ASV luksofori mācīs autovadītājiem ķert «zaļo vilni» 3

 
4.augusts 2010 11:04

Eksperimenta kārtā ASV uz ceļiem tiks uzstādīti luksofori, kuri mācīs šoferiem ķert "zaļo vilni".

<250>"Gudrie" luksofori tiks uzstādīti Mičigānas štatā, ASV, federālās trases "Telegraph road" astoņu kilometru posmā. Sistēma ieteiks autovadītājiem, ar kādu ātrumu viņiem ir jābrauc, lai nobrauktu visu ceļa posmu tikai pie zaļās gaismas, ziņo The Detroit News.

Piefiksējot tuvojošos automobili, "gudrais" luksofors dos signālu. Piemēram, "Zaļā gaisma degs vēl 20 sekundes" vai arī - "Ja jūs brauksiet ar ātrumu 40-42 jūdzes stundā (65-68 km stundā), tad visus luksoforus jūs nobrauksiet bez apstāšanās".

Lai automobilis saņemtu šādus ziņojumus, tajā ir jāiemontē attiecīgs raidītājs. Mičigānas eksperimentam jau ir pieslēgušās kompānijas Nissan un Chrysler, kuras uzstādīs šādus raidītājus savos testa automobiļos un veiks luksoforu izmēģinājumus.

Tuvākajā laikā "gudros" luksoforus uzstādīs vēl dažās ASV trasēs, taču "Telegraph road" būs visgarākais ceļš, uz kura tiks uzstādīta šī sistēma. Pateicoties šai sistēmai, Mičiganas satiksmes departaments cer uzlabot situāciju uz ceļiem, kā arī samazināt automobiļu degvielas patēriņu.

 
Visi komentāri
 
278177. viesis 4.augusts 2010 12:55
0 0 Atbildēt

Vai šie luksofori zinās, ka pie kāda no nākošajiem luksoforiem ir izveidojusies rinda ar sānielu braucējiem, kuri uzsāks braukt lēnām un izjauks visu zaļo vilni?

278182. viesis 4.augusts 2010 14:57
0 0 Atbildēt

es pielauju, ka tur ir shoseja ar vairak ka 3 joslam uz katru pusi, lidz ar to - sanielinu specialisti varetu ari netraucet braukt pa iekshejo joslu..

278194. viesis 5.augusts 2010 1:15
0 0 Atbildēt

zaļais vilnis vienā virzienā ir "sarkanais vilnis" pretējā virzienā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti