Jaunā «Mercedes-Benz CLS» kupeja - Parīzes autošovā 2010 3

 
16.septembris 2010 11:29

Parīzes autošovā 2010, kas no 2. līdz 17.oktobrim norisināsies Francijas galvaspilsētā, pasaules pirmizrādi piedzīvos jau par dizaina ikonu nodēvētā jaunā Mercedes-Benz CLS kupeja.

Tā izceļas ar jaunu, izsmalcinātu dizainu, taču vienlaikus saglabā savu sportiskumu, funkcionalitāti un komfortu. Jaunās paaudzes Mercedes-Benz CLS kupeja tirdzniecībā Latvijā būs pieejama nākamā gada februārī. Automobiļa cena, to iegādājoties Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, būs sākot no 61 490 Euro (t.sk. PVN un AAP*).

Mercedes-Benz CLS tika radīta 2003. gadā, apvienojot Mercedes-Benz raksturīgo eleganci un dinamiskumu, tādējādi uzreiz iemantojot klientu atzinību visā pasaulē. Ilgu laiku tā bija vienīgā četru durvju kupeja savā klasē. Šobrīd visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 170 000 Mercedes-Benz CLS automobiļi. “Uzsākot pilnīgi jaunas koncepcijas transportlīdzekļa tirdzniecību un radot pirmo četru durvju kupeju, Mercedes-Benz piesaistījis daudzu jaunu klientu interesi. Savukārt jaunās paaudzes Mercedes-Benz CLS ultra modernajā dizainā apvienotas izcilās stila tradīcijas un izsmalcināts sportiskums,” skaidro Mercedes-Benz projektēšanas vadītājs, profesors Gordens Vāgeners (Gorden Wagener).

Dizains: atšķirīga auto priekšējā daļa un augsto tehnoloģiju funkcijas

Jaunā Mercedes-Benz CLS virsbūve veidota daudz izsmalcinātāka, tai raksturīgs garš motora pārsegs, sašaurināti bezrāmja sānu logi, kā arī plašs skata leņķis jumta aizmugurējā daļā. Automobiļa priekšējā konstrukcija atgādina Mercedes-Benz SLS AMG modeli. Radiatora reste ir nevis integrēta motora pārsegā, bet gan veidota atsevišķi. Lielas, iegarenas, melnas priekšējā bufera restes transportlīdzeklim piešķir sportisku izskatu, bet priekšējo dekoratīvo resti rotā liela Mercedes-Benz zvaigzne, tādējādi vēl vairāk uzsverot zīmola identitāti.

Jaunais CLS ir pasaulē pirmais automobilis ar priekšējiem dinamiskajiem lukturiem, kuros iebūvētas tikai LED tehnoloģijas lampiņas. LED tehnoloģijas gaismām ir radīts īpašs dizains, kā arī luktura iekšpusē ir inovatīva risinājuma LED sānu gaisma, kas samazina iespēju vadītājam tikt apžilbinātam. Sānu gaismu ir iespējams redzēt arī tad, ja tuvās gaismas ir ieslēgtas, tādējādi lukturiem radot jaunu, nešaubīgi atpazīstamu izskatu tumšā diennakts laikā, kas, salīdzinot ar iepriekšējām sistēmām, arī ievērojami uzlabo ceļa redzamību.

Jauns dizains radīts arī automobiļa virsbūves priekšējai daļai. Virs riteņu arkām esošajai virsbūves priekšējai malai piemīt forma, kāda vēsturē tika izmantota Mercedes-Benz sporta automobiļiem. Savukārt sānskatā CLS dizains ir noapaļots, tam pielāgoti arī aizmugurējie LED gaismu tehnoloģijas lukturi. Automobiļa aizmugurē izmantots metāla moldings, kas vizuāli vēl vairāk izceļ automobiļa noapaļotās dizaina līnijas.

Interjers: kvalitāte ikvienā dizaina elementā

CLS interjers pauž eleganci, tajā izmantotas inovatīvas detaļas un roku darbs. Augšējā paneļa centra daļā atrodas galvenais displejs un analogais pulkstenis. CLS interjera dizains radīts tā, lai to varētu sakomplektēt pēc katra klienta individuālām vēlmēm. Katrs CLS modelis var būt unikāls, jo automobiļa īpašniekam ir iespēja izvēlēties kādu no piecām interjera krāsām, kādu no pieciem dažādiem apdares dizainiem un kādu no trīs ādas apdares variantiem, kā arī plašu krāsu gammu.

Pateicoties inovatīviem apdares materiāliem, CLS tiek uzskatīts par īstu dizaina ikonu. Automobiļa dizainā izmantots īpaši augstvērtīgs tekstila materiāls un augstas kvalitātes metāla elementi. Savukārt atsevišķas ādas apdares daļas ir roku darbs. Mercedes-Benz CLS dizainā tiek izmantota visaugstākās kvalitātes 1,6 milimetrus bieza PASSION āda. Lai saglabātu formu, kā arī neizbalētu pat lielā karstumā un tiešos saules staros, automobiļa apdarē izmantotā āda pirms apstrādes tiek rūpīgi apstrādāta un uzkarsēta.

Nepārprotamu sportiskumu automobiļa interjeram piešķir augstas kvalitātes koka apdares elementi, kas izmantoti instrumentu panelī, centra konsolē un durvju daļas uzlikās. Savukārt salona dekoratīvais panelis veidots no oglekļa šķiedras, metāla vai koka. Gadījumos, ja klients izšķiras par labu koka apdarei, tā var tikt veidota kādā no trīs pieejamajiem toņiem un faktūrām – no spīdīgi brūna valrieksta koka, spīdīgi melnas vai gaiši brūnas papeles.

Papildu informāciju par Mercedes-Benz CLS kupejām un to pasūtīšanas iespējām Latvijā iespējams saņemt Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, Krasta ielā 34.

_________

* Auto Apkopes Programma – automobiļa ražotāja paredzētie plānveida tehniskās apkopes darbi, materiāli un smērvielas līdz 80.000 km nobraukuma sasniegšanai vai 4 gadus no pirmās reģistrācijas, (atkarībā no tā, kurš nosacījums iestājas pirmais), ko jauna vieglā automobiļa pircējam bez papildus maksas nodrošina SIA Domenikss.
 

 
Visi komentāri
 
278841. viesis 18.septembris 2010 20:50
0 0 Atbildēt

Nepārprotamu sportiskumu automobiļa interjeram piešķir

augstas kvalitātes koka apdares elementi,

Kas tas par murgu? Tada sajuta ka kautkas bija jauzraksta tapec rakstija vizu kas ienak praata.. Par blekja moldingu kas pastiprina apaljumus vispar kluseju....

278875. viesis 21.septembris 2010 8:26
0 0 Atbildēt

Vai tas nozīmē, ka SZ kupeja atkal par vienu soli ir pietuvojusies Tolmetam?

278913. viesis 21.septembris 2010 21:32
0 0 Atbildēt

Koka apdare - sportiskums? Protams. Sportistiem ar tādām mašīnām ātri vien iespēja nokļūt kokos :D

Bet es gaidu kura būs pirmā kompānija kas uzražos 6 durvju kupeju :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti