«Ford Explorer» kļūs gudrāks ar jauno transmisijas vadības sistēmu

 
16.aprīlis 2010 10:03

Kompānija Ford aprīkos bezceļnieku Explorer ar 'gudro' pilnpiedziņas transmisijas vadības sistēmu, kas ļaus adaptēt tās darbību dažādiem ceļa apstākļiem.

Jaunā sistēma ļaus izvēlēties vienu no pieciem braukšanas režīmiem - pilsētā, pa sniegu, smiltīm, dubļiem, kā arī atsevišķu ātruma kontroles režīmu braukšanai lejā no kalna. Lai atvieglotu sistēmas vadību, uz slēdža būs attēloti dažādi ceļa veidi.

Kā apgalvo Ford pārstāvji, jaunā transmisijas vadības sistēma tika izstrādāta, ņemot vērā klientu vēlmes. Viņiem ir daudz saprotamāk izvēlēties pārnesumus, balstoties uz laikapstākļiem un ceļa segumu. Patreiz Ford Explorer tiek aprīkots ar Control Trac AWD sistēmu, kas darbojas trīs režīmos - Auto, High un Low, un prasa no autovadīja izpratni par ko, kā darbojas transmisija.

Ar "gudro" sistēmu patreiz tiek aprīkoti Land Rover markas automobiļi, kas kādreiz bija koncerna Ford sastāvā. Amerikāņi sniedza britu zīmolam būtisku palīdzību šīs tehnoloģijas izstrādē, un tagad paši ir nolēmuši aprīkot ar šādu līdzīgu sistēmu savus automobiļus.

2010 modeļu gada Ford Explorer pasaules pirmizrāde notiks vienā no 2010.gada vasaras autoizstādēm.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti