Auto no General Motors, kas nevienu nenobrauks 4

 
10.janvāris 2011 12:12

Pārvietošanās līdzekļi paliek arvien mazāki un mazāki. Ja senāk cilvēki smējās par Mini, tad tagad miniautomobiļi "pārņem" pasauli.

Arī autobūves gigants General Motors nolēma nepalikt malā. Nesen GM demonstrēja pirmos miniautomobiļa EN-V eksemplārus.

Automobilis - tas ir potenciāli bīstams transporta veids. Pirmkārt, uzbraucot cilvēkam, tas nodarīs nopietnus veselības traucējumus. Otrkārt, saduroties ar citu automobili vai kādu citu "cietu" priekšmetu, vadītājam un pasažieriem neiztikt bez problēmām... Bet tas viss nav par General Motors konceptauto EN-V.

Skatoties uz šo auto un lasot tehniskos datus, grūti iedomāties, ka šis braucamais varētu būt bīstams kaut vienā no iepriekš minētajiem aspektiem. EN-V maksimālais ātrums - 40 km/h. Ar tādu grūti kādam nodarīt pāri. Auto izmēri ir pavisam pieticīgi - apmēram pusotrs metrs platumā un apmēram tik pat daudz garumā. Tomēr neskatoties uz izmēriem, šeit vietas pietiks arī normālas miesasbūves vīrietim.

Auto ir tikai divi riteņi un balansēšana tiek nodrošināta līdzīgi kā Segway. Auto ir aprīkots ar neskaitāmiem sensoriem sev apkārt, kas nodrošina izvairīšanos no sadursmēm. Auto ir arī bezvadu saziņa ar citiem transportlīdzekļiem, lai uzzinātu to ātrumu, trajektoriju utt. Ar vienu uzlādi tas var nobraukt 40 kilometrus.

Protams, līdz sērijveida ražošanai vēl tālu, bet GM nodemonstrēja, ka māk izstrādāt ne tikai lielus auto, bet arī šādus inovatīvus braucamrīkus.

 

 

 
Visi komentāri
 
281063. viesis 10.janvāris 2011 16:54
0 0 Atbildēt

Praktisks segway, bet klīrenss nekāds un 40km/h ir par maz, lai iekļautos satiksmē, kā arī neizksatās diez ko drošs pret gājējiem vai paša drošībai. Citādi interesants.

281068. viesis 10.janvāris 2011 23:57
0 0 Atbildēt

Pat uz veikalu ar tādu neaizbrauksi, jo nebūs kur pirkumus likt...

:(

281084. viesis 11.janvāris 2011 19:25
0 0 Atbildēt

Ja kādreiz visapkārt būs tādi, tad 40 km/h ir pietiekami, lai iekļautos starp tādiem pašiem. Turklāt 40km/h, ja optimāli ar datoriem organizē satiksmi, nemaz nav tik maz. Ja ņem ka vidējais pilsētā tagad ~15-25. Ja visi auto varētu savā starpā sakoordinēties , varētu vispār iztikt bez luksoforiem. Brauktu , kā tajās 8 nieka trases sacensībās, izlaižot pa vidu tos, kuri brauc šķērsām. :D

Galu galā vēl nedaudz tādu aparātu pilnveidojot, vispār vares ievadīt tikai galapunkta koordinātes un ceļā palasīt e-book, padzert kafiju vai pat nedaudz iesnausties. ;)

281085. viesis 11.janvāris 2011 22:22
0 0 Atbildēt

a Tu, Slēpni, nenodzersies , ja auto brauks pats?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti