Jēkabpilī uzvar Agris Upītis 3

 
15.jūnijs 2010 7:03

Jēkabpilī, Pilskalnu trasē notikušajā LAF Folkreisa Vasaras kausa otrajā posmā, kas bija arī Latgales kausa pirmā sacīkste, uzvaru guva cēsinieks Agris Upītis.

<250>Aiz sevis viņš atstāja kopvērtējuma līderi un pirmā posma uzvarētāju jelgavnieku Artūru Bāriņu, kā arī Jāni Nikelu no Strenčiem. Labākais juniors – Rihards Dainis, labākā komanda – Folkreisa Fabrika. Šī bija pirmā folkreisa vizīte Latgales reģionā, kas gan sportiski, gan organizatoriski uzskatāma par izdevušos.

Kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā uzvaru un fināla pirmo starta vietu guva Agris Upītis, aiz sevis atstājot lielisku stratēģisko cīņu aizvadījušo Aināru Bogdanoviču un Jāni Nikelu. Neveiksmes piedzīvoja citi favorīti: Mārtiņš Lapsa (Katlakalns, Raunas Bruģakmens), Artūrs Bāriņš (Jelgava), Mareks Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika) un Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens) cīnījās ar avāriju sekām un tehniskām problēmām. Tikmēr slavējami par lielisko sniegumu kvalifikācijā ir sezonas debitanti Raivis Riekstiņš (Turkalne), Gvido Miglinieks (Rauna, Raunas Bruģakmens) un Ermīns Vācietis (Rīga), kuri ieguva fināla pirmā sešinieka starta vietas.

Fināla startā vadību uzņēmās Agris Upītis un, jau pirmajā aplī dodoties par pamattrasi īsākajā Džokera aplī, sasniedza pārliecinošu uzvaru. Lieliski cauri starta burzmai tika Artūrs Bāriņš, gūstot tikpat drošu otro vietu. Trešajā vietā finālbrauciena laikā pabija vismaz četri sportisti. Mārtiņš Lapsa šo pozīciju zaudēja pēc riepas plīsuma, Ermīnu Vācieti noķēra Gvido Miglinieks, bet Miglinieku – Jānis Nikels, kurš pozīciju nosargāja līdz finišam.

{page}



Finālā ceturto vietu guva Miglinieks, piekto – Vācietis, bet Lapsa, finišējot bez vienas riepas, guva sesto pozīciju. Nepaveicās kvalifikācijā pārsteigušajam Aināram Bogdanovičam (Jūdaži) – viņš kļuvis par folkreisa sestā kūleņa autoru sporta veida 18 sacīkšu vēsturē. Neveiksme arī kvalifikācijā ceturto vietu guvušajam Raivim Riekstiņam, kura auto neizkustējās no vietas fināla starta laukumā. Uz starta neizbrauca Artūrs Vecgailis – motora defekts.

Komandu vērtējumā Folkreisa Fabrika (Nikels, M. Dainis, R. Dainis) un Raunas Bruģakmens (Miglinieks, Lapsa, Vecgailis) sasniedza vienādu punktu skaitu – pa 24 –, taču uzvarētāju noteica augstāks individuālais rezultāts, kas šajā gadījumā bija Nikela trešā vieta. Līdz ar to uzvara Folkreisa Fabrikas komandai.

Nākamās folkreisa sacīkstes notiks jau šajā nedēļas nogalē. Svētdien, 20. jūnijā kopā ar Auto Stils Supersprintu tiks aizvadīts folkreisa Zemgales kausa pirmais posms sporta kompleksā Mūsa, Bauskā. Pirmo reizi šosezon folkreisa braucējiem būs iespēja startēt ne tikai pa grunts, bet arī asfalta segumu, jo plānots sacīksti aizvadīt pa rallijkrosa trasi.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

 
Visi komentāri
 
277561. viesis 15.jūnijs 2010 8:25
0 0 Atbildēt

Hmm, tautaa runaa, ka Agris atteicies peec saciikstes paardot savu

auto par noteiktajiem 950,- EUR . Bet tas tak ir viens no Folkreisa pamatnoteikumiem. Incanti, kaada buus LAF reakcija? :-(

277598. viesis 18.jūnijs 2010 8:30
0 0 Atbildēt

nu tur spīd diskvalifikācija uz sezonu, cik pieturā no babuļiem dzirdēju!!!

277599. viesis 18.jūnijs 2010 15:17
0 0 Atbildēt

Pircējs ir atteicies pirkt,jo ieraudzījis Agra sejas izteiksmi pēc pircēja paziņojuma :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti