«Renault» dāvina RTU automobili jauno inženieru apmācībām 5

 
12.janvāris 2010 18:44

Lai pilnveidotu studentu prakses iespējas un studiju materiāli tehnisko bāzi, Renault dāvināja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Autotransporta institūtam automašīnu Renault Laguna II.

Dāvinājums ir kopā ar mūsdienīgiem materiāltehniskiem uzskates un mācību līdzekļiem – datorizētu automašīnas ierīču diagnostikas iekārtu, vairākus atsevišķus Renault automašīnu mezglus – dzinēju, ātrumkārbu, stūres sistēmu, turbīnas, katalizatorus u.c. Visi šie materiāli izmantojami jauno inženieru apmācības procesā.

„Rīgas Tehniskā universitāte ir ļoti priecīga par šo dāvinājumu un sadarbību, kas izveidojusies starp universitāti un ražotājiem. Vēlos teikt lielu paldies Renault par ieguldījumu jauno inženieru attīstībā, dāvinot šos vērtīgos un vitāli nepieciešamos apmācību līdzekļus,” norādīja Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts.
 
„Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēki ir pateicīgi par šādu dāvinājumu – jo īpaši šodienas ekonomiskajos apstākļos, kad augstākajai izglītībai krasi samazināts finansējums, gan studenti, gan mācībspēki atzinīgi novērtē Renault ieguldījumu Latvijas inženierzinātņu studentu izglītības pilnveidošanā. Mūsdienīgas jauno speciālistu zināšanas un prakse ir ceļš uz konkurētspējīgu tautsaimniecību,” atzīst RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Autotransporta institūta vadītājs Gundars Liberts.

„Industriālais laikmets ir radījis milzīgu daudzumus visdažādāko inženiertehnisko ierīču un sistēmu, no kurām viena no pazīstamākajām ir automobilis. Šobrīd esošais informācijas laikmets spēj intensīvi visas šīs lietas uzlabot un pilnveidot, tādēļ šodien šis Rīgas Tehniskajai universitātei uzdāvinātais 1355 kilogramus smagais automobilis patiesībā ir tā mazākā daļa, salīdzinot ar tehniskā progresa pievienoto vērtību, kas atrodas diagnostikas iekārtas koferītī,” pasākumu komentēja Ainārs Gailītis, Renault Kvalitātes standartu vadītājs Baltijas valstīs.

Par godu Renault dāvinājumam rīkotajā preses konferencē piedalījās Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes dekāns Ēriks Geriņš, RTU Autotransporta institūta direktors Gundars Liberts, Renault Kvalitātes standartu vadītājs Baltijas valstīs Ainārs Gailītis, Renault un Dacia oficiālo izplatītāju Latvijā Mūsa Motors Rīga un Euro Auto vadītāji Andrejs Masulis un Renats Djominovs, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktores vietnieks Anatolijs Melnis. 

Mūsdienu auto industrija ir uzskatāma par vienu no tehnoloģiskā progresa flagmaņiem visā pasaulē. Jau krietnu laiku vienkāršos mehāniskos risinājumus automašīnās ir nomainījuši moderni procesori, kas vada, reģistrē un kontrolē automašīnas darbību. Lai tos apkalpotu ir vajadzīgi moderni izglītoti auto transporta jomas speciālisti. Latvijas inženiertehniskajai konkurētspējai un darba tirgum ir svarīgi, lai mūsu auto transporta speciālisti tiek sagatavoti atbilstoši šīsdienas līmenim autobūvē un apkalpošanā, izmantojot mūsdienīgu mācību materiāltehnisko bāzi. Īpaši šodienas apstākļos ir svarīgi novērtēt Renault ieguldījumu Latvijas inženierzinātņu studentiem – mūsdienīgas zināšanas un prakse ir ceļš uz konkurētspējīgu tautsaimniecību.

Auto ražotājs Renault, kas šogad atzīmē savas pastāvēšanas 110.gadadienu, ir pazīstams ar moderniem, inovatīviem un videi draudzīgiem risinājumiem savu automašīnu būvē. Organizējot darbību starptautiskajos tirgos Renault pievērš uzmanību mācību iestādēm, kuras izglīto jaunos auto transporta speciālistus. Ir svarīgi, lai jaunie speciālisti apgūst inženierzinātņu noslēpumus uz mūsdienīgām un realitātei pietuvinātām iekārtām.
 

 
Visi komentāri
 
273934. viesis 13.janvāris 2010 8:26
0 0 Atbildēt

ļoti labi :)

273940. viesis 13.janvāris 2010 9:59
0 0 Atbildēt

Cerams ka nenoliks vestibilā nospārdīšanai kā notika ar to 1/3 sābu.

273943. viesis 13.janvāris 2010 10:27
0 0 Atbildēt

to Sretsked: iespējams, ka strādās kompānijās, kas sekmīgi pārvar pasaules lielākās krīzes. Bet ja nopietni - viņi varbūt nemocīsies ar tava "nemirstīgā" vācieša remontiem, bet strādās renault servisos.

273960. viesis 13.janvāris 2010 17:07
0 0 Atbildēt

Absolventi,saņemot attiecīgu sertifikatu, varēs doties darbā uz Franciju un strādāt Reno apkalpes uzņēmumos. Nav tā sliktākā perspektīva. Cik atceros, iepriekšējās desmitgadēs tajā RTU autofakultātē simtiem disertaciju aizstāvēts par žiguļu karburatoru regulešanas problemām....Savā laikā viens viņu docents mana fāteriša volgai uzlika kaut kādu uzlabotu karburatoru - volgai biaj izcils uzrāviens un minimals degvielas patēriņš. Tajā kantorī vienmēr darbojušies zinoši cilvēki. Studentiem izjaukt un salikt reni pa skrūvītēm būs visnotaļ interesanta nodarbe.

127 25.jūlijs 2023 12:31
0 0 Atbildēt

Shēma iet caur Kovarskas un Pinajevska radiniekiem (Vitālijs Šavlovs un Aleksandra Šavlova) sīkāk šeit: (www.intellinews.com/mystery-latvi...-fraud-83352/)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti