«Mazda3» modeļu klāsts papildināts ar dīzeļdzinējiem 1

 
18.janvāris 2010 11:58

Jaunās Mazda3 tirdzniecība tika uzsākta pagājušajā vasarā. Sākotnēji modeļu klāsts ietvēra tikai benzīna dzinējus, taču tagad tas tiek paplašināts ar jauniem 1,6 l MZR-CD dīzeļdzinējiem.

Jāuzsver, ka Mazda3 dažu pēdējo gadu laikā Eiropā ir bijis vispārdotākais Mazda automobilis un tagad, kad tās motoru klāsts paplašinās, tiek prognozēts, ka Mazda3 tirdzniecība palielināsies arī Baltijas valstīs, kur Mazda3 līdz šim ir bijis otrais populārākais Mazda modelis pēc Mazda6.

Jaunās Mazda3 modeļu klāsts ietver divus dažādus benzīna dzinējus – ekonomisko 1,6 litru (77 kW / 105 ZS) un jaudīgo 2,0 litru (111 kW / 151 ZS). Tagad Mazda3 klāsts tiek paplašināts ar 1,6 litru 80 kW (109 ZS) jaudas un 240 Nm/1750 apgr./min. dīzeļdzinēju, kurā izmantots maināmas ģeometrijas turbokompresors. Dzinēja alumīnija konstrukcija padara to vieglu un ļoti stingru, kas samazina dzinēja vibrācijas. Dīzeļdzinēji padara braukšanu ar Mazda3 bezrūpīgu un samazina nepieciešamību pārslēgt pārnesumus. Turklāt, Mazda3 1.6 MZR-CD uzņem ātrumu no nulles līdz 100 km/h 11 sekundēs.

Mazda dīzeļdzinēju vieglo lietošanu īpaši labi var izbaudīt apdzīšanas situācijās, ko iespaidīgā jauda padara ātru un drošu. Degvielas efektivitāti vislabāk var novērtēt pēc patēriņa kombinētajā ciklā, kas Mazda3 1.6 MZR-CD modelim ir vien 4,5 l/100 km. Vidējais CO2 izmešu daudzums šai automašīnai ir tikai 119 g/km, kas, savukārt, nozīmē ļoti ekonomiskas transportlīdzekļa reģistrācijas izmaksas saskaņā ar likumu „Par vieglo automobiļu un motociklu nodokli”, kas stājās spēkā līdz ar 2010. gada 1. janvāri - tikai LVL 35,7. Turklāt, dzinējs standarta komplektācijā vienmēr ir aprīkots ar dīzeļdegvielas daļiņu filtru, kas samazina kaitīgo daļiņu izmešus līdz minimumam.

Mazda3 ar dīzeļdzinēju pieejama gan kā sportisks piecdurvju hečbeks, gan elegants kupejas tipa sedans. Tiek piedāvāti divi aprīkojuma līmeņi – Elegance un Touring. Elegance kā standartaprīkojumu ietver, piemēram, gaisa kondicionieri, kruīza kontroli, vieglmetāla diskus, elektriskus priekšējo logu pacēlājus, stūri ar ādas apdari, radio/CD atskaņotāju ar vadības pogām uz stūres un AUX pieslēgvietu. Papildus Elegance aprīkojumam, Touring ietver priekšējos miglas lukturus, parkošanās sensorus, Bluetooth savienojumu, apsildāmu vējstiklu, kas ir ļoti ērts ziemas apstākļos. Touring aprīkojumā gaisa kondicionieris ietver arī klimata kontroli. Drošības aprīkojums, piemēram, seši gaisa drošības spilveni un trajektorijas stabilizācijas kontrole ietverta standartaprīkojumā, kā jau visos Mazda3 automobiļos.

Jau šobrīd jaunā Mazda3 ar dīzeļdzinēju ir pasūtāma Mazda autosalonā (Rīgā, Skanstes ielā 4a), un tiek plānots, ka pirmās automašīnas Latvijā būs redzamas 2010. gada maijā.

 
Visi komentāri
 
274081. viesis 19.janvāris 2010 21:08
0 0 Atbildēt

teitan perkamo dizeli laikam lobe servisu ipasnieki. Ka gan savadak izskaidrojams ka lotes ar jauniem autosiem ar bojatiem dizela sukniem sprauslam u.t.t. dodas uz servisiem.

Varbut labak braukt ar zirgu tam ja sudu liesi ieksa vienkarsi nedzers un viss.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti