«SEAT Ibiza ST» – estētikas un praktiskuma apvienojums 1

 
9.februāris 2011 10:23

SEAT turpina produktu gammas paplašināšanu ar jau trešā veida Ibiza modeļa virsbūvi.

Ibiza ST ir lielisks transporta līdzeklis jauneklīga un sportiska dzīvesstila cienītajiem, kā arī praktiķiem, kam līdztekus ietilpībai metros un litros nav vienaldzīgs arī automobiļa izskats. Ibiza ST pārstāv SEAT zīmola galvenās vērtības – emocionāli un atraktīvu dizainu, dinamiku un efektivitāti, praktiskumu, vienkāršību ikdienas lietošanā, kā arī pieejamu cenu. SEAT oficiālais dīleris Latvijā Auto Halle piedāvā šo mazās klases universāli sākot ar 12 190 eiro.

Konstruējot Ibiza ST, SEAT dizaineri ietērpuši funkcionālus risinājumus spāņu ražotāja unikālajā dizaina valodā. Automašīnas jumta līnija sniedzas tālu aizmugurē, kur virsbūves pārkare nevainojami integrēta kopējā siluetā. Priekšdaļā izmantots pazīstamais SEAT bultveida radiatora zīmējums, savukārt aizmugurē izmantots pazīstamais Ibiza divdaļīgās optikas princips.

Būdama 4,23 metrus gara Ibiza ST ir par 18 cm garāka nekā piecu durvju hečbeka versija. Minimālais bagāžnieka tilpums ir 430 litri, un to var palielināt pakāpeniski salokot aizmugurējā sēdekļa atzveltni. Sevišķa uzmanība veltīta bagāžas durvju atvēruma palielināšanai un maksimālam bagāžas telpas dziļumam.

SEAT Ibiza ST interjers ir vienkāršs, taču iespaidīgi liels un izgatavots ar uzmanību pret sīkākajām detaļām. Visas sastāvdaļas ir funkcionālas, viegli lietojamas un rūpīgas. Apaļās ventilācijas lūkas, pārnesumkārbas svira ar sportisku tvērienu un citi salona elementi uzsver Ibiza ST emocionālo raksturu arī automašīnas iekšienē.

Sportiski šasijas regulējumi un stabila gaita raksturīga visiem SEAT modeļiem, tāpēc Ibiza ST nav izņēmums. Universālis pieejams ar trīs benzīna un trīs TDI common-rail motoriem. Dzinēju jauda ir no 70 līdz 105 zirgspēkiem (51 līdz 77 kW). Jaunais 1,2 litru TSI dzinējs modeļos Ibiza ST Style un Ibiza ST Sport apvieno tilpuma samazināšanas (downsizing) principus ar turbopūtes tehnoloģiju, kas ļauj iegūt mazu motora masu (tikai 89,5 kg), pietiekamu jaudu (105 ZS) un vidējo degvielas patēriņu Ibiza ST versijā tikai 5,3 litrus uz 100 km. Tieši šādu SEAT Ibiza ST izmēģinājuma braucieniem piedāvā SEAT dīleris Auto Halle.

Bez tam pircējiem tiks piedāvāta lētāka Ibiza ST versija ar pazīstamo 1,4 litru benzīna motoru (85 ZS), kā arī vislētākā bāzes versija ar 1,2 litru atmosfērisko dzinēju. TDI dīzeļdzinēju saimi SEAT modelī pārstāv jaunais 1,2 litru motors, kā arī 1,6 litru TDI, kura parametri līdzinās agrākajam 1,9 litru TDI motoram, taču ar labākiem ekonomiskajiem un ekoloģiskajiem rādītājiem.

Izveicīgu un dinamisku braukšanu nodrošina precīza un droša šasija. Pateicoties mūsdienīgam aprīkojumam, ikviens no trim komplektācijas līmeņiem Reference, Style un Sport, pēc vēlēšanās papildināts ar augstvērtīgu papildaprīkojumu, piemēram, 7 pakāpju DSG pārnesumkārbu 1.2 TSI dzinējiem, padara SEAT Ibiza ST par spēcīgu konkurentu mazās klases universāļu segmentā.

SEAT dīleris Latvijā Auto Halle piedāvā visu trīs komplektāciju Ibiza ST automašīnas, kā arī citus virsbūves variantus. Jau bāzes izpildījumā Reference automobilis aprīkots ar plašu drošības un komforta aprīkojumu, kam Style pievieno borta datoru, dubultus priekšējos lukturus, gaisa kondicionētāju, „Coming home” apgaismojumu, cruise-control iekārtu, kā arī spoguļus un durvju rokturus virsbūves krāsā.

 
Visi komentāri
 
281547. viesis 9.februāris 2011 10:28
0 0 Atbildēt

Vēl švakāk aplūkojamas sietiņa bildes, laikam bija grūti atrast, lai pavisam nearētu saredzēt to estētiku... :D

Varēja vēl ielik pilsētas sastrēguma fočeni no helikoptera ielikt... :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti