«Ford» automobiļi iemācīsies samazināt ātrumu krustojumos 3

 
4.augusts 2010 10:50

Ford ir uzsācis avārijas ziņojumu sistēmas ABICAS izstrādi. Sistēma patstāvīgi koriģēs automobiļa darbību, izbraucot krustojumu bīstamā situācijā.

<250>Šādas tehnoloģijas izveidošanas ideja kompānijai radās, balstoties uz ASV Nacionālās Ceļu satiksmes drošības administrācijas pētījumu rezultātiem, kuros konstatēts, ka 40% avāriju uz ceļa ir sānu sadrusmes krustojumos. Tieši šādus ceļu satiksmes negadījumus novērsīs ABICAS sistēma.

Jaunajai tehnoloģijai tiks pieslēgtas Ford automobiļos jau uzstādītās videokameras un parkošanās sensori, kā arī jauni bezvadu radioraidītāji. Tie ļaus novērot situāciju gar visu automobiļa perimetru. Saņemot informāciju par to, kas notiek apkārt, ABICAS sistēma salīdzinās sava automobiļa ātrumu ar citu automobiļu ātrumu, kas tuvojas pa perpendikulāro ceļu. Ja pastāvēs augsts sadursmes risks, ABICAS samazinās sava automobiļa ātrumu, ņemot vērā arī automobiļu kustību aizmugurē.

Ford paredz, ka nākotnē šādas sistēmas tiks uzstādītas visos automobiļos. Tas ļautu izveidot sakarus starp vairākiem automobiļiem, un avārijas situācijas gadījumā mainīt automobiļu ātrumu vai kustības trajektoriju.

 
Visi komentāri
 
278175. viesis 4.augusts 2010 12:52
0 0 Atbildēt

Oh, jā... šitā vēl tikai trūka. Interesanti, kuram patērētājam šito vajag? Ja tā godīgi aptaujātu normālus autobraucējus, būtu ,oi, kur daudz lietu, kuras vajag uzlabot, bet kuras neviens neuzlabo :?

278176. viesis 4.augusts 2010 12:52
0 0 Atbildēt

Nākotnē būs jautri, viennozīmīgi.

Gribi izšmaukt uz galvenās ielas vai pāri tai, bet Ford softs neļauj...

278193. viesis 4.augusts 2010 23:22
0 0 Atbildēt

Nekas, nokačās krekotu pirātu softu un brauks kā lielais. Pārējie ar parasatajiem softiem dabūs apstāties pa malām. Vienīgi jāuzmanās no tāda paša pirāta :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti