«Ēnu dienā» skolēni izvēlas arī autosportu

 
17.februāris 2011 9:28

16.februārī, visā Latvijā tika rīkota Ēnu diena, kurā skolēni varēja sekot sevis izvēlēto profesiju pārstāvju dienas gaitām.

Jau otro gadu šajā jauniešu izglītošanas procesā piedalījās arī „BTA Rally Talsi” un „1000km Grand Prix Riga” organizatoru komanda „RA Motosport” ar autosportistu Raimondu Strokšu priekšgalā. Interese bija liela – ēnot pieteicās 13 jaunieši no visas Latvijas, bet izvēlēti tika tikai četri – tie, kas visnopietnāk savās pieteikuma vēstulēs bija pamatojuši interesi par autosportu.

Ēnu dienas iesākumā skolēni tika iepazīstināti ar autosporta pasākumu organizēšanas procesu Latvijā - tika apskatītas gan trases un drošības plānošanas nianses, gan sportistu piesaistes stratēģijas, kā arī - mārketinga un skatītāju izklaides aktivitāšu veidošana. Vienas „Ēnu dienas” laikā aptvert mēnešiem ilgo darbu, kas tiek pavadīts veidojot pasākums, nav iespējams, tādēļ tika apskatīti tikai paši nozīmīgākie jautājumi.

Viens no svarīgākajiem aspektiem pasākumu rīkošanā ir sadarbība ar sponsoriem, tādēļ, lai vairāk uzzinātu par to, kā notiek darbs ar pasākumu atbalstītājiem, skolēni viesojās pie „Turtle Wax” pārstāvja Latvijā SIA „Getz Bros & Co. (Latvia) Ltd.”, kas ir viens no „BTA Rally Talsi” sponsoriem. Bez atbalstītājiem ļoti daudzi pasākumu organizatori un autosportisti nemaz nevarētu realizēt savas ieceres, tādēļ ir svarīgi ar tiem veidot ciešu un abpusēji izdevīgu sadarbību - to būtiski saprast ikvienam, kas domā par savu iesaistīšanos autosportā.

Raimonda Strokša Ēnas apmeklēja arī „Latvijas Automobiļu Federāciju”, kur plašāku izklāstu par ralliju, tā vēsturi un plānoto nākotnes attīstību Latvijā sniedza Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

Dienas noslēgumā skolēni tika aicināti uz „Ātruma Cilts” kartinghalli, kur viņus gaidīja īpašs pārsteigums - autosportistes Karlīnes Štālas uzraudzībā Ēnas apguva dažus kartinga braukšanas pamatprincipus, un mazliet vēlāk arī sniedza intervijas televīzijas raidījumam „Ātruma Cilts” par saviem iespaidiem, kā to dara īsti autosportisti. „Tas nekas, ka kartingu hallē ir mīnus piecpadsmit grādi – īstām Ēnām jau nesalst!”, joko Pauls Timrots.

„Šī diena bija tiešām lieliska, par to jāpateicas Ēnu devējiem, kuri spēja šo dienu noorganizēt un izplānot ļoti interesantu un ieintriģējošu, ka ne mirkli nebija garlaicīgi, lai arī cēlos četros no rīta, lai laikā tiktu uz Rīgu. Nekad nebiju iedomājusies, ka pie viena pasākuma tiek tik ļoti daudz strādāts. Godīgi sakot, manuprāt, pat daudzi cilvēki par to neaizdomājas, līdzīgi, kā arī es līdz šim”, pirms došanās mājup stāsta Liepājas Raiņa 6.vidusskolas 10.b klases skolniece Arta Huve

„RA Motosport”, „Latvijas Automobiļu Federācija”, SIA „Getz Bros & Co. (Latvia) Ltd.” un „Ātruma cilts” radošā komanda pateicas Ēnu dienas organizatoriem „Junior Achievement – Latvija” par iespēju jauniešiem ielūkoties savas iespējamās nākotnes profesijas aizkulisēs un iedvesmot viņus kļūt par autosportistiem vai autosporta funkcionāriem. Galvenais ir ticēt saviem sapņiem!
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti