Latvijā ieviesta DubultOCTA polise 13

 
28.maijs 2010 8:38

Līdz ar jauna produkta DubultOCTA ieviešanu tirgū, ERGO kļuvusi par pirmo apdrošināšanas sabiedrību Latvijā, kas klientiem piedāvā produktu ar tiešās zaudējumu regulēšanas principu.

DubultOCTAs īpašniekiem tas ļauj pēc iekļūšanas satiksmes negadījumā vērsties pēc atlīdzības pie sava, nevis vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātāja. Tās būs papildu ērtības klientiem, kā arī radīs lielāku uzticēšanos savam apdrošinātājam atlīdzību lēmumu pieņemšanā un ātrākā to izmaksā.

<250>Galvenie ieguvumi DubultOCTA polises īpašniekiem atšķirībā no parastās OCTA būs gadījumos, kad negadījuma izraisīšanā daļēji atbildīgs būs pats DubultOCTA īpašnieks. Šādos gadījumos ERGO segs DubultOCTAs īpašnieka transportlīdzeklim nodarītos zaudējumus pilnā apmērā. Piemēram, visbiežāk sastopamākais dalītās vainas veids ir 50:50, OCTA polises īpašniekiem šādos gadījumos apdrošinātāji visbiežāk veiktu atlīdzību izmaksu tikai 50% apmērā.

DubultOCTA īpašniekiem būtiski atvieglots atlīdzības saņemšanas kārtība

Šobrīd Latvijas OCTA sistēmā noteiktā kārtība paredz, ka atlīdzības ceļu satiksmes negadījumā cietusī persona pieprasa no tās apdrošināšanas sabiedrības, kas apdrošinājusi avārijas izraisītāja civiltiesisko atbildību (OCTA). Savukārt ERGO DubultOCTA paredz, ka atlīdzības saņemšanai cietušais var vērsties pie sava apdrošinātāja – ERGO, kas veiks zaudējumu atlīdzināšanu DubultOCTA klientam.

Lilita Čudare, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „ERGO ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas izstrādājusi OCTA produktu ar ietvertu tiešo zaudējumu regulēšanas pakalpojumu. Tas nozīmē, ka turpmāk ceļu satiksmes negadījumā cietušais DubultOCTA klients var vērsties pie ERGO, kas izmaksās atlīdzību vainīgā transportlīdzekļa apdrošinātāja vietā. Īpaši izdevīgi tas ir tādā gadījumā, ja vainīgās puses apdrošinātājs attiecīgajā reģionā nav pārstāvēts, un apdrošinātajai personai ar avārijā cietušo auto jāmēro tālāks ceļš līdz vainīgās puses apdrošinātājam, lai atrādītu bojāto auto un nokārtotu nepieciešamās formalitātes atlīdzības saņemšanai. ERGO klienti zaudējumus var pieteikt ne tikai klātienē, bet arī mājas lapā, aizpildot zaudējumu pieteikumu un dodoties pie kāda no ERGO sadarbības partnera – servisa. ERGO ir plašs sadarbības partneru loks visā Latvijas teritorijā.
ERGO DubultOCTA klientam atlīdzības saņemšanas procesu padara daudz ērtāku, ļaujot ietaupīt laiku un nesatraucoties, kāda apdrošinātāja OCTA polise ir vainīgajai pusei un kad tiks veikta atlīdzība. Tāpat tas sniedz arī drošības sajūtu, jo sadarbība notiek tikai ar savu izvēlēto apdrošinātāju, pie kura polise ir iegādāta.”

Daļējas vainas gadījumā DubultOCTA īpašniekiem zaudējumus sedz 100% apmērā

Pretēji standarta OCTA produktam, jaunizstrādātais ERGO produkts DubultOCTA paredz segt ceļu satiksmes negadījumā radušos zaudējumus pilnā apmērā arī tādā gadījumā, ja negadījuma izraisīšanā atzīta daļēja tā atbildība. Šāda situācija visbiežāk rodas, ja abi negadījumā iesaistītie vadītāji pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus, nepilnīgi aizpildījuši Saskaņoto paziņojumu, vai vadītāju sniegtie paskaidrojumi ir pretrunīgi, kā rezultātā apdrošinātājiem ir grūti noteikt negadījuma izraisītāju.

Lilita Čudare: „Likumā noteikts, ja klients daļēji ir atbildīgs par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, darbojās „dalītās vainas princips” jeb apdrošinātājs izmaksā tikai proporcionālo procentuālo daļu zaudējuma. Savukārt ERGO DubultOCTA nodrošina, ka klients saņems atlīdzību pilnā apmērā arī tad, ja būs daļēji vainojams negadījumā. OCTA polises arvien vairāk no uz cenu orientēta produkta kļūst par uz servisu orientētu produktu. ”

Par DubultOCTA
Šobrīd ERGO saviem klientiem piedāvā iegādāties gan OCTA polises, gan jauno produktu ERGO DubultOCTA, kas nodrošina apkalpošanas servisa kvalitāti un papildiespējas gadījumos, ja ceļu satiksmes negadījumā polises īpašnieks nav vainojams un arī ja viņa vaina ir daļēja..
Apdrošināšanas darbības teritorija ir Baltijas valstis. Tādēļ Lietuvā un Igaunijā klientam tiek nodrošinātas tādas pašas priekšrocības un zaudējumu pieteikšanas kārtība kā Latvijā.
Papildus zaudējumiem, kas radušies ceļu satiksmes negadījuma rezultātā, klientam tiek atlīdzināti arī transportēšanas izdevumi pēc negadījuma.

 
Visi komentāri
 
277242. viesis 28.maijs 2010 10:30
0 0 Atbildēt

un kur slēpjas uzmetiens?

277243. viesis 28.maijs 2010 11:23
0 0 Atbildēt

uzmetiens ir fiškā, ka ja NAV dalītās vainas, tad neizmaksā 200% ;)

277245. viesis 28.maijs 2010 11:58
0 0 Atbildēt

kautkaads appi$ien$

277248. viesis 28.maijs 2010 12:05
0 0 Atbildēt

BTA jau sen piedāvā iespēju braukt rakstīt cietušā bojājumu pieteikumu pie viņiem un viņi paši sazinās ar vainīgā ostas kantori vai LTAB.

277255. viesis 28.maijs 2010 14:49
0 0 Atbildēt

>277248. viesis , Sazinzināties vai noregulēt zaudējumu un pašiem izmaksāt ir divas pilnīgi dažādas lietas :)

277262. viesis 28.maijs 2010 20:46
0 0 Atbildēt

Ergo mājas lapā nekādas dubultocta nav

277263. viesis 28.maijs 2010 20:55
0 0 Atbildēt

Kas ir daļēja vaina?

277267. viesis 28.maijs 2010 23:17
0 0 Atbildēt

dubultocta ir par dubultu cenu. tur arī slēpjas "uzmetiens" :)

viesis 2.marts 2018 11:41
0 0 Atbildēt

ne gluži, man dubult octa sanāk tikai par 3e vairāk nekā parastā

277270. viesis 29.maijs 2010 10:41
0 0 Atbildēt

ahā :D TAS () notiek tik bieži, ka ir jēga piemaksāt pie octas cenas :D:D:D:D

džugiņš atkal topā :D:D:D:D protams :D no dārgāka produkta ir lielāki pārdošanas %ti :D

diez vai viņš zina, ko īsti dubultocta nozīmē, jo paša ergo lapā nekas par to nav pieminēts :D

ja viņš zina, lai apraksta sīkāk....

un par to, ka tavs apdirsinātājs tev maksās (nevis vainīgā) - ir pilnīgi pokui kurš apdirsinātājs centīsies tevi maksimāli uzmest.... tāpat beigās viņi piedzīs piķi no vainīgās octas.

277293. viesis 29.maijs 2010 18:02
0 1 Atbildēt

reku tu nemaz neteici, ka produkts ir auhjenna labais

jugasvilli 355 [?] pirms 24 stundām

atkal gaudotāji saradušies. nekad nav labi.

kas tur labs?

ļoooti viduvējs maksātājs piedāvā (loti viduvēji) samaksāt par octu ieturot mistisku pašrisku :D:D:D

277298. viesis 30.maijs 2010 22:44
0 0 Atbildēt

paga,

tu tomēr pieļauj domu, ka apdirsināšana varēt nebūt arī auhjenna kuta????

:D:D:D

277305. viesis 31.maijs 2010 10:13
0 0 Atbildēt

jugasvilli mazgā spekulanta netīrās rokas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti