Tirdzniecībā nonākušas otrreiz uzpildītās vējstiklu šķidruma kanniņas 18

 
20.janvāris 2010 10:49

„Narvesen” veikalos degvielas uzpildes stacijās ir nonākušas pirmās atkārtoti uzpildītās vējstiklu šķidruma „Pitstop Premium” kannas. Tās savāktas iepriekšējā ziemā, pateicoties šī vējstiklu šķidruma pircējiem, kas izlietotās kannas izmeta īpašos konteineros turpat stacijās.

Kopumā pagājušajā sezonā tika savāktas 2583 kannas no astoņiem konteineriem. Pieci no tiem bija izvietoti degvielas uzpildes stacijās Rīgā, un vēl trīs - ārpus tās. 1932 kannas bija bez defektiem, tika atbilstoši apstrādātas, uzpildītas atkārtoti un tagad ir nopērkamas. Pircējiem gan jāņem vērā, ka otrreiz uzpildītās kannas var nebūt vizuāli tik pievilcīgas kā jaunās, taču šķidruma kvalitāti tas neietekmē.

Šoziem akcija turpinās un jau trešo gadu „Narvesen” veikalos degvielas uzpildes stacijās notiek auto vējstiklu mazgāšanas šķidruma kannu vākšana otrreizējai uzpildīšanai. Sekojot autovadītāju aicinājumam padarīt projektu pieejamāku, tā organizatori kanniņu vākšanas iespējas krietni palielinājuši. Šoziem ar īpašām zīmēm marķēti režģa konteineri atrodas pie 17 „Narvesen” veikaliem degvielas uzpildes stacijās Rīgā, Mārupē, Jūrmalā, Saldū, Jelgavā, Iecavā, Bauskā, Talsos un Kuldīgā. Lai kanniņa tiktu atkārtoti uzpildīta, to nesaplacinātu jāizmet minētajā konteinerā.

<seesam>Konteineri atrodas Rīgā (Krasta iela 68, Maskavas iela 427b, Dambja iela 10, Kuldīgas iela 1, Vienības gatve 144, Lucavsalas iela 1, Ulmaņa gatve 84), Mārupē (Upesgrīvas iela 1), Jūrmalā (Kagurciema iela 83, Viestura iela 21), Jelgavā (Loka maģistrāle 2a), Iecavā („Krustiņi), Bauskā (Elejas iela 1), Talsos (Dundagas iela 1), Kuldīgā (Sūru iela 1) un Saldū (Jelgavas iela 3, Apvedceļš 5).

Projektu īsteno Latvijas Zaļais punkts, auto vējstiklu šķidruma „Pitstop Premium”  piegādātājs „Getz Bros. & Co (Latvia) Ltd.”, veikalu tīkls „Narvesen” un otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas uzņēmums „Eko Reverss”.

Getz Bros & Co (Latvia) Ltd. valdes loceklis Simons Kozlinskis:
Projekta attīstības laikā esam pieredzējuši rosinošu attieksmes maiņu - no izbrīna "kam tas konteineris paredzēts" līdz aicinājumiem "ieviest šo projektu visā Latvijā". Gadumijā pustonnas plastmasas atgriezās atkārtotā apritē, un šis apjoms nākotnē tikai augs. Nav par ko lepoties, bet priecājamies gan! Ja, pateicoties mūsu kopīgajam darbam, Latvija kļūst kaut mazliet sakoptāka, finanšu matemātikas nozīme mazinās. Te ir jāapbēdina skeptiķi, kuri mēģina izkalkulēt projekta dalībnieku finansiālos ieguvumus - no ražošanas viedokļa nopirkt jaunu kannu ir lētāk! Bet vai lētāk nozīmē labāk? Paldies sadarbības partneriem par pacietību un ticību, paldies katram domubiedram, kurš „Narvesen” vējstiklu šķidruma "Pitstop Premium" kanniņu atstāj konteinerā un šobrīd gatavs to saņemt atkal.

Narvesen Baltija mārketinga direktors Mārtiņš Staķis:
„Narvesen” ir apmierināts ar šo projektu un mēs zinām, ka pircēji priecājas par šādu iespēju. Izlietotās kanniņas tiek atstātas speciālā konteinerī, Pircējiem tas ir ērti un arī degvielas uzpildes stacijas apkārtne ir tīrāka. Protams, milzīgs konteineris pašā durvju priekšā nedaudz bojā kopējo tirdzniecības vietas izskatu. Tomēr apziņa, ka šāds daudzums plastmasas nonāks otrreizējā apritē, nevis izgāztuvēs, atsver visas neērtības. „Narvesen” logu šķidrumi ir līderi pēc kvalitātes un tā apjomi pastāvīgi pieaug, tāpēc cenšamies būt atbildīgi arī pret vidi.

Latvijas Zaļā punkta Valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs:
Atkārtota lietošana ir racionālākais un videi draudzīgākais izlietotā iepakojuma izmantošanas veids gadījumos, kad produkta iepakojums pēc viena lietošanas cikla nezaudē savas īpašības un pēc nelielas apstrādes var tikt piepildīts no jauna. Tāpēc vēlos pateikties tiem daudzajiem zaļi domājošajiem autovadītājiem, kas jau šķiro šīs kanniņas, kā arī aicinu pārējos autovadītājus, kuri vēl šaubās par šķirošanas lietderību, piedalīties šajā vienkāršajā, bet ļoti efektīvajā Latvijas vides saudzēšanas aktivitātē.

Eko Reverss Valdes priekšsēdētājs Ivars Višs:
Esam gandarīti, ka projekts iegājis jaunā stadijā un vējstikla mazgājamo šķidrumu jau var iegādāties no otrreiz apgrozībā laistām kanniņām. Visi projektā iesaistītie uzņēmumi ir pielikuši pūles, lai celtu iedzīvotāju vides apziņas līmeni. Projekta skeptiķus aicinātu izvērtēt savu rīcību – vai ar projekta ignorēšanu mēs uzlabosim apkārtējās vides kvalitāti? Savu pozitīvo attieksmi „Eko Reverss” ir pauduši un aicina autovadītājus būt apzinīgiem un aktīvāk izmantot iespēju izmest vējstiklu mazgājamā šķidruma kanniņas šim mērķim paredzētajos konteineros.

 
Visi komentāri
 
274087. viesis 20.janvāris 2010 10:55
0 0 Atbildēt

Pats labprāt šādu iespēju zimantoju un kanniņu iemetu atpakaļ konteinerā, bet visam šim pasākumam ir viens liels mīnuss. Proti, ja agrāk varēju vienu kanniņu vienmēr rezervei vadāt līdzī automašīnas bagažniekā, tad ar šīm otreiz izmantotajām kanniņām tas nav iespējams, jo korķīši nav labi aizskrūvēti un tos arī kārtīgi nav iespējams aizskrūvēt - uzreiz rauj vītni apkārt. Divas reizes ar šo problēmu jau saskāros dzīvē - gan Jazz, gan arī CR-V izdevās "iesmaržināt" salonu/baagžnieku ar vismaz kādiem 100 g izlijušo logu šķidrumu.

Vienīgais risinājums - kārtīgi nostiprināt kanniņu bagažniekā.

274088. viesis 20.janvāris 2010 11:14
0 0 Atbildēt

Jums tie ziemas skidrumi kaa- nesasalst? Iepirku statoilaa vienu lidz -22 gradiem, bet pie -5 jau sasalis pilnibaa. Jeb tas taa normali un tie -22 ir tikai marketinga cipars? :D

274089. viesis 20.janvāris 2010 11:21
0 0 Atbildēt

Nopirku to -15 šķidrumu. Pie -15 bija manāmi sabiezējis, bet vēl nesasalis.

274090. viesis 20.janvāris 2010 11:45
0 0 Atbildēt

A nevarēja kāds kantoris uztaisīt logu šķidruma uzpildi pa tiešo, kā degvielu. Nebūtu jāņemās ar tām kannām. Piebrauci, ielēji cik vajag, samaksāji un aizbrauci.

274091. viesis 20.janvāris 2010 11:52
0 0 Atbildēt

Ādažu Staoilā var uzpildīt arī logu šķidrumu, ērti un lētāk

274092. viesis 20.janvāris 2010 11:53
0 0 Atbildēt

tikai Vintols 60° koncentrāts rullē!

ziemas sākuma ielēju litriku, un tagad tik atšķaidu ar parasto 22 grādīgo, bet būs jau japielej vēl koncentrāts.

kautkad pāris gadus atpakal pirktais staķika 20 grādīgais sasala garāžā jau pie kādiem astoņiem grādiem :D

274093. viesis 20.janvāris 2010 12:01
0 0 Atbildēt

Logu skalojamie šķidrumi (līdz -20 grādiem) auto bagažniekā sasaluši nav. Tātad, kavlitāte uzticama. Parasti tos pērku Maximā, jo ir lētāki nekā DUS stacijās. Taču, nesen biju ļoti pārsteigts, ka bagažniekā sasala piemirsta Maximā pirkta krievu ražojuma "Katedraļskaja vodka"...

274094. viesis 20.janvāris 2010 12:04
0 0 Atbildēt

seaman, nu re, tad jau es ne vieniigais esmu aplauzies. :D

To Vintolu arii statikos tirgo vai kur citur? Tas tipa, koncentraats, bet lai nesaltu, vinu vnk jalieto tapat bez shkaidiishanas?

274095. viesis 20.janvāris 2010 12:06
0 0 Atbildēt

IV, kadus konkreti pirki? Negribaas veelreiz aplauzties un uz celja ik pa briidim staaties un kauseet sniegu uz loga un taa to notiiriit... Pedejaa weekendaa redzeju, ka ne es viens taa esmu aplauzies...

274096. viesis 20.janvāris 2010 12:08
0 0 Atbildēt

IV, kā rāda pieredze, tad sasalst tās vodkas, kurām ir mazāk par 40 grādiem. Vismaz saldētavā.

274097. viesis 20.janvāris 2010 12:18
0 0 Atbildēt

Vintolu, cik zinu, tirgoja lielajos Rimi, K-Rauta un gan jau vēl kaut kur(tos varbūt var uzzināt no izplatītāja TSC AUTO).

Maximā, šogad sāka tirgot leišu darinājumus, kuriem hwz kā ar kvalitāti.

274099. viesis 20.janvāris 2010 12:21
0 0 Atbildēt

Stiprā salā es drošības pēc jebkuru škidrumu pastirpinu ar spirtu.

274117. viesis 20.janvāris 2010 17:59
0 0 Atbildēt

Vai buldozera kanniņas arī tur var mest? Man mājās jau čupa sakrājusies? Negribas konteinerā lieku vietu aizņemt!!

Ideja viennozīmīgi laba un pat atbalstāma, esmu par tīru un sakoptu vidi!!

274126. viesis 20.janvāris 2010 21:07
0 0 Atbildēt

kops saku liet Sonax visas sis sasalsanas pie minus pieciem gradiem, pretigas smakas u c problemas aizmirsu ka launu murgu. Pedeja Autobilda ir tests kas parada kadu sudu katrs tirgo

274128. viesis 20.janvāris 2010 22:08
0 0 Atbildēt

Ar pitstop logu šķidrumiem arī problēmu nav bijis, un patrīkamo spirta smaķeli ar tik ļoti nejūt.. :D

274132. viesis 20.janvāris 2010 23:26
0 0 Atbildēt

Baigi labs ir comma ražojums līdz -26 grādiem, vismaz nesalst kad uzpisina uz stikla salīdzinot ar citiem ar šito stiklu vismaz dabū tīru jau no pirmajām reizēm un nesmird pēc spirta brūža. Vienīgi ne visur var nopirkt vienrez pat redzēju ka depo ir

274133. viesis 21.janvāris 2010 9:00
0 0 Atbildēt

Es PitStop jau labu laiku atpakaļ izvēlējos kā price/performance labāko. Smaka ir, bet neliela un vispār netraucē, toties stiklu tīra labi - nekādi taukaini pleķi nepaliek un arī pie izsmidzināšanas diezgan labi uzputo, ko nevar teikt par citiem praksē pārbaudītiem logu šķidrumiem.

Jā, Sonax viennozīmīgi ir vislabākā izvēle attiecībā uz logu tīrīšanu (par to esmu pārliecinājies arī praksē), bet tajā pašā laikā arī dārgākā izvēle. Ja nedēļā tiek izlietoti 4 litri logu šķidruma, tad iegādes cena ir svarīgs faktors.

Ak, jā - PitStop ne reizi nav sasalis pie mīnus 22 grādiem. Pirms nedēļas Olainē par to pārliecinājos.

274163. viesis 21.janvāris 2010 23:53
0 0 Atbildēt

Kapēc gan man bez maksas būtu jāapgādā ražotājs ar izlietotajām kanniņām, kaut kā nav stimula. Darīt tikai labdarības pēc(ekoloģijas) dēļ? Tad jau nevajag braukt ar auto, ja sirdsapziņa uztraucas par eko.

No šķidrumiem jāskatās ir tie, kas nesatur metilspirtu(metanolu, kokspirts), jo tiem ir izteikta spirta smaka un kairina acis, ādu. Metilspirts ir lētāks un reti kurš ražotājs uzrāda sastāvu saprotami, bet ar nelielu piepūli var atšķirt ir etanols vai nav. Piemēram vārdi "denaturēts alkohols" liecina, ka tiek lietots parastais spirts.

Statoil šķidrumi ir mēsli pēdējie(maksā arī neadekvāti), var jau būt, ka nesalst līdz -22, bet plānā kārtā uz stikla gan sasalst leduspuķēs pat pie -10. Vislētāk gan būtu pašam mājas apstākļos sameistarot, jo nekā sarežģīta tur nav spirts+fairy un tīrīs labāk par veikalu brīnumiem. Kur krutku nopirkt laikam nav jāsaka.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti