Nepērciet autovadītāja apliecību - nesanāks! 5

 
10.februāris 2011 13:08

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par kukuļu piesavināšanos saistībā ar pretlikumīgu autovadītāja apliecību iegūšanu.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka kāda persona piesavinājusies naudu vairāk nekā 1 000 latu apmērā no vairāk nekā 10 cilvēkiem, kuri, izmantojot citu personu starpniecību, deva kukuļus, lai pretlikumīgi iegūtu tiesības vadīt transporta līdzekļus. Persona, kura piesavinājās kukuļiem paredzēto naudu, bija radījusi priekšstatu, ka to kā kukuļus nodos kādai valsts amatpersonai.

Pērn decembrī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka kukuļdošanas mēģinājumi tika veikti nolūkā iegūt autovadītāja apliecību vai esošajā autovadītāja apliecībā jaunu kategoriju, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību, vai atgūt autovadītāja apliecību, kura tikusi atņemta sakarā ar administratīvā pārkāpuma vai noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Tādējādi tika izdarīti vairāki noziedzīgi nodarījumi, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikuma 24.nodaļā "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā".

Patlaban KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka noziedzīgi nodarījumi notika Balvos laika posmā no 2009.gada beigām līdz 2010.gada septembrim. Noziedzīgajos nodarījumos iesaistītas vairāk nekā 20 personas. Dažas no tām labprātīgi pieteikušās KNAB, atzīstot kukuļošanas faktu un sniedzot liecības par notikušo.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, patlaban KNAB izmeklētājs sešas personas atzinis par aizdomās turētajiem par dažādiem ar kukuļošanu saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB aicina personas, kuras, autovadītāja apliecības iegūšanas procesā, ir saskārušās ar gadījumiem, kad tiek pieprasīti nelikumīgi maksājumi, informēt KNAB pa bezmaksas tālruni 80002070 vai e-pastu knab@knab.gov.lv. KNAB garantē anonimitāti.

KNAB atgādina, ka par kukuļdošanu ir paredzēta atbildība Krimināllikuma 323.pantā. Savukārt Krimināllikuma 324.pants paredz atbrīvot no kriminālatbildības personu, kas devusi kukuli, ja kukulis šai personai izspiests vai ja tā pēc kukuļa došanas labprātīgi paziņo par notikušo.
 

 
Visi komentāri
 
281573. viesis 11.februāris 2011 9:56
0 0 Atbildēt

kādam lunim jābūt, lai normālā ceļā nevarētu tiesības nokārtot?

281579. viesis 11.februāris 2011 13:42
0 0 Atbildēt

Ir, ir tadu lunju, pats kursos ar vienu kopaa macijos, kursh skolas ekshus nespeja nolikt gadiem tos liekot teju katru nedelju... :D

281589. viesis 11.februāris 2011 16:29
0 0 Atbildēt

Pietiekami daudz tādu,kuri pirkuši tiesības ,šodien bija redzami ielās.

281611. viesis 13.februāris 2011 10:53
0 0 Atbildēt

Nu, tie, ielaas shodien, tie bija legali nopirkushi... braukt jau kursos nemaaca, maca nolikt eksamenu...

281616. viesis 14.februāris 2011 10:11
0 0 Atbildēt

Brauc pe ielu mācībnieks, M burts vāji redzams, saņurcīts aiz aizsvīduša aizmugurējā loga. Priekšā viens tuvais nedeg. Pie stūres meitene jauna, sēž tuvu stūrei un mēģina saredzēt, kas ir aiz kapota malas, instruktors atgāzies blakussēdētāja beņķī zviln. Un ar ko šitais daudz atšķiras no pirktajām tiesībām?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 8

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti