«Mazda» aprīkos automobiļus ar bremžu prioritātes sistēmu 6

 
11.marts 2010 9:47

Japānas autoražotājs Mazda visus jaunos automobiļu modeļus plānot aprīkot ar bremžu prioritātes sistēmu. Šāds lēmums tika pieņemts sakarā ar Toyota problēmām ar gāzes pedāli, kā rezultātā tika atsaukti vairāk nekā 8 miljoni auto visā pasaulē.

Pagaidām gan Mazda automobiļiem nav manītas problēmas ar nekontrolējamu paātrinājumu. Tādēļ šādu soli drīzāk var uzskatīt par drošības pasākumu.

Sistēma darbojas sekojošā veidā: mērinstrumenti seko līdzi akseleratora un bremžu pedāļa darbībai. Gadījumā, ja tiek fiksēta abu pedāļu vienlaicīga nospiešana, tad priekšroka tiek dota bremzēšanai.

Pagaidām nav zināms, kurš Mazda modelis pirmais iegūs šādu sistēmu, un kad tieši automobiļi tiks ar to aprīkoti masveidā.

 
Visi komentāri
 
275423. viesis 11.marts 2010 10:58
0 0 Atbildēt

nu vo, nevarēs vairs kā senos laikos ar bremzi un gāzi reizē līkumus slīpēt :(

275432. viesis 11.marts 2010 16:06
0 0 Atbildēt

Bišku neiebraucu. Vaitad gadījumā, ja gāzes pedālis grīdā, nav iespējams nobremzēt? Tad jau jābūt ļoti jaudīgam dzinējam vai arī švakām bremzēm.

275434. viesis 11.marts 2010 19:09
0 0 Atbildēt

Pameegini braukt ar gaazi griidaa un vienlaiciigi bremzeet, tad redzeesi kas buus pa briinumiem...

275452. viesis 12.marts 2010 13:37
0 0 Atbildēt

Mjā, amerikā (TV sižetā) tas džeks ar to prīmusu teicami nodemonstrēja, cik neiespējami ir apstāties ar ieklemmētu gāzes pedāli. Labi, ka tas policists tāds zinošs tur uzradās. Bet vienu es tomēr nesapratu - kāpēc tml. situacijā nevar vienkārši izslēgt aizdedzi ?

275483. viesis 15.marts 2010 12:44
0 0 Atbildēt

Jep - tā ir kad brauc ar automātiem, kaut gan vai tur kāds māk vispār braukt :D ?

Grr! Tā jau apbižoja, kad ar vienu kāju grūti ir nospiest gāzi un bremzi vienlaicīgi, tad uztaisīja to sistēmu ar bremžu prioritāti un piedevām to muļķīgo ABS, kuru nevar atslēgt. Visu uztic kaut kādai muļķīgai elektronikai un cilvēka smadzenes galīgi tiek atstātas pērtiķa attīstības līmenī.

275491. viesis 15.marts 2010 18:40
0 0 Atbildēt

o90q - nesatraucies, kamēr tādu auto uzražos, kāmēr viņu kāds nolietos līdz tādai pakāpei, ka tu viņu pirksi - tev kā pensionāram būs tikai ērti, ka kāda elektronika ko izdara tavas sklerozes un parkinsona vietā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti