«Opel» jaunais piecgades attīstības plāns 2

 
10.februāris 2010 14:04

Kompānija Opel ir izveidojusi jaunu piecgades attīstības plānu. Šis plāns ir nepieciešams gan pašai kompānijai, gan arī naudas līdzekļu saņemšanai no Eiropas valstu budžetiem.

Opel glābšanas plāns, pirmkārt, paredz par 80% atjaunināt Opel modeļu rindu. Tas nozīmē, ka pēc trim gadiem no līdzšinējo modeļu klāsta paliks tikai Opel Insignia un komercfurgons Opel Movano. Šogad Opel piedāvās tirgū uzreiz astoņus jaunumus. Starp tiem jaunās Meriva, Corsa, Astra un Movano Sports Tourer.


Opel Insignia

Tomēr lielākais Opel jaunums būs hibrīdauto Opel Ampera, kurš pārdošanā nonāks 2011.gadā. Tieši šis ekoloģiskais un inovatīvais modelis patīk Eirosavienības ierēdņiem. Dabai draudzīgo tehnoloģiju attīstībai Opel sola iztērēt 1 miljardu eiro. Tiks izstrādātas mazākas elektromobiļu baterijas, jauni mazlitrāžas benzīna un dīzeļa dzinēji, start/stop sistēmas, kas pie pirmās izdevības pārtrauks dzinēju darbību.


Opel Apmera

Visus jaunos modeļus Opel izstrādās pats starptautiskajā GM tehniskajā centrā Rosselhaimā, Vācijā. Kompānija pati izstrādās maza izmēra automobiļus (mazākus par Corsa) un nopietni pievērsīsies komercautomobiļiem. Patreiz Opel šim mērķim izmanto Suzuki un Renault izstrādes, vienkārši uzliekot savu logo uz Suzuki Splash un Renault Master un Trafic. Automobiļi, kuri tiks izstrādāti uz visiem zīmoliem vienādām GM platformām, tiks pilnībā adaptēti attiecīgām Opel un Vauxhall prasībām. 

Pagaidām vienīgais grūtais Opel uzdevums ir patstāvīga elektromobiļu izstrāde. Vienīgais auto, kurš pilnībā ir izstrādāts ASV, ir Opel Ampera - hibrīda Chevrolet Volt dubultnieks. Sākotnēji automobilis Opel Ampera Eiropas tirgum arī tiks ražots ASV.

<seesam>Tomēr dažas Eiropas rūpnīcas nāksies slēgt. Saskaņā ar jaunos piecgades attīstības plānu, lai kompānija sāktu nest peļņu 2012.gadā, ir jāatlaiž 8300 darbinieki. Tiks samazinātas 4000 darba vietas Vācijā, kur strādā vairāk nekā puse Opel darbinieku, un visā Eiropā. Visvairāk cietīs rūpnīca Antverpenē, Beļģijā. Tā tiks slēgta, jo Opel ir jāatbrīvojas no liekām ražošanas platībām. Strādnieku arodbiedrības uzskata rūpnīcas slēgšanu par "kara pieteikšanu". Tomēr līdz ar slēgšanu turpmākos piecus gadu katru gadu tiks ieekonomēti 265 miljoni eiro. Šīs naudas pietiks, lai samaksātu kompensācijas atlaistajiem darbiniekiem.  

Sava piecgades plāna realizācijai Opel ir nepieciešami 11 miljardi eiro. Sākotnējā kompānijas restrukturizācija izmaksās 3,3 miljardus, no kuriem 2,7 miljardus eiro GM aizņemsies no Vācijas, Lielbritānijas, Spānijas, Polijas un Austrijas valdībām. Ārējais plāna audits parādīja, ka Opel vēlēšanās kļūt par vadošo augstas kvalitātes produkcijas ražotāju Eiropā ir reāla.
 

 
Visi komentāri
 
274723. viesis 11.februāris 2010 10:15
0 0 Atbildēt

Atlaidīs darbiniekus, lai ražotu vēl lētākus un štruntīgākus dzelžus?

274724. viesis 11.februāris 2010 10:16
0 0 Atbildēt

Nu jau ārzemnieki sāk pakāpeniski realizēt senas komūnistu realizētas idejas - piecgadu plānus. Agrāk visi eiropas finansisti apsmēja "krievu" plānošanas sistēmu pa piecgadēm. Bet, pēdējā laikā , ja palasa rietumu presi - piecgadu plānošana kļūst arvien populārāka gan ekonomikā, finansēs un pat jau ražošanā. Gan jau tai piecgades plānošanas sistēmai ir arī kāds pozitivs "āķis" , ko rietumnieki nesen ir tikai atklājuši. Pirms 20 gadiem kapitalisma politekonomija tml. plānošanas sistēmu strikti noraidīja.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti