(!) Kas mūs sagaida 2010.gadā?

 
5.janvāris 2010 9:39

Ir pienācis jaunais - 2010.gads. Protams, apsveicam un novēlam, lai tas noteikti būtu labāks un veiksmīgāks par iepriekšējo! Pamēģināsim apkopot, kas tad mūs sagaida šajā gadā.

Gada pēdējos mēnešos mūsu "gudrās galvas" mēģināja un ne tikai mēģināja - viņiem izdevās - pieņemt daudz jaunus nodokļus un paaugstināt nodevas. Kā ziņo likumi.lv, kopā 2010.gadā stājas spēkā 97 likumi un to grozījumi, kā arī 202 MK noteikumi un to grozījumi. Nav maz, vai ne? Mēģināsim ieskatīties, kas attiecas uz mums - autobraucējiem.

Protams, ka vissmagāk autoīpašniekus aizķēra transportlīdzekļa gada nodevas dubulta palielināšana. Nekādas protesta akcijas nespēja ietekmēt mūsu likumdevēju vēlēšanos uzvārīties (lasi - glābt valsti).

Izraksts no likuma:

Nodeva par motocikliem, tricikliem un kvadricikliem ir 24 lati.

Nodevu par vieglo automobili maksā atbilstoši tā pilnai masai šādā apmērā:
1) līdz 1500 kg - 24 lati;
2) no 1501 kg līdz 1800 kg - 48 lati;
3) no 1801 kg līdz 2100 kg - 75 lati;
4) no 2101 kg līdz 2600 kg - 95 lati;
5) no 2601 kg līdz 3500 kg - 115 latu;
6) vairāk par 3500 kg - 150 latu.

Precīzi gada nodevas apmēru varat aprēķināt šeit »»

Vēl saistībā ar transportlīdzekļiem stājušās spēkā vēl vienas izmaiņas par ikgadējo nodevu:

Transportlīdzekļa valsts tehnisko apskati, Latvijā agrāk nereģistrēta transportlīdzekļa reģistrāciju, īpašnieka maiņas reģistrāciju, no uzskaites noņemta transportlīdzekļa atkārtotu reģistrāciju, kā arī transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites neveic, ja nav samaksāta nodeva šajā pantā noteiktajā apmērā par kārtējo gadu un par iepriekšējiem gadiem gadījumā, ja iepriekšējos gados transportlīdzeklis ir bijis reģistrēts Latvijā.

!!! Šiem grozījumiem nav atpakaļejoša spēka - tas nozīmē, ka šogad vēl nav jāmaksā par visiem iepriekš nenomaksātajiem gadiem, bet tikai par tekošo un iepriekšējo (ja nav maksāts).

Lielu nesaprašanu izraisīja tikko stājies spēkā jaunums - nodoklis par dienesta auto izmantošanu. Tā iespaidā decembra pēdējās dienās ļoti daudzi uzņēmēji, radot CSDD rindas un sastrēgumus, pārreģistrēja savus transportlīdzekļus uz privātu statusu. Mēdijos gan izskan, ka VID pat vēl nav gatavs - tik daudz izmaiņu pieņemts gada pēdējās dienās.

Tā saucamās krīzes iespaidā arī mūsu valsts autoceļi ir tādi, kādi ir - ne īpaši tīrīti. Un nekas neliecina par situācijas uzlabošanos tuvākajā laikā - ja nu vienīgi pavasaris, kurš noteikti pēc dažiem mēnešiem iestāsies arī mūsu platuma grādos.

Ir arī labās ziņas. Precīzāk - viena. Izskatās, ka šogad OCTA polišu cenas kritīšoties par 10%, tā vismaz domā eksperti un apdrošināšanas nozares speciālisti.

Tomēr skaidrs, ka auto uz ceļiem būs tāpat kā iepriekš - daudz un dažādi. Arī vadītāji būs dažādi...

Laimīgu 2010.gadu! Lai šis būtu labāks par iepriekšējo!

iAuto.lv redakcija

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti