Par 2010.gada labākajiem auto atzīti Mercedes-Benz E-klase un SLS

 
1.marts 2010 13:46

Žurnāla „Auto motor und sport” organizētajā lasītāju aptaujā par 2010.gada labāko auto premium segmentā atzīta Mercedes-Benz E-klase, savukārt par 2010.gada sporta automobili izvēlēts Mercedes-Benz SLS AMG.

Aptaujā lasītāju vērtējumam tika piedāvāti 326 automobiļu modeļi, kas iedalīti 10 kategorijās. Kopumā aptaujā, kas tika organizēta jau trīsdesmit ceturto gadu pēc kārtas, piedalījās 97 tūkstoši respondentu.

Apsteidzot savus konkurentus, Mercedes-Benz E-klase tika atzīta ne tikai par labāko 2010. gada automobili premium segmentā, bet arī par visveiksmīgāko biznesa sedanu. Lasītāji atzinīgi novērtēja Mercedes-Benz E-klases dizaina dinamiku, inovatīvās tehnoloģijas, komforta līmeni un augsto efektivitāti, kā arī tādas automobiļa palīgierīces kā ATTENTION ASSIST, vadītāja noguruma kontroli, adaptīvo tālo gaismu asistentu, DISCTRONIC PLUS adaptīvo kruīza kontroli un PRE-SAFE bremžu sistēmu, kas gadījumos, ja konstatēta iespējama sadursme, tiek automātiski aktivizēta.

Savukārt par 2010. gada labāko sporta automobili žurnāla „Auto motor und sport” lasītāji atzina Mercedes-Benz SLS AMG. Lasītāji atzinīgi novērtēja tā unikālo dizainu, kā arī automobilī izmantotās progresīvās tehnoloģijas. Mercedes-Benz SLS AMG pārspēja savus konkurentus ar tā vieglajām konstrukcijām, īpašo braukšanas dinamiku un augsto drošības līmeni. Lasītātāji īpaši augstu vērtēja automobiļa unikālo aprīkojuma kompleksu, kas sastāv no alumīnija virsbūves, AMG 6,3 litru V8 dzinēja ar sausā kartera eļļošanas sistēmu, kas attīsta 420 kW (571 ZS) un septiņu ātrumu pārnesumkārbu ar sporta balstiekārtu un alumīnija dubultsviru tiltu. Šī kombinācija ļauj nodrošināt īpaši sportisku dinamiku tās augstākajā līmenī. Mercedes-Benz SLS AMG 100 km/h ātrumu sasniedz 3,8 sekundēs, turklāt kā maksimālo ātrumu tas spēj attīstīt līdz pat 317 km/h.

Arī Latvijā Mercedes-Benz E-klase guvusi labus panākumus. Laikraksta “Dienas bizness” organizētajā interneta balsojumā par “Biznesa auto 2009” atzīta tieši Mercedes-Benz E-klase. Tā apsteigusi tādus konkurentus kā Audi A5 Sportback, jaunāko BMW 5.sērijas Gran Turismo modeli, kā arī Porsche Panamera. Konkursa balsojumā piedalījās un savu vērtējumu izteica gandrīz 2700 dalībnieku.

Šī gada uzvarētājs – oficiālais Mercedes-Benz tirgotājs Latvijā SIA Domenikss – saņēma laikraksta “Dienas bizness” ceļojošo balvu, kura nākamgad attiecīgi tiks nodota “Biznesa auto 2010” titula ieguvējam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti