Uzņēmēji var deklarēt transportlīdzekļus izmantojot CSDD e-pakalpojumus 2

 
27.janvāris 2011 14:49

Sakarā ar likuma par Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli pieņemšanu CSDD ir nodrošinājusi iespēju juridiskām personām piederošos transportlīdzekļus deklarēt CSDD e-pakalpojumos.

Uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli nemaksā par transportlīdzekļiem, kurus komersants izmanto tikai un vienīgi savas saimnieciskās darbības vajadzībām un deklarējis CSDD uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

To, ka komersanta vieglais transportlīdzeklis atbilst šiem nosacījumiem, komersants deklarē Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, izmantojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodrošinātos e-pakalpojumus.

2011.gadā transportlīdzekļa elektroniskā deklarēšana veicama no 1.februāra līdz 28.februārim. Tie komersanti, kas šajā laikā veic transportlīdzekļa tehnisko apskati, elektronisko deklarēšanu izdara pirms tehniskajai apskatei nepieciešamo maksājumu veikšanas. Turpmāk deklarēšana par attiecīgo kalendāro gadu veicama līdz iepriekšējā kalendārā gada 31.decembrim. Attiecībā uz tādu transportlīdzekli, kuru komersants ieguvis īpašumā vai turējumā, deklarēšana par turpmāko kalendārā gada laiku veicama piecu dienu laikā no transportlīdzekļa reģistrācijas dienas.

Vieglā transportlīdzekļa deklarēšanas brīdī, komersantam būs jānorāda deklarēšanas iemesls – 1) transportlīdzeklis netiks izmantots privātām vajadzībām; 2) tas būs nomas auto; 3) tas būs demonstrācijas auto (dīleriem). Juridiskām personām jāpievērš uzmanība tam, ka pēc atzīmes veikšanas, nodokļa piemērošanas kārtību komersants nevarēs mainīt līdz kalendārā gada beigām.

Lai deklarētu transportlīdzekļus, juridiskām personām iepriekš jābūt reģistrētām kā e-pakalpojumu lietotājiem – https://e.csdd.lv

Klientam jāveic šādi soļi:
1. Jāpiereģistrējas kā fiziskai personai e-pakalpojumu saņemšanai (ja tas jau izdarīts iepriekš, atkārtota reģistrācija nav jāveic).
2. Sadaļā „Juridiskām personām” jāpievieno uzņēmums, kurā personai ir pārstāvības tiesības, un jāievada tā reģistrācijas numurs. Sistēma pārbaudīs, vai informācija atbilst Uzņēmuma reģistra datiem. Tas nozīmē, ka pieeja datiem par uzņēmuma autoparku ir tikai tā vadībai.
3. Savukārt vēlāk, ja vadība to vēlas, sistēmā var norādīt personas, kurām uzņēmumā tiks dota pieeja šiem datiem (ari norādītajām personām jābūt reģistrētām fizisko personu sadaļā e-pakalpojumu saņemšanai).
 

 
Visi komentāri
 
281349. viesis 27.janvāris 2011 22:18
0 0 Atbildēt

Kārtējie cssd murgi .........

281384. viesis 30.janvāris 2011 0:32
0 0 Atbildēt

CSDD tut ņepričom. Viņi tikai administrē to, ko samurgo 100 gudrās galvas, par to saņemot nelielu, bet godīgu %.

Mani vairāk izbrīna likuma norma - ja esi deklarējis, tad statusu nevar mainīt līdz gada beigām... Ko darīt, ja manam SIA tomēr neiet business un plāni pēc mēneša mainās ... ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti