Nāvīgais ēdiens... 4

 
2.septembris 2010 10:48

Pētījumu rezultāti liecina, ka autovadītāji, kas ēd vai dzer, vadot automašīnu, ir divreiz vairāk pakļauti riskam izraisīt satiksmes negadījumu.*

Pētījumi ir pierādījuši, ka ēšana un dzeršana, vadot automašīnu, ievērojami vairāk novērš uzmanību kā, piemēram, runāšana pa mobilo telefonu.**

Pētījumi liecina, ka 1,7% no autovadītājiem, kas izraisījuši satiksmes negadījumus, braukšanas laikā ēduši vai dzēruši, savukārt 1,5% - runājuši pa mobilo telefonu.** „Jebkura veida uzmanības novēršanai var būt ļoti negatīvas sekas, un ēšana un dzeršana, esot pie stūres, būtiski samazina autovadītāja koncentrēšanās spējas,” norāda Renault Braukšanas skolas direktors.

Tomēr, kā liecina pētījumu rezultāti, vairāk kā puse autovadītāju atzīst, ka mēdz ēst un lietot dzērienus, vadot automašīnu.*** Nepastāv noteiktu likumu, kas aizliegtu ēst vai dzert braukšanas laikā, kā tas ir, piemēram, attiecībā uz runāšanu pa mobilo telefonu. „Tā, piemēram, kaut vai dzēriena pudeles atvēršanai nepieciešams vienu roku noņemt no stūres. Savukārt dzerot no pudeles galva ir nedaudz jāpaceļ uz augšu, tātad tajā brīdī ne tikai autovadītājs tur stūri ar vienu roku, bet vienlaikus tiek novērsts skats no notiekošā uz ceļa. Pat tad, ja autovadītājs ir samazinājis braukšanas ātrumu, ārkārtas situācijā praktiski nebūs iespējams reaģēt pietiekami ātri un adekvāti,” brīdina Renault Braukšanas skolas instruktori.

Garāku ceļojumu gadījumos, piemēram, atgriežoties no brīvdienās, ieteicams plānot nelielus pārtraukumus, lai paēstu un padzertos. Jānorāda, ka autovadītājiem arī vajadzētu izvairīties no automašīnas vadīšanas pēc kārtīgas maltītes, jo tas ievērojami palielina miegainību un samazina koncentrēšanās spējas.

Avoti:
* timesonline.co.uk
** Brunel University
*** Korporatīvās Apdrošināšanas uzņēmums

 

 
Visi komentāri
 
278574. viesis 2.septembris 2010 11:04
0 0 Atbildēt

KO te ņemās - lai pudeli attaisītu mierīgi noņemam abas rokas no stūres un taisam vaļā. Drošība bļin - domāt vajag un plānot kā, kur un kad darīt attiecīgas lietas, jo uzmanību novērš jebkas - smuks sievišķis ielas malā, bezjēdzīgi un lielā vairumā uzliktas ceļa zīmes, greizi izvietotas norādes un zīmes remontdarbu laikā, Policistu reizēm neadekvātā uzvešanās apturot auto, vadītāju neadekvātā uzvešanās (piem. mest pa bremžiem kaut brauc knapi ar atļauto ātrumu !!!) ieraugot CP utml.

No likuma viedokļa viss kas ir saprātīgi tur ir arī pateikts !!!

278576. viesis 2.septembris 2010 11:20
0 0 Atbildēt

domaat ir veel kaitiigaak, un dziive vispaar visus nogalina...

278578. viesis 2.septembris 2010 12:48
0 0 Atbildēt

Vajag ēst pie stūres veselīgu ēdienu, un viss būs štokos. Un aizvākt no ceļa šitos, par ko Wala raksta, bremzētājus, virsūbraucējus, pagriezienu nerādītājus u.t.t.

278580. viesis 2.septembris 2010 13:29
0 0 Atbildēt

Nevajag jau to visu pārspīlēt. Tāpat jau 95% crachu notiek situacijās bez ēšanas, mobiļņikiem, pūdernīcām un lūpu krāsām. Šeit statistiku iespējams izmainīt ļoti minimāli, tāpēc arī APK par papildus nodarbēm(izņemot mobiļņiku) sodi nav paredzēti. Atceros, nesen man viena studente bija kāda jautra meiča, kura agrāk Rīgā šancējusi par tramvaja vadītāju - viņa man izstāstija, ka pie tramvaja kloķiem darba laikā sēžot, pāris gadu laikā ir uzadījusi vairākus džemperus un izlasījusi kādus 10 romānus...un bez neviena cracha. Tikai vienu reizi tikai pieturai garām pabraukusi.

Starp citu, šorīt 8.45 Valdemārenes un Jēkaba stūrī pamanīju, ka aktīvi postenī stradājošs CP darbonis (VW Passat brigāde) smēķē cigareti un turpina to darīt pat runājot ar notverto pārkāpēju. Vai tas nav rupjš policista ētikas pārkāpums ? No malas izskatījās dikti prasti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti