«Toyota» aptur «Lexus GX 460» pārdošanu 2

 
14.aprīlis 2010 12:03

Toyota ir apturējusi bezceļnieka Lexus GX 460 pārdošanu pēc žurnāla Consumer Reports žurnālistu paziņojuma par automobiļa potenciālo bīstamību.

Testējot automobili, žurnālisti atklāja, ka GX 460 piemīt paaugstināta saslīdēšanas iespējamība, atlaižot gāzes pedāli. Kompānija Toyota šādu saslīdēšanas problēmu nav pamanījusi, apliecinot to, ka GX 460 atbilst augstiem drošības standartiem. Taču kompānija apsolīja, ka veiks automobiļa testu pēc žurnālistu metodes, lai noskaidrotu un novērstu trūkumus.

Atgādināsim, ka 2010.gada sākuma Toyota bija spiesta atsaukt aptuveni deviņus miljonus auto, lai novērstu gāzes pedāļa defektu, kas radīja neparedzamu paātrinājumu. ASV Transporta ministrija uzlika kompānijai naudas sodu 16,37 miljonu ASV dolāru apmērā par šī automobiļa defekta fakta slēpšanu.

 
Visi komentāri
 
276287. viesis 15.aprīlis 2010 12:46
0 0 Atbildēt

paskatījos video par šo joku - pa savam varbūt arī bīstami ka stabilitātes sistēma ļauj šādu "joku" izstrādāt, bet nu ja paskatās uz vecajā 4x4 Celicām (gan protams bez šīs sistēmas) tad šāda "sanese" atmetot gāzi bija pilnīgi dabīga dēļ starpasu difa, jeb precīzāk to sauc par "viscous coupling". Varbūt arī Lexusam ir līdzīgi, ka starpasu difs šādā situācijā "neatbloķējas" un tādēļ SC nevar īsti kvalitatīvi novērst šo saslīdēšanu. Bet nu bīstams šāds manevrs ir tikai tad ja ar autosa pakaļu iznāk uzskriets šķerslim - tad tiešam auto iespējams var apgāzties, bet kamēr škēršli nav - auto izskatas izcili stabils sānslīdē !!!

276292. viesis 15.aprīlis 2010 14:49
0 0 Atbildēt

Salikās ne gluži blondīnēm, bet gan inženieriem - testētājiem no NHTSA izdevās atrast kā faktiski apčakarēt SC sistēmu. Pieļauju, ka nospiežot bremžu pedāļi jau būtu pavisam cita SC reakcija.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti