«Guard Systems» izseko nomas auto krāpnieku grupējumu 8

 
9.februāris 2010 8:53

Februāra sākumā Guard Systems sadarbībā ar Lietuvas Kriminālpoliciju veica kopīgu operāciju, lai izsekotu un aizturētu kriminālu grupējumu, kas nodarbojās ar nomas auto izkrāpšanu un tālāku pārdošanu.

Aizturēšanas operāciju izdevās īstenot, jo izkrāptie transporta līdzekļi Audi Q7 (2008) un MB S350 (2007), bija aprīkoti ar Guard Systems sekošanas un meklēšanas sistēmu TrackGuard GPS.

Guard Systems izstrādātais drošības produkts dārgām nomas automašīnām ietver gan globālās pozicionēšanas sistēmas GPS uztvērēju ar trauksmes SMS īsziņām auto īpašniekiem, gan dzinēja bloķēšanas iespēju, gan attālināto radiomeklēšanas sistēmu TrackGuard. Sistēma ļauj izsekot un atgūt automašīnas pat tad, ja to zādzībai tiek pielietoti GPS/GSM slāpētāji.

Lietuvas Kriminālpolicijai izdevās ne tikai atgūt izkrāptos transporta līdzekļus, bet arī veikt reālus arestus ar krāpniecības shēmu saistītajām personām, tai skaitā vienai no recidīvā grupējuma līderēm, attēlā redzamajai Kauņas iedzīvotājai. Šī organizētā noziedzīgā grupējuma pārziņā bija vairāki citi līdzīgi pastrādāti noziegumi Baltijā, kuru saistība ar aizturētajām personām šobrīd tiek noskaidrota.

Kā pastāstīja Guard Systems Lietuvas reģionālais vadītājs Tomas Vebra, organizētā kriminālā grupējuma darbības pamatā bija pēdējā laikā populārā auto izkrāpšanas shēma no auto nomas kompānijām, izmantojot viltotus dokumentus. Tālāk automašīnas tika vairākkārtīgi pārdotas, uzrādot viltotus līzinga kompāniju dokumentus, kas apliecina transporta līdzekļu atsavināšanu maksātnespējīgiem turētājiem. Tādā veidā par krāpniecības shēmas upuriem kļuva gan dārgo auto iznomātāji, gan to potenciālie pircēji, radot kopējo zaudējumu vairāk kā 1,5 miljonu Litu apmērā.

Latvijā Guard Systems nodarbojas ar zagtu auto meklēšanu kopš 2006.gada un pēdējā gada laikā ir atguvusi vairāk kā 10 zagtu transporta līdzekļu Baltijā. Kopumā ar Guard Systems sekošanas un radiomeklēšanas sistēmu palīdzību ir atrastas tehnikas vienības 20 miljonu EUR vērtībā visā Eiropā. Guard Systems Latvija ir 100% meitas uzņēmums Norvēģijas koncernam Guard Systems ASA, kura akcijas kotējas Norvēģijas fondu biržā. Sīkāk par TrackGuard GPS drošības un meklēšanas sistēmām var iepazīties www.guardsystems.lv.

 
Visi komentāri
 
274633. viesis 9.februāris 2010 9:27
0 0 Atbildēt

Guard Systems varētu pakomentēt, kā ir ar ierīcēm, kas slāpē gps signālu vai vienkārši uzož vietu kur ir gps raidītājs, zagļi tādus "aizmirst izmantot" vai kur tā štelle, ka tik lēti uzraujas?

274639. viesis 9.februāris 2010 10:21
0 0 Atbildēt

Vienīgais variants ir, ja raidītājus ieslēdz uz īsu brīdi un ja ātrumsvirs 50 km/h, jo tad ar skanēšanu grūti būtu nodarboties

274643. viesis 9.februāris 2010 10:37
0 0 Atbildēt

Arsmens 2 [?] pirms 1 stundas

gps raidītājs riņķo ar planētu ;) nafig viņš zagļiem?

274647. viesis 9.februāris 2010 10:59
0 0 Atbildēt

Nomas motori labi kotējas, viegla maize, zems risks, daudz izmisušu braļuku + saimnieks pac tiem iedod atslēgas. kā lai nezog? vairums gpss ir domāti suņiem nevis drošībai. Tie feilo, tiklīdz ieslēdz mikroviļņu krāsni.. Gardsistems regulāri uzceļ šos pseido-profesionāļus, kuri viesozrādēs brauc biežāk nekā JRT.

274651. viesis 9.februāris 2010 11:31
0 0 Atbildēt

Arsmens, ko tad lai vini tur pateiktu- kinieshu GPS/GSM jammeris maksa kadus 30 dolarus... Stradaa efektiivi. Ja zaglji ir tik stulbi, ka viniem nav tada jammera, nu tad shie var sev asti celt... Citadi paliek janjos. :D

274675. viesis 9.februāris 2010 15:47
0 0 Atbildēt

Nu bet jammeru var nopeilēt. Domāju citi autovadītāji vai GPS lietotāji diez vai nepamanīs, ka GPS signāls pazūd brīdī, kad brauc garām zagļu auto. Nemaz nav aizdomīgi.

274693. viesis 9.februāris 2010 22:11
0 0 Atbildēt

Ja tiešām visi būtu acīgi un laikus aizdomātos, kāpēc runājot pa mobilo pēkšņi zona pazūd un garām aizbrauc X6.....

jo tas slāpētājs jau vismaz 20m rādiusā noglušī visu.....

274747. viesis 11.februāris 2010 16:49
0 0 Atbildēt

Tieshi taa, neviens to nepiefiksees... Ipashi ja veel ir liela mashiinu pluusma... Vai arii ja brauc naktii...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti