Brīdinājums: atkusnis - slapjš un bīstams 4

 
11.marts 2010 9:47

Neskatoties uz to, ka ziema tuvojas noslēgumam un stāvoklis uz ceļiem uzlabojas, Renault Braukšanas Skolas instruktori brīdina, ka arī atkušņa laikā autobraucējiem vajadzētu ievērot papildus uzmanību.

Viens no apstākļiem, kas apdraud satiksmes dalībnieku drošību atkušņa laikā, ir lielais ūdens daudzums uz ceļiem. Kā galvenais drauds atkušņa laikā jāmin akvaplanēšana, kas rodas, riepām zaudējot saķeri ar ceļa virsmu uz tās esošā ūdens dēļ.

Lielais ūdens daudzums uz ceļiem ir bīstams vēl viena iemesla dēļ – tas ne tikai liek ceļa virsmai izskatīties līdzenākai, bet arī lieliski „nomaskē” bedres, kuru skaits pēc ziemas sezonas ir ievērojami palielinājies. Iebraucot ar ūdeni pārklāta bedrē var izraisīt arī bojājumus automašīnai. „Vislabāk ir censties apbraukt šādas peļķes, izvairoties no asiem manevriem un ievērojot visus drošības noteikumus.

Pirmkārt, nevajadzētu iebraukt pretējā braukšanas joslā, kur varētu atrasties cits transporta līdzeklis. Ja tomēr dažādu apstākļu dēļ nav iespējams apbraukt peļķi, ieteicams braukt tai cauri ļoti lēnām un uzmanīgi,” brīdina Renault Braukšanas Skolas direktors.

Sevišķi uzmanīgiem atkušņa laikā jābūt, braucot pa neasfaltētiem ceļiem, piemēram, pa meža ceļiem. Šādas ceļa virsmas var būt ļoti slapjas un dubļainas, kas var izraisīt bīstamu automašīnas saslīdēšanu. „Braucot pa dubļainām ceļa virsmām, vajadzētu braukt lēnām un izvairīties no straujas akselerācijas. Arī stūri vajadzētu griezt lēnām un uzmanīgi. Šādos apstākļos visieteicamāk ir neapstāties. Tomēr, ja tā notiek, un, atsākot braukšanu, riteņi izslīd, vispirms būtu jāpārslēdz augstākā ātrumā,” norāda Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Autobraucējiem vajadzētu arī ņemt vērā, ka šajā sezonā laika apstākļi var pēkšņi strauji mainīties. Tieši tāpēc autobraucējiem vajadzētu ievērot papildus uzmanību. „Šādos laika apstākļos ieteicams regulāri papildināt logu mazgāšanas šķidrumu, tīrīt lukturus, logus un spoguļus – tas viss palielinās redzamību, komfortu un, protams, drošību,” iesaka Renault Braukšanas Skolas instruktori.
 

 
Visi komentāri
 
275425. viesis 11.marts 2010 11:53
0 0 Atbildēt

Renault Braukšanas Skolas instruktori norāda, ka nav ko vispār līst uz ceļa!

Gudrinieki, ibm.

275426. viesis 11.marts 2010 12:43
0 0 Atbildēt

Lai brauktu ar hReni, ir nepieciešams iziet īpašu Braukšanas skolu? Ar parastajām autovadītāja iemaņām nepietiek? Lai gan man poh, tāpat negrasos ne ar vienu Hreno uz ielas rādīties ne ziemā, ne vasarā.

275430. viesis 11.marts 2010 14:01
0 0 Atbildēt

Tagad, dubļu periodā, daudzi autovadītāji paši brīvprātīgi noies no trases - kamēr nokusīs sniegs un pazudīs dubļi. Ikdienas reisos jau paliks tikai tie, kam autobraukšana saistīta ar došanos uz darbu vai citu svarīgu lietu veikšana. Degvielas cenas arī turpina pieaugt, iespējams, ka aprīlī pavasara braucēju arī būs mazāk. Profesionālie svētdienas braucēji pamanāmi kļūs labākajā gadījumā kaut kad maijā.

275437. viesis 12.marts 2010 8:02
0 0 Atbildēt

kārtējā sviestainā reklāma ibio

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti