Austrālijā dzērājšoferu automobiļos uzstādīs alkotesterus 1

 
1.aprīlis 2010 0:04

Šī gada decembrī Kvīnslendas štatā, Austrālijā, stāsies spēkā likums, saskaņā ar kuru autovadītāju, kuri tika aizturēti par braukšanu alkohola reibumā, automobiļos tiks uzstādīti īpaši alkotesteri.

Alkotesteri automobiļos analizēs šofera izelpu. Gadījumā, ja tiks pārsniegtas atļautās normas, ierīce neļaus iedarbināt automobili. Šādus alkotesterus tiek plānots uzstādīt to autovadītāju automobiļos, kuri tika aizturēti par braukšanu reibumā pirmo reizi, bet alkohola saturs viņu asinīs nepārsniedza 0,15 promiles. Tāpat šādas ierīces nāksies nopirkt tiem autovadītājiem, kuri tika aizturēti par braukšanu alkohola reibumā divas reizes pēdējo piecu gadu laikā ar alkohola koncentrāciju asinīs no 0,05 līdz 0,15 promilēm.

Alkotesteri var tikt uzstādīti arī to autovadītāju automobiļos, kuri ir aizturēti par agresīvu braukšanu dzērumā un atteikušies no medicīniskās apskates. Šajā gadījumā, ja autovadītājs atteiksies no alkotestera uzstādīšanas savā automobilī un no jauna tiks aizturēts reibumā, viņam būs jāsamaksā liela soda nauda, kā arī būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības.

Austrālijā alkotesteri tiks uzstādīti aptuveni 12 tūkstošos automobiļu - tieši tik daudz austrāliešu katru gadu sēžas pie stūres alkohola reibumā.

 
Visi komentāri
 
275974. viesis 1.aprīlis 2010 0:43
0 0 Atbildēt

April, april..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti