistra transporta nodeva arī NEtiks aprēķināta.

273543. viesis 24.decembris 2009 16:43
0 0 Atbildēt

ir vēl dažas būtiskas izmaiņas

1) būs iespējama t.s. attālinātā reģistrācija, pircējam-pārdevējam atrodoties dažādās LR vietās

2) tranziita nr deriiguma terminnss samazinaats no 30 uz 5 dienaam, tiesa, ar iespeeju 1* sso terminju pagarinaat

3) siikaak - te

www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pi...ate=2009-12-22

noteikumu projekts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti