«GM» nākotnes redzējums - divvietīgās kapsulas «EN-V» 4

 
25.marts 2010 9:28

General Motors un ķīniešu kompāniju grupa Shanghai Automotive Industry Corp. (SAIC) ir radījuši nākotnes transporta konceptu ar nosaukumu EN-V (Electric Networked Vehicle).

Inovatīvā sistēma sastāv no mikroautomobiļiem ar distances vadību un vienotu vadības bloku, kas vada to darbību. Divvietīgās kapsulas bez vadības iekārtām ir izstrādātas uz gravitamobiļa Segway bāzes un ir aprīkotas ar riteņos iebūvētiem elektromotoriem. Centrālais vadības bloks, saņemot no pasažiera uzdevumu - nogādāt viņu konkrētā galamērķī, izstrādā optimālo maršrutu un uzsāk EN-V kustību caur bezvadu interneta savienojumu.

EN-V sistēma tiks prezentēta izstādē World Expo 2010 Šanhajā. General Motors uzskata, ka šis projekts ir realizējams, jo tādas EN-V komponentes, kā GPS navigācija, piespiedu apstāšanās sistēmas, kruīz-kontrole, pasaulē jau tiek plaši izmantotas. Galvenais uzdevums ir vadības bloka izstrādāšana, kurā jāparedz īpaša drošības sistēma.

 
Visi komentāri
 
275789. viesis 25.marts 2010 12:27
0 0 Atbildēt

kaka pē

275803. viesis 25.marts 2010 13:48
0 0 Atbildēt

Man domaat, ka shaadi bezvadu pashdomaajoshi auto ir pirmais celjsh uz izniiciibu.

Visas inovaacijas un tehnologjijas nez kaapeec attiistaas virzienaa lai mazinaatu cilveeka lomu notiekoshajaa. Peec shii principa mees driiz kljuusim lieki shajaa bezvadu pashdomaajoshaa sisteemaa.

Var jau buut, ka mans redzeejums ir arhaisks, bet uzskatu, ka inovaacijam buutu tomeer jaastraadaa lai radiitu cilveekam jaunus izaicinaajumus, kas ljautu vinjam evolucioneet. Patreiz mees ar savaam tehnologjijaam kaapjamies atpkalj, lai kljuutu tizlaagki, dumaaki, vienaadaaki. vienvaardsakot sevi es shajaa naakotnee neredzu

275804. viesis 25.marts 2010 14:14
0 0 Atbildēt

Kārtējais "lunohods". Pēdējā laikā tās kosmosa fantazijas neliek dizaineriem miera. Atceros, padomjlaikos ,vēl pionieru -jauno tehniķu stacijā par izcilu nākotnes auto iztēlojāmies krievu dizainera konstruētu 3-riteņu reaktīvo auto , kas ļoti atgādināja kādreiz popularo putekļusūcēju "raketa".... Tolaik , uz moskviču,pobedu un zapīšu fona tas izskatījās iedvesmojoši un cerīgi. Pašlaik, pēc 40 gadiem, auto modes dizainā atkal sāk arvien vairāk dominēt kosmiskā dizaina tematika. Pēdējā laikā daudzi jo daudzi jauno modeļu koncepti sāk atgadināt par kosmosa un visuma iespējām....Nedomāju, ka tml.filozofija autobūvē ir pats sekmīgākais risinājums krizes situacijā.

275908. viesis 31.marts 2010 7:41
0 0 Atbildēt

Es tur laikam neielīdīšu :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti