«Mercedes-Benz» G-klase un M-klase saņem «Off Road» balvas 4

 
3.marts 2010 10:04

Autosportam veltītā žurnāla “Off Road” lasītāju aptaujā, nosakot 2010. gada labākos apvidus automobiļus, lieliskus panākumus guvis Mercedes-Benz.

Leģendārā Mercedes-Benz G-klase tika atzīta par labāko 2010. gada “Luksus bezceļu automobili” (Luxury off-roader of the Year 2010), savukārt īpašais EDITION.PUR modelis ieguva 2. vietu kategorijā “Klasika”. Šī modeļa ražošana tika uzsākta 2009. gadā par godu Mercedes-Benz G-klases 30 gadu jubilejai. Turpretim Mercedes-Benz M-klase guva līdzvērtīgu rezultātus kategorijā “Luksus apvidus automobilis” (Luxury SUV of the Year 2010).

m-klase

Iepriekšējos gados gūtie apbalvojumi, kā arī panākumi žurnāla “Off Road” lasītāju aptaujā Mercedes-Benz G-klasei nodrošina populārākā un veiksmīgākā bezceļu automobiļa statusu. Titulu “Gada bezceļu automobilis” žurnāla “Off Road” lasītāju vērtējumā Mercedes-Benz G-klase saņem jau septīto reizi – 2001., 2003., 2006., 2007., 2008., 2009. un tagad arī 2010. gadā. 

Mercedes-Benz G-klase ieguvusi “Superauto” titulu žurnāla “4Wheel Fun” lasītāju vērtējumā 2007. un 2009. gadā. Savukārt žurnāla “Motor Klassik” balsojumā Mercedes-Benz G-klase atzīta par labāko kategorijā “Nākotnes klasika” 2003. , 2007. un 2009. gadā. Turpretim žurnāla “Auto motor und sport” lasītāji jau 14 reizes Mercedes-Benz G-klasi nominējuši pasaules labākā apvidus automobiļa pozīcijā.

G-klases modelim ar virsbūves numuru 463 šobrīd pieejami trīs virsbūves varianti– īsā versija, garās riteņu bāzes universāls un kabriolets. Tos iespējams aprīkot ar ekonomisko V6 CDI dzinēju, kas attīsta 165 kW (224 ZS) un 540 Nm, vai jaudīgo 5,5 litru V8 benzīna dzinēju ar 285 kW (388 ZS) un 530 Nm. Jaudīgākais G 55 AMG modelis ir pieejams tikai kā četru durvju universāls un tiek aprīkots ar V8 kompresijas dzinēju, kas attīsta 373 kW (507 ZS) un iespaidīgu maksimālo griezes momentu 700 Nm.

Mercedes-Benz G-klasei piemīt lieliska jaudas un braukšanas dinamikas sintēze. Papildus pastāvīgai visu riteņu piedziņai un 7G-TRONIC septiņu pārnesumu automātiskai pārnesumkārbai bāzes aprīkojumā tiek iekļauta elektroniskā dinamiskās vadības kontroles sistēma 4ETS, elektroniskā stabilitātes programma ESP un trīs diferenciālu bloķētāji, kas var tik aktivizēti ar vienas pogas palīdzību. Īpašais modelis EDITION.PUR, kas žurnāla “Off Road” lasītāju vērtējumā ieguva 2.vietu nominācijā „Klasika”, tiek veidots uz G 280 CDI modeļa bāzes ar virsbūves numuru 461. Šis garās riteņu bāzes modelis ir cieņas apliecinājums Mercedes-Benz G-klases pirmajai paaudzei un līdzīgi kā priekšgājējs ir īpaši piemērots braukšanai pa bezceļu teritorijām.

Mercedes-Benz M-klase kā tendenču noteicējs starp apvidus automobiļiem

Mercedes-Benz M-klase ieguvusi īpašu statusu. Tai raksturīgs dinamisks un elegants dizains, kā arī iespēja vienlīdz labi pārvietoties gan pa šoseju, gan bezceļu teritorijās. Braukšanas un vadības komforts pielīdzināms klasiskajiem sedaniem. Turklāt Mercedes-Benz M-klases drošības sistēmas atbilst visaugstākajiem standartiem apvidus automobiļu segmentā. Šīs īpašības atzinīgi novērtē arī autosporta žurnāla “Off Road” lasītāji.

Papildu informāciju par Mercedes-Benz G-klases un M-klases modeļiem un to pasūtīšanas iespējām Latvijā iespējams saņemt Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, Krasta ielā 34.
 

 
Visi komentāri
 
275275. viesis 3.marts 2010 15:12
0 0 Atbildēt

Nez cik vidēji ir jāsamaksā žurnālam, lai pēc "lasītāju aptaujas" tavas mašīnas atzītu par labākajām...

275306. viesis 5.marts 2010 11:57
0 0 Atbildēt

Tas M klase ir absolūts ērms. Cayenne manupraat ir meeraukla.

275319. viesis 6.marts 2010 15:21
0 0 Atbildēt

Šīs aptaujas nopirkt nevar. Otrs Cayenne / VW Eiropā nemīl, tipisks auto Austrumeiropai / ASV. Ja zina, ka VW Caddy un tiem izmanoto vienus mezglus, bet cena atšķiras vairākas reizes, tad uzreiz skaidrs, cik nenormāli pārmaksā pērkot to Cayenne!

275329. viesis 7.marts 2010 10:35
0 0 Atbildēt

Par G-punkta klasi varētu arī piekrist, bet M manuprāt jau ir sūds.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti