«Mercedes-Benz» parāda jaunā «CLS» prototipu 1

 
22.februāris 2010 18:05

Mercedes-Benz ir izplatījusi informāciju par konceptautomobili F800 Style, kas demonstrē MB modeļu jaunā dizaina virzienu. Konceptauto pirmizrāde notiks martā, Ženēvas autoizstādē.

Konceptauto F800 Style ir uzbūvēts uz jaunās aizmugurējās piedziņas moduļu platformas, kura nākotnē nomainīs dārgo Mercedes arhitektūru ar "sendviča" tipa dubultgrīdu. Tā tiks izmantota ne tikai CLS modelim, bet arī nākamajiem A un B-Class automobiļiem, kā arī jaunajam, kompaktajam "bezceļniekam". Prototipa garums ir 4738mm, platums - 1938mm, augstums - 1445mm, bet riteņu bāze ir 2924mm. Bagāžas nodalījuma tilpums - 440 litri.

Jaunais auto tiks aprīkots ar divām spēkiekārtām. Pirmā no tām - hibrīdiekārta. Tā iekļauj sevī 300 zirgspēku sešcilindru benzīna dzinēju un 109z.s. elektromotoru, kas darbojas no litija-jonu akumulatoru komplekta, kuru var uzlādēt no parastās mājas rozetes. No nulles līdz 100km/h šāds auto varēs ieskrieties 4,8 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums būs 250 km/h. Tikai ar elektrodzinēju F800 Style maksimālais ātrums būs 120 km/h, bet nobrauktais attālums - 29km.

Otrā spēkiekārta - ūdeņraža dzinējs. Tas ir 136 zirgspēku elektromotors un litija-jonu akumulatori. Elektrība baterijām tiek ražota speciālā degvielas šūnu iekārtā, kurā notiek ķīmiskās reakcijas process starp ūdeņradi un skābekli, kā arī enerģijas rekuperācijas procesā bremzēšanas laikā. 

 

F800 Style ir ieguvis arī uzlabotu skārienjūtīgu COMAND sistēmu, jaunu adaptīvo Distronic Plus kruīzkontroli ar Traffic Jam Assistant sistēmu, kura pie ātruma līdz 40 km/h pati spēj kontrolēt stūres vadību, akseleratoru un bremzes, kā arī modernizētu drošības sistēmu Pre-Safe, kura spēj atpazīt avārijas situācijas rašanos.

Jaunais nākotnes dizains tiks izmantots arī pārējos Mercedes-Benz modeļos, tai skaitā arī nākamās paaudzes CLS četrdurvju kupejā.

 
Visi komentāri
 
275081. viesis 24.februāris 2010 13:54
0 0 Atbildēt

Ak vai, kārtējais kosmosss !? Nudien, salons kā īstenam lunohodam...Nu nepatīk. Uzskatu, ka braukšanai pa ZEMES ceļiem un neceļiem automobilim tomēr jāizskatās pēc auto nevis kosmiska elementa. Atceros, padomjlaikā skolās vēl 70-tajos bija vissavienības zīmēšanas konkursi: "2000 gada automobilis"....tur pirmo prīzi ieguva šitadam mersim līdzīgs prototips.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti