i40: jaunais Hyundai flagmanis Eiropā 4

 
3.janvāris 2011 9:40

Hyundai paziņo, ka tā jaunā Eiropas tirgum paredzētā D segmenta auto nosaukums būs i40. Hyundai i40 izveides laikā bija pazīstams ar šifrētu nosaukumu “VF”.

Nosakot, ka tā pasaules pirmizrāde būs 2011. gada martā Ženēvas autoizstādē un pateicoties transporta līdzekļa dinamiskajam modelim, klases līdera kvalitātei, izpildījumam, kā arī tehniskajām īpašībām, jaunā i40 mērķis ir veidot Eiropas patērētāja izpratni par Hyundai kā par augstas kvalitātes iekārojamu auto.

 

Jaunajam i40 būs vagona tipa virsbūve, un vēlāk, gada laikā, būs pieejama arī sedana versija.

“Mums attiecībā uz Hyundai Eiropā ir milzīgas ambīcijas, un jaunais i40 būs impulss, kas nepieciešams mūsu mērķu sasniegšanai 2011. gadā un turpmāk. Mēs sagaidām, ka jaunā i40 kvalitāte turpinās mūsu tēla attīstību Eiropā un Hyundai zīmolam piesaistīs jaunus klientus,” teica Alans Rušforts (Allan Rushforth), Hyundai Motor Europe viceprezidents.

Jaunais i40, kas izveidots Hyundai Eiropas R&D centrā Riselsheimā, Vācijā, ir uzņēmuma pirmais D segmenta modelis, kas paredzēts īpaši Eiropas tirgum. Auto attīstīs „fluidiskās tēlniecības” dizaina valodu, parādot uzņēmumam raksturīgo priekšējā radiatora resti ar sešiem stūriem un straujās līnijas, kas, savienojot priekšpuses, sānu un aizmugures profilus, piešķir i40 dinamisku un sportisku izskatu.

Jaunais i40 kļūs arī par Hyundai novatoriskāko modeli Eiropas tirgū, ņemot vērā izmantotās jaunākās vides tehnoloģijas, kas izstrādātas uzņēmuma Blue DriveTM eko programmā, sabalansēto piedziņu, kas ļauj lepoties ar klasē labāko veiktspēju, degvielas ekonomiju, kā arī zemo CO2 izplūdes līmeni.

“i40 perfekti apvieno četrus elementus, kas kļuvuši par Hyundai pamatvērtībām: praktiskums, veiktspēja, efektivitāte un stils. Mūsu dizaineri un inženieri radījuši auto, kas apvieno tās īpašības, ko Eiropas autovadītāji meklē D segmenta automašīnās.”

i40 priekšrocība ir nozarē vadošā trīskāršās palīdzības piecu gadu programma (Five Year Triple Care), kas ietver piecu gadu garantiju bez nobraukuma ierobežojuma, piecu gadu tehnisko palīdzību ceļā un piecu gadu automašīnas stāvokļa pārbaudes plānu.

Papildu informācija par i40 būs pieejama neilgi pirms tā pasaules pirmizrādes Ženēvas autoizstādē 2011. gada martā.

 
Visi komentāri
 
280973. viesis 3.janvāris 2011 11:53
0 0 Atbildēt

Nu, tad sākam jauno gadu iauto slejās ! Jauns gads - jauni auto. Šī konkrētā auto skice gan bija jau pamanāma auto lapās pirms pāris gadiem - tad gan tas auto tika nosaukts par konceptu jaunam Sonatas modelim.

Beigās, jauno sonatu uztaisīja pilnīgi citu un pat nepalaida eiropas tirgū.

Zēl - manuprāt, arī itin glīts auto bija sanācis. Lielās klases Genezis arī pie mums diemžēl neparādijās. Kaut kad būs tikai Genesis Caupe variants, kas speciali gatavots ES prasībām. Bet šis i40 modelis kaut kā īpaši nesajūsmina - nu nepatīk man tās kosmiskās formas. Bet citiem jau patiks.

Ja runā par t.s. D klasi, šķiet, ka tur visveiksmīgākais Hyundai auto bija 2001.gada "jaguar-līdzīgā" sonata.

281004. viesis 4.janvāris 2011 11:28
0 0 Atbildēt

Vagona tipa virsbūve :D vēlāk būs arī pusvagona un hoper-vagona :D

281016. viesis 4.janvāris 2011 21:12
0 0 Atbildēt

Ļoti simpātisks auto!

281046. viesis 7.janvāris 2011 23:48
0 0 Atbildēt

žēl, ka pie pamatvērtībām onkas no hui-dai nepieskaita auto atlikušo vērtību!DDD

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti